Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe hoog was je laatste boete

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Danny, 25 dec 2008.

 1. Gister boete binnen gehad van onze zuiderburen.
  71 km/h op een 50 km/h weg....
  boete viel gelukkig mee
  €83,-
   
 2. 10 euro, 10 kilometer te hard op de Autobahn in Duitsland
  Wel 6 wetten overtreden conform de 5 pagina's die ik ontving :)
   
 3. Hoppa 109,00 euro.
  15 km te hard.
   

 4. Inmiddels bericht van de officier van justitie...............vrij gesproken door onomstotelijk bewijs!
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 5. 2 of 3km/h te hard, 33 euro...
  :rolleyes:
   
 6. Laatste boete is van januari 2013, paar kilometertjes te hard. Sindsdien gebruik ik Flitsmeister. Enige overtredingen die ik bega zijn snelheid dus dat vangt Flitsmeister goed af.
   
 7. Ik heb ook 71km gereden daar waar je 50km mag. Alleen in NL een stukkie duurder ,212e :roll:
   
 8. Auto rijden blijft zo een dure hobby :mrgreen:
   
 9. Paar weken terug een keer naar Delft voor een storing, kom normaal alleen in Den Haag. Parkeerplaats waar nergens iets staat aangegeven kreeg ik vrolijk een boete onder de wisser van €90,50 :frusty:
   
 10. Op een gewestweg was een vrachtwagen in panne en reed tegen 10km/u met 4 pinkers op. Je kan daar niet voorbijsteken voor ongeveer 7 km (witte doorlopende lijn). Na een 2 km te volgen zag ik dat de vrachtwagen niet op de enige inham die er was ging afdraaien dus voorbij gestoken. Even verderop stonden ze ...180 euro boete... op dat moment passeerde de vrachtwagen ons leuk met rokende motor maar mijn inhaal beweging geen excuus volgens hen. Witte lijn is witte lijn en ik had er maar 7 km moet achter blijven hangen zei de agent doodleuk tegen mij met een "frisse" alcohol adem. Eerste en enige boete de laatste 10 jaar. Leuke beloning dus voor mijn anders hoffelijk rijgedrag.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
   
 11. Als je een dashcam hebt zou je er tegen in beroep kunnen gaan. De vrachtauto had zeker moeten stoppen op de noodplaats. Dat jij hier hebt ingehaald is zeker niet netjes maar wel een verwachte actie.
   
 12. Een tijdje geleden met een huurauto via de baas. Was aan het werk op Texel en de huurauto werd in de haven van Den Helder bij de boot neergezet. Heb hem einde dag naar huis gereden en de volgende morgen weer geparkeerd in de haven, op dezelfde plek als waar de verhuurmaatschappij hem had geparkeerd. Aan het einde van de dag toen ik van de boot af kwam zag ik een wit papiertje onder de ruitenwisser..... bekeuring want de auto stond op een invalidenparkeerplaats.

  Ai dat is een dure, 380€ plus de gebruikelijke administratiekosten. Toen ik goed keek was er inderdaad een bord dat aangaf dat het een invalidenparkeerplaats is. Doordat ik altijd achteruit in parkeer heb ik dat bord nooit gezien, dat hing op het hek op 2 meter hoogte achter de auto, verder nergens aangegeven dat het een invalidenparkeerplaats is en de parkeerplaats was ook niet het dichtst bij het kantoor.


  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
   
 13. ik begrijp dat dit in België was?
  hier in NL mag je in noodsituaties altijd een doorgetrokken streep overgaan (denk aan de vluchtstrook oprijden)
  begrijp ook niet dat JIJ en niet de vrachtwagen aan de kant is gezet.

  dat is niet mis Rutger, ook geen wit kruis op de parkeerplaats gezien? en waren deze parkeerplekken breder dan normaal?
  als dit allemaal niet het geval is dan zou je nog een goede kans maken in bezwaar.
  gehandicapten parkeerplaatsen moeten als zodanig wel herkend worden en niet alleen met een bord op 2 mtr. hoogte.
   
 14. dat is niet mis Rutger, ook geen wit kruis op de parkeerplaats gezien? en waren deze parkeerplekken breder dan normaal?
  als dit allemaal niet het geval is dan zou je nog een goede kans maken in bezwaar.
  gehandicapten parkeerplaatsen moeten als zodanig wel herkend worden en niet alleen met een bord op 2 mtr. hoogte.[/QUOTE]

  Nee Gerard, het invalidenparkeervak was niet breder dan normaal en ook niet het dichts bij het pand om de boot op te kunnen. Daarom nooit de link gelegd. Ik was ook niet de enige die dag. Maar nu ik er meer op let, ook op andere parkeerplekken, zie je best vaak dat het allemaal niet zo duidelijk is als je zou mogen verwachten.
   
 15. Is het tegenwoordig ook niet zo dat deze parkeerplaatsen gemarkeerd moeten worden met een blauw vlak wat het nog duidelijker maakt?
   
 16. Nee Gerard, het invalidenparkeervak was niet breder dan normaal en ook niet het dichts bij het pand om de boot op te kunnen. Daarom nooit de link gelegd. Ik was ook niet de enige die dag. Maar nu ik er meer op let, ook op andere parkeerplekken, zie je best vaak dat het allemaal niet zo duidelijk is als je zou mogen verwachten.[/QUOTE]

  er zijn gewoon bepaalde wettelijke regels waaraan zo'n parkeerplaats moet voldoen.
  de ene gemeente plaatst een kruis, de andere een blauw vlak of het gehandicaptenteken op de straat.
  ook omdat er meerdere die dag waren is de kans groot dat een bezwaar nut heeft.
  kijk eens in de APV van die gemeente hoe het geregeld is.
   
 17. #1017 Xinixb, 22 apr 2019
  Laatst bewerkt: 22 apr 2019
  Mijn gehandicaptenparkeerplaats is alleen voorzien van bord met kentekenbordje en witte omlijning van het vak. Niet breder dan de overige parkeervakken, dat doen ze niet meer.
  De oudere plaatsen van buren zijn wel breder maar hebben ook geen wit kruis.

  Edit: Ter voorbeeld hoe ondoorzichtig de regelgeving is: de meeste gemeenten in Nederland hoef je geen parkeergeld te betalen bij gebruik van een gehandicapten parkeerplaats. Enigszins logisch daar je vaak extra moet lopen om bij de meter/kaartjesautomaat te komen. Welke gemeenten je wel moet betalen, moet je schijnbaar maar weten.
   
 18. Omdat er bij jouw een kenteken bij staat is dat genoeg. Bij mij zijn er ook zulke parkeerplaatsen gereserveerd voor bewoners met een beperking. De parkeerplaats bij het WC heeft blauwe vlakken omdat dit openbaar is.
   
 19. onze plek is ook een gewone parkeerplaats in de straat maar ook met kentekenbordje en wit kruis.
  de parkeerplaatsen in de parkeergarages zijn breder en hebben een blauw vlak, gehandicapten teken er op en een groot clauw verlicht bord met het teken.

  in Den haag mag je bv alleen gratis parkeren met een kaart op de daarvoor bestemde plekken, op overige plekken moet je gewoon betalen.
  (kwam ik ook achter nadat ik een boete had gehad :loco:)
   
 20. In het o zo vriendelijke Harlingen word je ook bekeurd ongeacht waar je staat met je blauwe kaart.
   

Deel Deze Pagina