1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Forumregels

Forumregels

 1. Per persoon mag maximaal 1 account op het forum van de Focusclub.nl (hierna: forum) worden aangemaakt. De gekozen naam (nickname) mag niet kwetsend zijn en moet voldoen aan algemene fatsoensnormen.
 2. Het is niet toegestaan op het forum mensen persoonlijk aan te vallen. Ideeën of stellingen mogen worden bekritiseerd, maar niet de mensen die dit hebben geplaatst. Houdt het netjes en benader een andere bezoeker altijd met respect.
 3. Als een administrator of (Super)moderator ingrijpt, moet dit worden gerespecteerd. Het is niet de bedoeling dat op het forum een discussie wordt aangegaan. Als er behoefte is aan opheldering kan een administrator of (Super)moderator persoonlijk worden benaderd door middel van een persoonlijk bericht.
 4. Het forum is onderverdeeld in forumonderdelen (subfora). Per onderdeel staat kort beschreven welke onderwerpen in het betreffende onderdeel thuishoren. Dit houdt het forum overzichtelijk en maakt het zoeken voor andere bezoekers makkelijker. Plaats een nieuw bericht in het juiste forumonderdeel. Als een administrator of (Super)moderator van mening is dat een ander forumonderdeel passender is, zal deze het betreffende topic verplaatsten. De topicstarter wordt hiervan niet op de hoogte gebracht.
 5. Het is niet toegestaan om 1 bericht dubbel te plaatsen in meerder subfora. Als dit wel gedaan wordt zal een dubbel geplaatst bericht worden verwijderd.
 6. Het is niet toegestaan om heel veel berichten in een korte tijd te plaatsen (het zogenaamde spammen). Als een administrator of (Super)moderator van mening is dat er gespamd wordt, worden deze berichten direct verwijderd.
 7. Berichten die tegen bepaalde personen of groepen zijn, gebaseerd op ras, religie, afkomst, nationaliteit, geslacht of seksuele voorkeur, worden niet getolereerd.
 8. Pornografie, met of zonder afbeeldingen, of links naar websites voor volwassenen horen niet thuis in het forum. Gebruikte afbeeldingen (foto's, avatars en signatures) moeten toonbaar zijn voor alle leeftijdscategorieën.
 9. Het is niet toegestaan om gebrande kopieën of ander illegaal gekopieerd materiaal aan te bieden of te vragen.
 10. Het is niet toegestaan links naar andere websites te plaatsen waar illegaal materiaal op staat.
 11. Op het forum mogen geen commerciële berichten of activiteiten worden geplaatst, dit is voorbehouden aan de sponsoren van de Focusclub.nl. In het 'Te koop' forumonderdeel mogen alleen zaken worden aangeboden voor de particuliere verkoop. Zie voor de nadere regels over de verkoop van artikelen het topic 'Regels voor het "Te Koop" forum'.
 12. In het forumonderdeel 'Mijn Focus' en 'Mijn Ford' kun je jouw auto showen en eventueel vorderingen laten zien. Het is niet de bedoeling dat na elke modificatie een nieuw topic wordt aangemaakt. Open 1 topic en gebruik voortaan dat topic als je de andere bezoekers je auto of vorderingen aan de auto wilt laten zien.
 13. Afbeeldingen voor Avatars mogen niet groter zijn dan 200px bij 200px
 14. Afbeeldingen voor Signatures mogen niet groter zijn dan 600px bij 150px

Forumrichtlijnen

Voordat je een topic opent

Voordat je een nieuw topic aanmaakt verdient het de aanbeveling eerst de zoekfunctie te gebruiken. Het forum is al een paar jaar actief en zodoende zijn er al veel onderwerpen besproken. Mogelijk ook het onderwerp waarvoor jij een nieuw topic aan wilt maken.

Om vervuiling te voorkomen verdient het de aanbeveling je vraag te stellen in een bestaand topic wat over hetzelfde onderwerp gaat, en niet elke keer een nieuw topic aan te maken.

De topictitel

Als je een nieuw topic aanmaakt, gebruik dan een duidelijke titel waaruit duidelijk blijkt wat de vraag is. Een titel 'Te koop' in het forumonderdeel 'Te koop' heeft duidelijk geen toegevoegde waarde. Geef duidelijk aan waar het topic over gaat.

De openingspost

Als je een nieuw topic opent, beschrijf dan zo duidelijk mogelijk de aanleiding waarom je het topic opent. Heb je bijvoorbeeld een vraag, leg dan zo duidelijk mogelijk uit wat precies het probleem is, eventueel aangevuld met foto's. Dit vergroot de kans dat je een goed en bruikbaar antwoord van de bezoekers terug krijgt.

Reageren

Als je reageert in een topic, doe dit dan ontopic. De topicstarter heeft geen topic aangemaakt voor onzinnige reacties. Als nodeloos offtopic berichten worden geplaatst kunnen deze door een administrator of (Super)moderator worden verwijderd.

Als je de 'quote' functie van het forum gebruikt, quote dan gericht en gebruik alleen dat gedeelte van een bericht waar je op wilt reageren. Zo is voor de andere bezoekers duidelijk waar op gereageerd wordt en dit houdt een topic leesbaar.

Als er een bericht op het forum staat wat niet door de beugel kan (zie de forumregels), reageer hier dan niet op maar gebruik de Report functie. De moderators worden zo ingeschakeld en kunnen eventueel ingrijpen.

Tot slot

EXCEPTIONEEL HOOFDLETTERGEBRUIK is niet toegestaan, dit wordt gezien als schreeuwen. Reageer alleen als je reactie iets toevoegt aan een discussie.

Geef altijd een onderbouwde reactie, alleen 'ja' of 'nee' antwoorden voegt niet veel toe.

Als je in een bericht een foto plaatst, gebruik dan een maximale resolutie van 800 x 600.
Grotere foto's worden door het forum automatisch verkleind, maar het laden van grote foto's duurt veel langer. Zeker bij topics met veel foto's (bijv. Meeting reviews) kan het tot enkele minuten (afhankelijk van je internetverbinding) duren voordat de foto's correct worden weergegeven.

Indien er een foto geplaatst wordt van een voertuig, waar een kenteken op zichtbaar is, verzoeken wij jullie dit kenteken onherkenbaar te maken. Dit kan onder andere erg gemakkelijk met Paint. Deze regel geldt niet voor foto's die gemaakt worden op meetings. Mensen die een meeting bezoeken en niet willen dat hun kenteken zichtbaar is, kunnen hiervoor showplaten gebruiken.

Als de bovenstaande regels en richtlijnen niet in acht worden genomen heeft een administrator of (Super)moderator het recht om in te grijpen. Bij een overtreding zal eerst een waarschuwing worden uitgedeeld. Worden de regels en richtlijnen meerdere malen overtreden, dan kan de account voor bepaalde of onbepaalde tijd worden geblokkeerd.

Deel Deze Pagina