1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe hoog was je laatste boete

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Danny, 25 dec 2008.

 1. Iemand is over de zeik. Van al die azijn natuurlijk.
  Zonder dollen, geen enkele reden om hier zo moeilijk en aangevallen over te doen. Take it as a man, je zit gewoon fout en zo'n situatie is echt te voorkomen met wat anticipatie en geduld. Verder even goede vrienden hoor, een fijne dag verder.
   
 2. ik vind het nogal kort door de bocht om te roepen dat die fout zit, we waren er tenslotte niet bij.
  even uitgaande van de uitleg van Patrick, had hij gewoon normaal uit kunnen voegen mits de automobilist die naar links kwam gewoon gas had gegeven en de vrachtwagen had ingehaald.
  hij had nu 2 keuzes, gas geven en er voorbij en uitvoegen of hard remmen en dan er achter langs uitvoegen, wat in mijn ogen vele malen gevaarlijker is.
  ik denk (was er niet bij hé) dat de actie die hij nu heeft gedaan de juiste was.
   
  Koen_ vindt dit leuk.
 3. Kort door de bocht zijn? Dat valt onder afsnijden toch?:sturen:
  Staat daar ook niet een boete op? :read:
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 4. Je overschrijdt de maximum snelheid, dat heeft niet met wat voor soort bocht te maken. En evenmin met wie er al dan niet bij is. Simple as that.
   
 5. Wat hierbij ook bedacht moet worden, is dat die hele verklaring waarom het zo is gelopen, achteraf is geconstrueerd. Uiteraard ligt het dan voor de hand om naar de gekozen oplossing toe te redeneren. In plaats daarvan zou het de moeite waard zijn, eens terug te gaan naar de begin-situatie en ons af te vragen of er geen andere mogelijkheid was en of daarop niet had kunnen worden geanticipeerd.
   
 6. Als je het bord bij 600 meter gezien hebt heb je ook al 2 borden meer gezien waarschijnlijk dus had je eerder kunnen reageren en achter de vrachtwagen door te gaan zonder te hoeven remmen. Maar inderdaad was ik er niet bij, maar zoals je het zelf schreef in het eerste bericht klonk het niet als een nette actie
   
  Mustang en Rosinfield vinden dit leuk.
 7. #967 Mustang, 5 mrt 2019
  Laatst bewerkt: 5 mrt 2019
  ...
   
 8. Spaart ook nog weer brandstof! ;)
   
 9. Iedereen ineens roomser dan de Paus :schater:.
  Ik kan me de situatie die Patman schetst wel voorstellen.
  Zelf ook wel eens iets soortgelijks meegemaakt en chips kan dan happenen, zeker als je op een voor jou onbekende plek rijdt

  Je bent pas een verkeershufter als je dergelijke acties bewust maakt.
   
  Patman vindt dit leuk.
 10. Niemand is hier roomser dan de paus, ik ben zelfs in het geheel niet rooms. Ook kunnen we ons best van alles voorstellen. Waar het om gaat is de behoefte je te gaan rechtvaardigen. Die had betrokkene in zijn openingsbericht ook niet, maar pas nadat anderen te kennen hadden gegeven de boete terecht te vinden. Ook op onnodig onvriendelijke wijze (azijnzeikers) overigens.
   
 11. Ik doe ook nergens moeilijk over de boete, staat ook nergens. Te hard is te hard, punt.
   
  Rosinfield vindt dit leuk.
 12. Aan de brandstof denk ik dan nog niet eens. Ik heb gewoon geen zin in stress, vooral niet op de weg. In het geval van Patrick kan ik geen oordeel geven.

  Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
   
 13. 100% mee eens

  ... maar wat een betweterig gezeur allemaal :oops: ...

  het is trouwens maar de vraag of je de boete überhaupt krijgt, als er meerdere auto's op de evtl foto staan wordt de boete niet toegekend omdat het onbewijsbaar is wie er het hardste reed ...
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 14. Opmerkingen van anderen kun je roomser dan de paus noemen of betweterig, maar daarmee worden ze op geen enkele manier inhoudelijk beantwoord. Ik vind dat altijd erg jammer. Ten onrechte wordt eea kennelijk persoonlijk opgevat, terwijl best een leuke inhoudelijke discussie zou kunnen worden gevoerd. Soit.
   
 15. Als iedereen nu even niet het laatste woord wil, dan kunnen we lekker verder met onze belachelijk hoge boetes, die we krijgen voor dingen die we niet mogen doen. Want daar ging dit topic over geloof ik :cheer:
   
  MrMarcos, StephenV, rubbels en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. ik ga er nog gewoon ff over door ;)
  je kan dan zelf nog een stapje verder terug gaan Menno, waarom is er geen navigatie gebruikt die je op tijd verteld waar je er af moet?
  anticiperen is goed natuurlijk maar als iemand anders jou "plan" in de war schopt dan moet je actie ondernemen en die vind de 1 asociaal en de ander een goede oplossing.

  die 2 eerdere borden had die al gemist dus en dat is niet zo gek in DLD waar vrachtwagens in konvooien achter elkaar rijden op de eerste baan als het druk is.

  waarom verwijderd Maarten?

  betalen zal je :laugh: :mrgreen:
   
  Patman en Rosinfield vinden dit leuk.
 17. Ik herken de situatie wel hoor. Hangt bij mij ook af van mijn stemming, mate waarin ik relaxed ben. Soms denk je idd, het kan nog wel even en meestal blijkt dat ook het geval. Goed ingeschat dus. Een enkele keer red je het net en dat leidt bij bij tot het besef van "toch beter niet' en even rustig er achter blijven. Waarmee ik niet zeg dat ik het dan niet meer doe. Dat ik de max snelheid moet overschrijden om de afslag nog te halen, is me nog niet overkomen. Ik zou zeggen, bij twijfel beter rustig rechts blijven
   
  gerardTDCI en Patman vinden dit leuk.
 18. @Patman sh*t happens, hopelijk valt het mee. Jaren terug zelf geflitst bij binnen rijden van Aken; zag het bord bebouwde kom te laat en achter het bord stond de flitspaal:flitspaal:. Helaas gebeuren dergelijke dingen wel eens. Zijn mensen in NL die elke week wel een bekeuring binnen krijgen , dus met 1 boete nu valt het wel mee.
   
  Patman vindt dit leuk.
 19. Ik kan mijn bekeuringen op 1 hand tellen in de 30 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, dus ik denk dat ik wel redelijk netjes rijd. Uiteraard betaal ik em gewoon, eigen schuld dikke bult.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina