1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus MHEV '22 accu laadgedrag

Discussie in 'Electronica' gestart door JesseNight, 1 sep 2023.

 1. Ja, alleen dan is er wel een flinke sloot geld weg en kunnen hun die wagen met lekkere winst verkopen. Dat is ook niet de bedoeling. Moet namelijk ook iets er voor terugkopen.
  Dan maar 1,5 jaar wachten en inruilen.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 2. Nog 1,5 jaar betalen voor een wagen waar je niet meer gelukkig mee bent is ook zuur.
  Ik zou gewoon eens vragen wat de kosten precies zijn als je het contract wil stopzetten.
  Dan kan jij de wagen zelf verkopen, normaal gezien kan je daar wel vlot vanaf geraken.
  Onderstaande is wel van de BE website.

  Vervroegd afbetalen voor het einde van de overeenkomst?
  U dient een aanvraag in bij uw Ford verdeler of bij de klantendienst van Ford Credit (02/482.24.65 voor contracten afgesloten tem 2019 & op nummer 02/508.02.11 voor contracten afgesloten vanaf 2020) die u een afrekening (met inbegrip van de wettelijke vergoeding in geval van vervroegde stoppzetting van het contract) zullen bezorgen.

  Bij een vervroegde stopzetting van een Options contract kan het voertuig niet aan Ford Credit worden teruggegeven. Dat kan enkel bij het voorziene einde van het contract.
   
 3. Ik ga kijken wat het brengt…
  Dankjewel voor sturen van dat stuk, kon er al weinig over vinden. En bedankt voor het meedenken :)
   
 4. Sja ik zou het stopzetten ook niet zelf op de schouders dragen. Een contract is een overeenkomst in 2 richtingen, en zij hebben ook verplichtingen een degelijk product te leveren voor jouw betaling. Al ben ik geen expert in juridische zaken.
  En helaas zijn die klachtendiensten vaak niet iets waar je echt verder mee komt.
   
 5. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Misschien kan die iets betekenen
   
 6. Jawel, mocht het op deze manier niet lukken ga ik hun inschakelen
   
 7. Jesse , ik heb ook zo een focus die zeer snel ontlaad, ben al verscheidene malen bij de dealer geweest en telkens laden ze mijn batterij terug op , dus om de 2 weken met telkens vrij goede discussies , maar geen oplossing, ik ben radeloos.Maar kunt u zeggen wat ze bij u gedaan hebben ,
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 8. #88 JesseNight, 10 feb 2024
  Laatst bewerkt: 10 feb 2024
  Ten eerste was het probleem bij mij niet zozeer het snel ontladen (tenzij je altijd met alle verwarmingen en grote verbruikers aan rijdt op korte stukken zodat het verbruik gewoon veel hoger is dan het opladen). Bij mij was het probleem dat de laadstroom niet voldoende was. Een uur rijden met alle alle optionele electronica uit (verwarmingen, a/c, media, en verlichting overdag) was de batterij gewoon niet bijgeladen door de wagen.

  Uiteindelijk ging de wagen binnen voor een andere reden (electronica sloeg op hol en gaf een stapel foutmeldingen op 't dashboard) en hebben zij de massakabel vervangen, met de opmerking dat het niet de massakabel was die er volgens de specs had moeten zitten. En sindsdien is het stroomprobleem ook opgelost. Wat dus duidt op ofwel de kabel, ofwel de BMS in de kabel...

  Als dit bij u ook het geval is moeten ze dat normaal gezien wel kunnen zien, lijkt me. Ik zou ze eens vragen om de massakabel te controleren.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 9. sorry bij mij laad de batterij ook zeer traag op ,na 100 km rijden was ze nog maar 36 % geladen , wat ik eigelijk niet verwacht na zo een rit.Dan hebben ze batterij uitgetest , bleek deze ok te zijn , ik had gevraagd of er de juiste bms inzat , ook hier zeiden ze Ja.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 10. Ik heb het hele topic doorgelezen. Interessant verhaal, niet leuk als je er last van hebt, maar wel leerzaam.

  Of je iets aan mijn antwoord hebt, weet ik niet maar wellicht kun je er iets mee? Vooropgesteld, ik heb gelukkig geen laadproblemen met mijn Focus. Ik gebruik mijn auto niet dagelijks en de auto staat regelmatig een week lang stil. Vaak niet langer waardoor ik nooit een melding krijg in de Ford app dat de auto in de slaapmodus gaat.

  Echter, steevast krijg ik wel een melding als de auto bijv. langer dan 14 dagen op P3 bij Schiphol staat. Je kunt de klok erop gelijk zetten, maar na 14 dagen krijg ik een bericht op de Ford app dat de functies op afstand uitgeschakeld worden om de accu te besparen en gaat de auto in de Deep Sleep-modus.

  Overigens daarna geen problemen om de auto Keyless weer te openen als ik terug van vakantie ben. Of bepaalde functies in de auto op dat moment niet werken heb ik nooit op gelet aangezien ik de auto dan gelijk start. Tegen de tijd dat ik thuis ben, heeft de auto dan alweer 1,5 uur gereden en is de accu weer volledig opgeladen (ga ik vanuit).
   
  MaxH en Edgar Focus vinden dit leuk.
 11. Keyless blijft functioneel op de bestuurdersdeur, maar in deep sleep mode wordt het uitgeschakeld op de bijrijdersdeur.

  Precies, dat zou zeker wel moeten.

  Ik kan niet met zekerheid zeggen of de BMS of massakabel inderdaad verantwoordelijk was.
  Ik had een heleboel storingen op dat moment, het was niet het stroomprobleem waar de auto voor binnen was en het heeft bijna een week geduurd voordat ze het opgelost kregen. Helaas kreeg ik geen lijst van uitgevoerde zaken, alleen een nogal vaag verhaal dat software was geupgraded en gereset (BMS ook), en een aantal dingen preventief vervangen waaronder de massakabel die volgens hun niet correct was.
  Daarna waren mijn storingen opgelost. Dat het batterijprobleem ook was opgelost kwam ik pas later achter, dat was een gelukkig toeval.
  Het kán dus wel, maar helaas heb ik geen concrete informatie en is Ford er zelf ook niet echt duidelijk over... Maar ik hoor dit probleem zo vaak, dat ze toch wel verder zouden moeten zijn dan iedereen eerst maar aan te raden een druppellader te kopen :think:
   
 12. Ik blijf erbij een iets zwaardere accu erin en soc op 90 zetten. Vanaf de mk4 is er gewoon een eigenlijk een te lichte accu gebruikt lijkt het want bij bijna iedereen is de de oplossing een zwaardere accu.
  Wel echt belachelijk dat ford gewoon zegt dat je dan maar een druppellader moet kopen.
   
  MaxH vindt dit leuk.
 13. ik ben bij onze dealer geweest en voorgesteld om een zwaardere batterij te plaatsen , maar dat heeft geen zin zeggen ze.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 14. Als je constant zware verbruikers hebt aanstaan tijdens ritten zal het wellicht wel zin hebben, of als je regelmatig met de motor uit dingen wil laten aan staan voor een tijdje.
  Maar feit blijft dat voor velen de echte oorzaak in het duister blijft. Als het bijladen niet voldoende gebeurt zoals bij mij, heeft een grotere accu dus ook geen zin. Sinds het opgelost is heb ik met de standaard accu geen issues meer, en ik heb de hele winter maar 1-2 keer per week gereden en soms ook 2 weken niet (tijdens de vorst) en was geen probleem.

  Ik wou dat ik meer info te geven had, het kan toch niet dat dit voor zoveel mensen onopgelost blijft en dat zelfs Ford na een herstel al aangeeft dat ze geen idee hebben of het probleem opgelost gaat zijn, dat moet ik zelf maar even in het oog houden. Maarja de herstellers hebben ook geen zicht op wat er in die software allemaal gebeurt vrees ik.
   
 15. Zit er geen label op de nieuwe masssakabel met een onderdeel nummer ? Misschien dat er dan wat vergeleken kan worden.

  voor de ander je zou ook de bms eens uit kunnen schakelen (stekker eraf) dan laad de accu gewoon misschien dat er dan wat veranderd
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 16. Goed punt, ik zal straks bij daglicht eens een kijkje nemen!
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 17. Helaas was er nergens aan de massakabel zelf een label te bespeuren.
  Op de BMS zat deze, als het helpt:
  [​IMG]
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 18. Jesse, is connectiviteit van uw wagen nog ingeschakeld ? of uitgezet
   
 19. Dat staat ingeschakeld.
  Heb alleen geen Wifi verbinding want de auto staat toch te ver van m'n modem in huis af. Dat is niet anders dan voorheen, alle instellingen heb ik identiek hetzelfde staan nog.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 20. jesse bij welke dealer bent u, misschien kan ik daar eens langs gaan.En uw massakabel is deze dikker geworden ?
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina