1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ferdi's projecten

Discussie in 'Mijn auto' gestart door Fredhead, 31 jul 2022.

 1. Hmm. Dat MOOG is niet direct het meest goede spul. Draagarmpje vervangen voor 1 waar dat ding wel aan past? Dat kan je zelf wel, toch?
   
  Fredhead vindt dit leuk.
 2. Dat is ook nog een goede optie inderdaad.
  Had gisteren al even Winparts aangeslingerd maar werd daar nog niet direct wijs uit wat er wel en niet geschikt is om een xenon-armpje aan te bevestigen.

  Over een week of 2 wel weer verder kijken.
   
 3. Je opmerking was een goede om de grijze massa weer in beweging te krijgen :)

  Mail de deur uit gedaan voor een originele FOMOCO en met de vraag hoe dit zit qua bevestiging.
  Mocht het na het vervangen nog altijd niet lukken met kaliberen laten we dat stukje alsnog door een ander nog eens proberen maar dan is het duurste werk in ieder geval gedaan.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 4. hier ben ik het stiekem ook wel mee eens, onder de volvo een paar van die Moog stabi stangen versleten (allen binnen een half jaar dat ze weer begonnen te kraken etc) vervolgens toch maar op de strepen gaan staan bij de grossier die er heilig van overtuigd was dat het niet aan moog ligt een Febi gekregen. deze heeft er vervolgens onder gezeten tot de auto werd gesloopt zonder enig probleem of kraakje (stuk of 2 jaar nog meer door kunnen rijden)
   
 5. De Focus heeft op drempels soms ook een bonk in het onderstel, ik verdacht tot nu toe de stabi-stokjes of de rubbers (ook al voel ik niet direct speling) maar dat zou ook uit de draagarm kunnen komen.
  Gisteren had Broekhuis helaas geen antwoord op mijn vraag en kreeg ik alleen een foto terug van een draagarm waar ik niet zoveel aan had. Moet nog verder zoeken maar ik begin te denken dat de kans groot wordt dat de draagarm er onder vandaan gaat.

  Lopen ook ergens nog met de gedachte om contact op te nemen met de verkopende partij aangezien het "mankement" van de kapotte hoogteregeling al van voor de aankoop blijkt te zijn.
  Kijken of die nog iets in dit verhaal willen betekenen al wil ik voordat we dat gaan doen duidelijk hebben wat er allemaal nodig is.
   
 6. #166 Fredhead, 7 mrt 2023
  Laatst bewerkt: 7 mrt 2023
  In een paar verloren minuten de site die ik hier geleerd heb met alle Ford onderdelen nog eens aangeslingerd en het blijkt dat de draagarm van een Focus met xenon anders is dan van degene met halogeenverlichting.
  Net ter bevestiging de lokale Ford dealer bericht gestuurd, hopelijk willen ze dit controleren.

  Ik denk dat we eerdaags de garage waar de auto vandaan komt eens gaan benaderen en kijken wat men wil betekenen als ik de onderdeelnummers door geef.
   
 7. Mocht iemand nog een draagarm rechtsvoor moeten vervangen bij een Focus met xenon, € 419,30 zonder montage maar wel met de BTW erbij.
  Als je alles nieuw besteld bij Ford ben je 800 euro verder voor een nieuwe sensor en een nieuwe draagarm.

  Heb via internet gevonden dat SKF de enige binnen Europa is die een alternatief aan kan bieden dat geschikt is.
  We gaan maar eens overleggen en kijken of dat we het voor gaan leggen aan de verkopende garage of niet.
  Nieuw origineel durf ik het in ieder geval serieus geld te noemen :nocheer:
   
 8. Poh dat zijn wel dure dingen ja. Wie weet deelt de verkopende garage de kosten nog
   
 9. We gaan het in ieder geval proberen.
  Van de week nog even kijken wat voor draagarm er aan de andere kant zit (je hoort ze per paar te vervangen zeggen ze altijd) en dan nemen we contact op.

  SKF levert ook nog een alternatief, die is een stuk vriendelijker geprijsd en ook voorzien van de juiste bevestiging.
  Montage doen we sowieso zelf als het aan mij ligt.
  Heb ergens ook nog het idee dat de MOOG draagarm door de verkopende garage gemonteerd kan zijn, ding is zo ontzettend nieuw dat die echt vlak voordat de auto te koop kwam is vervangen.

  Overigens wel blij met de opmerking over "dan vervang je de draagarm toch?" want die heeft een hoop aan het rollen gebracht :D
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 10. Hahaha sorry man!!

  Let op, ik denk dat je grote kans hebt dat die SKF gewoon OEM is. Ik zie dat bij veel BMW spul ook. Koop ik Lemforder of SKF (allemaal van ZF), krijg ik gewoon OEM spul waar 't BMW logo af geslepen is. Dan kun je onder hun eigen naam wat betere prijzen krijgen.

  Die draagarm van Moog daar ben je gewoon mee verneukt. Die hebben ook die prijs van Ford gezien en zijn even misselijk geworden. Maar het is dus APK afkeur, he? Geen werkende hoogteverstelling op Xenon van zo'n jonge auto is afkeur. Dus je hebt een nonconforme auto aangekocht. Daar zou ik inderdaad nog even mee teruggaan...
   
  Fredhead vindt dit leuk.
 11. Ben er alleen maar blij mee dat je het hebt gezegd :mrgreen:

  Prijsverschil SKF en wat ik bij de dealer kreeg is ex verzendkosten een factor 4,5.
  Hoogteverstelling doet het nog wel via de achteras, ondanks de foutmelding stelt hij volgens mij nog wel bij.
  Maar we kunnen wel eens doen alsof we dat niet weten, nog wel een mooi extra puntje voor in het bericht.

  Sowieso vind ik het vreemd, auto is echt tot in de kleinste onderdelen met OEM Ford onderhouden en dan wijkt het nu zo af.
  Welke garage het dan ook gedaan heeft is wel lekker bezig geweest, grote kans dat op dat moment de hoogteverstelling is gesneuveld of onklaar is gemaakt en men dacht er klaar mee te zijn.
   
 12. Het is misschien niet de netste oplossing, maar volgens mij staat de locatie van het gaatje afgetekend op de draagarm, even gaatje boren en blindklink moer erin, dan heb je toch een bevestiging voor de sensor. Ik kan het verkeerd hebben maar geloof dat universele garages dat ook zo doen.
   
 13. Bij sommige merken is dat inderdaad het geval.
  MOOG heeft alleen 2 grote gaten zitten op die plek waar je niets mee kan :shrug:

  Zat gisterenavond nog eens goed te kijken naar de foto die ik gemaakt had van de verwijderde sensor.
  Het armpje hiervan is niet afgebroken door slijtage, maar duidelijk bewust.
  Breuk is recht en het is warm geweest en dat gebeurd niet als het tijdens het rijden ontstaat.

  Stel dat de garage niets wil betekenen bestellen we de SKF versie zelf en is het voor net geld alsnog opgelost. Wil eerst zien wat de verkopende partij wil betekenen.
   
 14. En zo blijkt je eigen handigheid en inzicht toch ineens een heel ander beeld op te leveren van een auto waarvan je dacht dat hij volleig goed was onderhouden. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.
   
 15. In de grote basis is hij dat ook, daar geloof ik nog steeds in.
  Als ik kijk naar wat er allemaal is gedaan door de vorige eigenaar is er zeker niet op bezuinigd. Het is alleen tussen diegene en ons ineens wel met wat bezuinigingen gedaan en dat is wel erg jammer.
  Door een stom foutje vanaf mijn kant komt dit nu ineens omhoog, had zomaar kunnen zijn dat het nog een tijd goed was gegaan en je er later achter komt.

  Hoop morgen tussendoor even tijd te hebben om gauw te kunnen zien wat er linksvoor onder zit en dan gaan we gauw een mail schrijven.
  Ik hoop op wat medewerking, stel dat dat niet komt en het echt een welles-nietes gaat worden stopt het voor mij en steek ik die energie liever in het oplossen aan de auto zelf.
  Sowieso wel bedacht dat ik direct de rubbers van de stabilisatorstang en de verbindingsstangetjes vervang zodra de draagarm(en) gewisseld gaat/gaan worden.
  Dan heb ik praktisch alles gehad dat kan bonken als je eend drempel op en af rijd. Kan me van de proefrit nog herinneren dat de dame volgas over een drempel klapte en de auto geen krimp gaf in ieder geval.

  We lossen het wel op maar het geeft toch een klein smetje.
   
 16. Vandaag de verkopende partij bericht gestuurd, ben wel benieuwd naar de reactie.

  Wordt linksom of rechtsom binnenkort maar een weekend van auto ruilen zodat mevrouw voor haar bedrijf op pad kan en ik rustig met de Focus aan de slag kan.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 17. Noem me maar ongeduldig, maar na 5 dagen maar eens een herinnering gestuurd :shrug:
  Snap dat ze het een en ander mogelijk uit willen zoeken maar geen bericht is dan wel erg slordig.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 18. Haha, nou ik zeg, ga maar vast zelf draagarmen bestellen.
   
  Fredhead vindt dit leuk.
 19. Precies, zeg dan dat je e.e.a. wil uitzoeken en blijf niert gewoon stil
   
  Fredhead vindt dit leuk.
 20. Dat dus.
  Uiteindelijk gisterenavond een reactie gekregen, men kon zich niets van de draagarm herinneren maar de deur staat open voor een oplossing.
  Wat precies hoop ik dan wel snel te weten.
   

Deel Deze Pagina