Tourrit “in het Zuiden” en meeting

bij Van Mossel Ford Breda

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Navigatie geeft 'NO GPS' links onder in het scherm

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Patman_66, 27 feb 2014.

 1. Zo in één keer spontaan, zie ik geen maximum snelheidsbord meer links onder in het scherm van de radio/navigatie, maar de melding 'NO GPS'.

  Toch maar eens de navigatie ingeschakeld en ja hoor, geen ontvangst meer en ik rij ergens door weiden, slootten en snij ik dwars over bestaande wegen op de kaart. Het apparaat is compleet de weg kwijt.

  Dealer maar een gebeld. "Tja, als u geluk heeft is het een kleinigheid bij de antenne, maar als het een groter probleem is dan moet de bekleding van het dak eruit en dan gaat het wel wat kosten meneer. Denkt u hierbij aan zo'n € 300,-." Nou mooi dan, daar sta je dan met je Focus 3 die nog net geen 3 jaar oud is. Geen garantie meer, dus dat is zuur.

  Ik toch maar eens wat speurwerk op internet gedaan. Lees ik op diverse forums (o.a. http://www.motor-talk.de/forum/no-gps-t3802377.html ; http://www.talkford.com/topic/212005-sat-nav/) en websites over hetzelfde probleem, en dat het de antennevoet is die door lekkage defect raakt. Het uitwisselen van die antennevoet zou het probleem moeten verhelpen. Het blijkt dus een bekend probleem te zijn.

  Dat zet mij aan het denken... lekkage?... Dat kan toch niet zomaar?... Dan moet het toch een fabricage-/productiefout zijn met bijv. het afdichtrubber?! Je komt daar normaal gesproken niet aan. Terugroepactie zou misschien netjes zijn geweest. Nu wordt je opgezadeld met hoge kosten (degene die dit binnen de garantietermijn hebben/hebben gehad, hebben hier geluk).

  Zijn er hier meer mensen die dit, of soortgelijks hebben ervaren/meegemaakt? En wat was bij jullie de oplossing?
   
 2. #2 Joost, 27 feb 2014
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 feb 2014
 3. Ik had van de week hetzelfde probleem. Idd met de auto door weilanden,, een sprong van 30 meter gemaakt over het kanaal....

  Bij mij was het ook inderdaad de voet in het dak welke vervangen moest worden.

  10 minuten werk doordat ze de voet vervangen via de verlichting bij de binnenhemel.

  Geen kosten omdat het bij mij nog onder aankoop garantie viel.
   
 4. Heel sporadisch krijg ik de melding wel eens te zien. Over het algemeen is het opgelost als ik de radio even uitzet en daarna weer aanzet.
  Afgelopen week viel bij mij de navigatie wel spontaan uit en duurde het een aantal minuten voordat deze weer werkte.
   
 5. Ja Remco, daar begint het schijnbaar mee, totdat hij er compleet mee kapt.

  ---

  Ik vind het wel treurig dat Ford hier geen acties op onderneemt. Het is wel heel duidelijk een productiefout, maar er wordt door Ford met geen woord over gerept, terwijl dit, als ik alle artikelen zo lees, toch al zo'n 10 jaar speelt.
  De dealers hebben hier een verantwoordelijke rol. Feitelijk zouden wij als klant de dealer aansprakelijk moeten stellen voor dit probleem, aangezien het voor ons klanten een verborgen gebrek is (je mag verwachten dat de antennedoorvoer door het dak waterdicht is, aangezien er ook een afdichtrubber tussen zit).

  Ik zit er serieus over te denken om het maar eens zo richting dealer te spelen.
   
 6. In onze Focus 2 fase 2 uit 2009, hetzelfde gehad "opeens geen GPS ontvangst" meer.
  Kwam toentertijd sporadisch voor, antenne voet vervangen en probleem opgelost.
   
 7. ik begrijp je verhaal Patrick maar Ford doet dit af als incidenteel en het levert geen gevaar op voor de verkeersveiligheid dus daarom roepen ze de auto's niet terug.......en daar kun je het mee doen :weird:
   
 8. Bij de Focus 3 is het echter wel wat meer werk omdat de antenne niet toegankelijk is. De hemelbekleding moet wat omlaag. 300 euro is echter wel erg fors.

  En Tsja, er zit nu eenmaal 2 jaar garantie op een auto, geen 3 jaar. Je hebt er zelf voor gekozen om de knip dicht te houden en geen garantie bij te kopen. Maar je klaagt wel dat Ford de knip ook gesloten houdt.. Overigens heb je sowieso nog recht op coulance, mits op tijd in onderhoud geweest bij je dealer.
   
 9. Mwoach, er valt nog wel een boompje op te zetten over het conformiteitsbeginsel: mag je verwachten dat zo'n voetje na 2 jaar al kapot gaat of mag je verwachten dat zo'n voetje het in principe wel zolang uithoudt als de auto zelf?

  Je moet daarvoor wel bij de dealer zijn waar je de auto kocht en je niet af laten wimpelen door verhalen als "tsja de fabrieksgarantie is al afgelopen". Maar ook zeker weten dat je de "strijd" aan wilt gaan voor een reparatie voor zo'n bedrag.
   
 10. +1.
  Succes
   
 11. Bij mij is vorige week ook de antennevoet vervangen. Begon met af en toe de melding "no gps" totdat de melding costant bleef staan. De navigatie werkte nog wel gewoon totdat deze er mee stopte.
  De auto is 11 maanden oud en ik vind wel dat de antenne snel kapot is gegaan.
   
 12. Als de posting gaat over de dealer kan ik je niet helpen,...

  Als het gaat om de oplossing voor de navigatie,
  losse gps monteren,
  kosten E25,-
   
 13. hier het zelfde gehad, bij de dealer dacht ik de gps module vervangen
   
 14. Zou ik ook doen als de aansluiting die op de Ford radio zit gewoon te koop is. Ik heb een niet oem systeem, de gps antenne zit gewoon op a-stijl achter de witte plastic kap. Ontvangst heb ik nog nooit problemen mee gehad en lekkageproblemen ben je definitief vanaf.

  Persoonlijk vind ik wel opmerkelijk dat bij elk model elke keer dit probleem weer terug komt. Ik weet niet hoe dit bij andere merken zit, maar zo moeilijk kan het toch niet zijn om de boel waterdicht en toegankelijk te maken/houden bij het ontwerp van de auto?
   
 15. Weet iemand wat de antenne voet kost bij de dealer? Mijn navigatie geeft sinds gisteren ook no gps.. en de auto is nu bijna 4 jaar oud en een bijna 1 jaar uit de garantie :-(.
   
 16. volgens mij zijn ze niet meer leverbaar, maar moet je een losse gps antenne monteren...
   
 17. De GPS antennevoeten voor de Focus 3 zijn nog gewoon leverbaar.

  De GPS antennevoeten voor oudere Ford modellen zoals de Focus 2 zijn daarentegen niet meer leverbaar. Hiervoor is een ombouwset beschikbaar.


  Persoonlijk zou ik gewoon een losse GPS antenne met Fakra connector plaatsen. Deze zijn op bijvoorbeeld Ebay al te vinden vanaf zo'n €6,- inclusief verzenden.
   
 18. [MENTION=12591]Polleke[/MENTION], anders heb ik er nog wel 1 liggen mits je een mk3 hebt.
   
 19. [MENTION=537]Patman[/MENTION], ja ik heb een mk3 fase 1.

  Ik stuur je even een pb.
   
 20. Ik heb er zeer recent ook een hier overgenomen, was de oplossing voor weinig !
   

Deel Deze Pagina