1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mountune M200 software voor de Focus met 1.5 EcoBoost Dragon motor, nu ook voor automaat

Discussie in 'Performance tuning' gestart door CvO, 27 jan 2024.

 1. Ah dat is balen. Ik had bij mij wel al de volgende dag de tuning beschikbaar dus dat was wel lekker snel. Heb je de app enzo wel verder compleet aan de praat?
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.

 2. Ja alles staat klaar dus kan m zo aansluiten en de gegevens verzamelen
   
  Magure vindt dit leuk.
 3. Ondertussen binnen, een dag later dan gehoopt omdat DHL zo lekker is met aankondigen. Achja het is er. Het verbinden was zo voor elkaar alleen de gegevens versturen ging niet helemaal flexibel. Elke keer gaf die een fout aan en was die het aan het opnieuw proberen. Toen ook nog de telefoon leeg want de app vreet batterij...., vervolgens maar besloten om ff een stukkie te gaan rijden en de accu van de auto en mijn iphone op te laden. Toen heb ik met een instelling even alle bestandjes verwijderd en het opnieuw geprobeerd en toen deed die het in 1 keer zonder een fout.

  Alleen volgens de beschrijving gedeeld in dit topic, wordt je gevraagd om de motor te starten door de app, dat werd bij mij alleen niet gedaan zag ook niet dat het gelukt was dus op hoop van zege. Hebben meerdere hier last van?
   
 4. nee heb ik ook niet gehad. Maar alles werkt wel. Handleiding klopt sowieso geen z*k van. Heb trouwens geen enkele reactie vanuit Mountune gekregen tot op heden wat ik ook ronduit slecht vindt… heb inmiddels zelfs alles gevonden en opgelost. Maar je mag toch wel wat meer service verwachten voor dit geld.
   
 5. Nouja dat dus, iets meer service en duidelijkheid zou wel ideaal zijn. Ik ben inmiddels ook maar zelf op zoek, het schijnt dus dat het apparaatje MVPI3 bij bepaalde modellen de ECU niet herkent als je dit via de app doet, gelukkig zit er een kabeltje bij kijken of het via de laptop werkt... pff
   
 6. Ik kreeg ook niet echt duidelijk een melding of het gelukt was. Maar had volgende week wel een update in de app staan (met een push up melding) en een mail dat er een update klaar staat. Waarschijnlijk heb jij hem er morgen ook bij staan. Het updaten met de tune file in de auto duurde maar Max 10 minuten uit eindelijk.
   
 7. Dan gaan we maar van het positieve uit, ik hou je op de hoogte
   
  CvO en Magure vinden dit leuk.
 8. En alles er al op staan....? Heb er inmiddels flink wat kilometers mee op zitten inmiddels. Qua verbruik nog niks zinnigs te zeggen (iets met de zware rechtervoetje...), maar lijkt niet echt extreem veel hoger te zijn. Ben afgelopen week met dakkoffer op pad geweest dus dat verbruikt sowieso meer. Verder rijd hij nu wel veel soepeler, dan heb ik het over het schakelen o.a. maar ook op bij bepaalde snelheden zat hij eerder soms net even wat te laag in toeren voor mijn gevoel waardoor je hem wat hoorde brommen (om het zo maar even te zeggen..) maar nu is dat helemaal weg. Kan er verder alleen niet achter komen hoe het zit met eventueel een cilinder uitschakeling etc... heb het idee dat dit niet meer gebeurd bij de tuning, maar kan het ook mis hebben. Morgen ga ik naar Breda op en neer dus leuk ritje voor de boeg om eens te kijken wat het verbruik doet.
   
  OmeJoyo, CvO, Tom91 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. #49 Kelvin, 3 mrt 2024
  Laatst bewerkt: 5 mrt 2024
  Nou het boze mailtje is er afgelopen vrijdag uitgegaan, ze hebben mijn bestanden wel gebruikt om de leverancier van TDN op de hoogte te brengen van de voertuigen die niet gescand kunnen worden dit is volgensmij vooral bij fords na 2019. Dus heb ik eerst een bestand via de laptop verstuurd. Toen twee dagen later zoals het hoort via de app. Alleen nu wachten op de tune.


  Was jouw iets opgevallen wat betreft het gebruik?, ik denk dat het ook vooral aan de bestuurder zelf ligt en dat ik er vooral op achteruit ga. Hoe gaat het met het schakelen? Reageert hij abrubt of juist heel subtiel nu na de tune?


  Edit: inmiddels staat de tune erop zonder problemen, aanstaande weekend even goed testen
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 10. Mhmm vaag ja. Het installeren van de app etc was een drama bij mij, maar dat kwam omdat er geen handleiding bij zat. En online waren allemaal tegenstrijdige berichten te lezen. Heb vorige week vrijdag eindelijk reactie terug gekregen van Mountune maar als een heel kort antwoord wat ik moest doen met als bijlage een handleidingtje . Erg slechte service! Maar goed had alles toch al werkend inmiddels. Wat betreft de tuning, heb laatst een flink stuk gereden en had een verbruik van 1:17 en heb me niet echt ingehouden, maar ook stukken netjes 110 km/u gereden (waar je 100 mocht). Wat betreft schakelen vond ik hem voor de tuning soms hakkelig, vooral als je bijvoorbeeld op lage snelheid reed (bebouwde kom 30 km/u) of als je de snelweg afging en je gas losliet en hij terug ging schakelen. Nu met de tuning is dit allemaal over en schakelt hij lekker soepel, zowel als je rustig rijd maar ook als je hem even op z’n staart trapt.
   
  CvO vindt dit leuk.
 11. Dag Magure en Kelvin, ik heb de M200 auto ook ontvangen. De koppeling aan de telefoon app ging eigenlijk nog allemaal prima. De oorspronkelijke TDN app veranderde snel in het Mountune format. Maar de sync met de RTD Gen 3 files loopt steeds vast. De initiële file gaat goed en daarna file 1 of 8 to RTD Gen 3 geeft "fail" na steeds 6% in de eerste file. Ervaring? Elke suggestie is welkom! Dank, hoop dat jullie nog eens op deze topic kijken.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 12. Het werkt inmiddels alweer een tijdje. De jongens van Mountune hebben mij prima verder geholpen. Ben ondertussen een kleine expert geworden, al zeg ik het zelf.

  De Mountune M200 auto is een heel fijne upgrade. Mn. de toename in koppel vanaf lage toeren is heel prettig zeker in combi met de automaat. Altijd soepel en snel van de plaats.
   
  Edgar Focus en CvO vinden dit leuk.
 13. Mooi om te horen dat het werkt, maar wat was het probleem nou? Wellicht kunnen anderen hier iets aan hebben in de toekomst.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 14. Dat ging om een kleinigheid. De telefoon waarop je de app installeert moet goed bijgewerkt zijn vwb het besturingssysteem. Voor een Android telefoon moet dat bv gelijk of beter dan Android 14 zijn. Ik had Android 10 en kon dit ook niet updaten want oude Huawei telefoon (met modernste system max Android 10). Duurde ff voordat ik daar achterkwam (omdat het apparaat wel begint met lezen maar na een paar procent stopt, het lijkt daardoor alsof het wel kan werken maar dat de stabiliteit van de verbinding de schuldige is waardoor je blijft proberen met ergernis en frustratie tot gevolg).

  Het werkt altijd met een Windows laptop en ook veel sneller want dan kun je de RTD+ met de bijgeleverde USB kabel aansluiten. Met het programma RTD Flasher (van HP Tuners) is de bestaande calibratie dan uit te lezen en de nieuwe M200 naar de ECU van de auto te schrijven. Lezen kost wat tijd (ca 20 min) maar schrijven ging in een paar minuten. De laptop methode is eigenlijk heel prettig omdat de bekabelde verbinding heel stabiel is (tov de Bluetooth verbinding tussen telefoon en RTD+). Ook de belasting van de accu in de auto is lager. Dat zijn voordelen maar het nadeel is wanneer je bijvoorbeeld de meegeleverde Immobiliser wilt installeren je een laptop nodig hebt en die sleep je natuurlijk liever niet overal mee naartoe.

  Ik heb daarnaast ook een iPad (iOS 17.4) en daar ging het ook mee.
   
  CvO en Edgar Focus vinden dit leuk.
 15. ah ok, mocht iemand op dezelfde klachten stuk lopen dan weet diegene nu wat de oorzaak kan zijn. Moet wel zeggen dat Mountune qua communicatie/ handleiding nog werk te verzetten heeft want dan waren dit soort dingen ook niet gebeurd. Want ik liep ook tegen dingen aan omdat er totaal geen juiste handleiding verkrijgbaar was, en Mountune zelf eens een keer na 2 week reageerde…
   
  CvO en Edgar Focus vinden dit leuk.
 16. Ik las op dit forum dat ze niet snel waren en bleef een tijd van alles zelf proberen. Heb daarna toch gemaild en mijn ervaring is heel positief. Op dezelfde dag reactie en steeds goede en relevante info. Ik kon het daarmee in elk geval oplossen. Het klopt dat ze dit in een handleiding hadden kunnen zetten. De handleidinkjes die je in eerste instantie krijgt laten op dat gebied veel te wensen over…
   
  CvO en Edgar Focus vinden dit leuk.
 17. Nu lijkt het me ook wel verstandiger om belangrijke systemen te updaten via een kabel ipv via BT. De kans op fouten of wegvallende verbindingen wil je niet hebben
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina