1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lagere opkomst meetings.. Waar ligt dat aan?

Discussie in 'Tips & Suggesties' gestart door White Eagle, 9 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. #1 White Eagle, 9 mei 2014
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 mei 2014
  Beste clubleden,
  Ik vind het animo bij meetings wel heel erg laag.
  Kan iemand mij vertellen waar dit in zit (gaarne alleen serieuze antwoorden).
   
 2. Het is niet alleen de clubdag maar ook de normale meetings waar de opkomst enorm laag is en dus geannuleerd worden.
  Ik denk dat het vooral aan de vrije tijd ligt. En tegenwoordig werken steeds meer mensen ook in het weekend. Vrij nemen voor een meeting doe ik zelf ook niet.
   
 3. Ik denk dat de crisis er wel een beetje mee te maken heeft. Er moet bezuinigd worden en wanneer iemand een hele tank benzine kwijt is om naar een meeting te gaan, is toch wel aardig wat geld. En dat geld word liever voor iets anders gebruikt..
   
 4. Je mist sowieso meer dan 10% opkomst doordat in voorgaande jaren ook andere modellen mochten komen.
  Verder geen idee, de opkomst bij andere meetings is ook lager idd. Zoals ook de tourrit in Friesland.
   
 5. Qua timing kwam het mij niet gelegen (werk; opleiding en kleine op komst waardoor we de woning nog moeten ombouwen).
  Daarnaast, niet onbelangrijk, speelt ook mee dat ik momenteel zonder focus zit en met de auto het terrein niet op kom.

  Verder wat mogelijk ook aanleiding kan zijn voor de verminderde opkomst is toch de reeks incidenten in het afgelopen jaar.
  Zo was er relatief veel sprake van conflicten / meningsverschillen / miscommunicatie tussen (forum)leden onderling alsook tussen (forum)leden/(oud)leden en bestuur.

  Vragen/opmerkingen worden over en weer m.i. (te) snel als zeurend/zuur/uitlokkend ervaren en als zodanig (te) kort door de bocht afgedaan. Soms is het m.i. wijzer een mogelijke al dan niet bedoelde ondertoon te negeren en op een zakelijkere manier netjes en onderbouwd op te reageren (of niet op te reageren).
  Een recent voorbeeld, de vraag om donateur weer te geven onderaan het forumoverzicht (zoals alle andere 'typen' gebruikers), was m.i. een hele neutrale vraag (ik las er niet verkeerds in) en hier werd als eerste op gereageerd met "pfffff" (ik weet niet eens meer door wie en dat maakt ook niet uit).
  Dit zijn van die kleine op het oog weinig zeggende maar vanuit mijn optiek tekenende dingen.

  Ik weet dan ook niet of het puur mijn beleving is, maar 'de sfeer' op dit forum lijkt daarmee langzamerhand minder prettig, gezellig en gemoedelijk te zijn geworden t.o.v. toen ik net om de hoek kwam kijken in 2009. Het forum lijkt wat dat betreft ook een stuk minder actief, merk het m.n. met de relatief stille shoutbox en het beperkt aantal actief reagerende forumleden.

  Kort gezegd, voor mij was een meeting een voortzetting van de digitale gezelligheid die ik op het forum ervoer. Waarbij je de mensen achter de nicknames kon leren kennen. En juist die gezelligheid lijkt minder geworden. Mogelijk dat dit door anderen ook zo ervaren wordt en daarmee het animo om (twee keer) anderhalf uur in de auto te stappen ook afgenomen is.
   
 6. #6 jason101, 9 mei 2014
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 mei 2014
  Tegenwoordig is iedereen veel met zichzelf bezig. Ik merk dit ook aan het aantal reacties op het forum. Voorheen als ik een dag niet op het forum was geweest en opende "nieuwe berichten" dan waren dit zeker 3 pagina's. Nu zie ik dit nog zelden. Wat ook opvalt is dat het meestal dezelfde mensen zijn die posten op het forum. Misschien dat er weinig updates te melden zijn. De crisis is hier ook een onderdeel van denk ik. Overigens ben ik het ook deels met [MENTION=3084]Steven[/MENTION] eens dat niet leden die voorheen wel lid konden zijn niet meer welkom zijn als clublid.
   
 7. Denk dat inderdaad de crisis erin hakt bij velen. Ik mis zelf ook de gezelligheid op het forum, vooral in de shoutbox, waar het vroeger tot na middernacht druk was en gezellig, is er nu vaak niemand. ..
   
 8. Ik kan heel eenvoudig niet komen op de clubdag, omdat de datum veranderd is. Stond eerst een week later en toen kon ik wel. De dag die het nu geworden is, heb ik andere verplichtingen. Andere meetings ga ik minder naar toe, omdat het vaak te ver weg is en/of dat ik de kids heb. Die willen niet altijd mee.
   
 9. Ik kan hellaas ook niet valt precies in mijn werk weekend, en voor alle meetings vrij te nemen vind ik een beetje te, bovendien moet ik dan andere collega's extra belasten.
  Sorry
   
 10. Moet daarbij zeggen dat ik 2 weekenden per maand of bij mijn vriendin ben of zij bij mij. Ik kan mij voorstellen dat zij ook niet altijd mee wil, misschien zitten anderen ook hiermee.
   
 11. Ik denk ook dat men (misschien door de crisis) minder aan zijn/haar Focus modificeert/veranderd. Als je naar een meeting gaat wil je natuurlijk wat aparts bekijken en dan is een standaard Focus of een lease Focus niet de moeite om een middag en een tank brandstof voor kwijt te zijn. Ook heeft de wildgroei aan zelf georganiseerde meetings niet meegeholpen aan de ''echte'' Focusclub meetings.

  Erg jammer, vooral de meet in Almere was altijd erg gezellig en druk bezocht.
   
 12. #12 Harold1, 9 mei 2014
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 mei 2014
  Een meeting is er toch ook voor de gezelligheid, ook als het economisch wat minder gaat. Maar kosten en het gebrek aan vrije tijd zullen inderdaad meespelen. Vrije tijd is een kostbaar goed geworden.
   
 13. Klopt helemaal, maar hier vanuit Twente is meestal meer dan uur rijden, soms wel 2 en dan spelen de kosten ook echt wel mee, tankje benzine is zo weg met de RS.
  Gezelligheid of niet, het moet wel binnen je budget blijven
   
 14. Loopt het aantal leden ook terug ?

  Anders zou je het deels ook daar aan kunnen wijten.

  Het maken van een keuze om wel of niet te gaan is eigenlijk altijd afhankelijk van zaken, als, datum, weer, afstand en die zijn voor iedereen anders qua afweging wel of niet te komen.

  Tenslotte kan ook een concept "uitgewerkt zijn"
  Al moet ik zeggen dat ik deze dag toch elk jaar erg leuk blijf vinden.

  John
  Grey-ears
   
 15. Ik heb het vaak druk met familie en vrienden en idd € ri niet dat ik het NIET kan missen maar voor dat bedrag rijd ik een hele maand auto.

  Plus ik ben niet zo'n meeting type ;)

  Niet voor de auto en niet voor de motorscooter.
   
 16. Ik denk dat de leeftijd ook een rol gaat spelen, van de deelnemer dan niet de auto, hoe hoger het leeftijdsgetal hoe belangrijker andere dingen belangrijker worden en de auto iets meer een vervoermiddel wordt die er dan nog wel netjes bij moet staan, maar waar niet meer zoveel mee geshowt hoeft te worden.
   
 17. Nou deze hoogbejaarde in een snelle bak ziet het toch anders :schater:

  Nee zonder dollen, het heeft met meerder factoren te maken, die komen, of zijn al langs geweest.
  Niet alleen de auto's maken de meetings ook de mensen en niet te vergeten het weer.
  Wel of geen updates vind ik persoonlijk niet echt interessant, de een kan en doet het wel, de ander doet het niet, en is te vrede met, en over zijn auto.

  Het gaat mij persoonlijk meer om een gezellige middag met mede formers , de tijd vliegt altijd zo voorbij, meestal ''vergeet'' ik totaal dat ik nog weer een 1.5uur terug moet rijden :oops:
   
 18. Hier nog een hoogbejaarde... Maar ik rij dan ook wel een minder snellere bak..
   
 19. Voor mij is het zoiezo te ver om naar meetings te komen en een tank brandstof oprijden is ook niet iets dat ik gewoon zomaar zal doen :)
   
 20. Misschien zouden de meetings interessanter gemaakt kunnen worden door te meeten met een andere (Ford)club? Zo ontmoet je én nieuwe mensen én zie je nieuwe auto's.

  Het lijkt me dat als je fanatiek meedraait op het Focusforum de Focus en auto's in het algemeen je hobby zijn, en naar mijn mening mag daar geld (ieder zijn eigen budget) en tijd in gaan zitten. Tijd die je moet maken...
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina