Frozen White wagon 105pk - LKA, DMI, ACS en TSR plus SYNC 2

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door barttigges, 26 sep 2012.

  1. Leuk setje ik had ze al voorbij zien gaan op MP.
     
  2. Mooie kleurstelling van de velgen, ik vind het jammer dat je ze gaat plastidippen.
     
  3. Zitten me net iets te veel kleine krasjes e.d. op :(

    Aan de andere kant, misschien dwayne eens raadplegen
     
  4. #44 barttigges, 11 feb 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 feb 2013
    Motorstoring

    Vandaag helaas wat mindere ervaring met de :focus3:

    Toen mijn vrouw onderweg was naar huis verscheen op boordcomputer ineens de melding "Motorstoring, onderhoud NU !!! en een geel waarschuwingslampje.
    Toevallig was ze in de buurt van een dealer dus is ze daar gelijk even naar toegereden en is de :focus3: uitgelezen.

    Niet een heel duidelijke storijg te vinden, dus na resetten kon ze weer vertrekken met de medeling dat ze weer langs moest komen als de melding weer verscheen.
    Later op de middag was het weer raak. Gelijk weer contact opgenomen met de dealer. Op korte termijn maar even een afspraak maken om de :focus3: binnen te zetten bij ze.

    Nu heeft de :focus3: recent wel schade gereden aan de voorkant, waarbij de bumper is vervangen plus wat zaken achter de bumper, maar inmiddels is de auto alweer ruim 2 weken terug na het herstel. Maar zou dat nog een mogelijk oorzaak kunnen zijn?

    Vreemde is wel, dat de storingsmelding weer verdwenen is als de auto opnieuw gestart is :confused:

    Iemand een idee wat het kan zijn?
     


  5. Ben benineuwd naar je uitslagen / verdere ervaringen betreffende de motorstoring. Ik heb eind vh afgelopen jaar hetzelfde meegemaakt, meerdere keren. De dealer kon toen ook niks vinden (ardea Amsterdam Zuid Oost) Kon je ook niet harder rijden dan 80km/h?

    Ik schrok me kapot. Bij mijn laatste service beurt hebben ze de gehel boel gereset, daarna heb ik het niet meer gehad, raar maar waar. Vreemd een storing uit het niets, waar de dealer niks mee doet verder qua onderzoek,maar gewoon ff reset.
     
  6. Nee geen last van noodloop of iets.
    Sterker nog, er is helemaal niets te merken aan de auto op het moment dat de melding verschijnt.
     
  7. Goed, de melding blijft nog steeds met enige regelmaat terugkeren zonder noemenswaardige problemen.

    Morgen gaat de auto naar de dealer en die gaan het maar uitzoeken. Ben benieuwd hoelang ik de auto "kwijt" ben...
     
  8. Ok, iets meer duidelijkheid.

    Na de schade die we hebben gehad, schijnt een van de kabelbomen beschadigd te zijn. Deze is, alsdus Ford, niet goed gerepareerd waardoor de storing nu wordt veroorzaakt.
    Tevens zijn ze er tijdens het fout zoeken achter gekomen dat niet alle schade is gerepareerd.

    Dat wordt dus weer contact opnemen met de schadehersteller.

    Het lijkt verdorie wel of er een vloek op ons rust als het gaat om nieuwe auto's :(
     
  9. Vervelend :nocheer: Wel goed dat is geconstateerd dat het reparatiewerk niet goed is afgemaakt. Stel dat je de melding niet kreeg, dan had het nog langer geduurd voordat je erachter kwam dat het schadeherstel eigenlijk niet af is.
     
  10. #50 barttigges, 8 mrt 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 8 mrt 2013
    Automatisch dimmende binnenspiegel geplaatst

    Na eerder al een passende kabel gemaakt te hebben voor de auto dimmende binnenspiegel en de regensensor, heb ik de kabel en spiegel deze week geïnstalleerd. De regensensor laat nog even op zich wachten, daar moeten de laatste onderdelen nog voor binnenkomen.
    [​IMG]
    De oude binnenspiegel was simpel te verwijderen door de spiegelvoet vast te pakken de spiegel met de klok mee 60° te draaien.
    Na het verwijderen van de spiegel, heb ik eerst de plaats waar straks de regensensor moet komen schoongemaakt. De uitsparing hiervoor zit al op de ruit en was in de fabriek met wat zwarte verf “dichtgesmeerd”. Na het verwijderen van deze verf is de ruit prima schoon en kan de regensensor straks zonder problemen naar buiten kijken.
    [​IMG]De nieuwe binnenspiegel op z’n plaats

    Het monteren van de nieuwe spiegel is een eitje. Nu tegen de klok indraaien en daarna de eerder gefabriceerde kabel aansluiten, vervolgens de afdekkapjes weer terug plaatsen en de rest van de kabel wegwerken achter de hemelbekleding.
    [​IMG]Connector C23F achter de A-stijl bekleding

    De kabel wordt vervolgens gelegd naar de A-stijl aan de bijrijders kant. Na het verwijderen van de A-stijl bekleding, is onderaan bij het dashboard connector C23F te vinden, hier moet op pin 6 een draad worden ingestoken voor de binnenspiegel , de andere draden worden verder naar beneden tot aan de BCM geleid.
    Deze 3 draden worden allen op connector C4 aangesloten. Na het aansluiten van alle draden en het weer terug plaatsen van alle bekleding, de grote test. Auto starten en met behulp van een felle zaklamp testen of de spiegel zijn werk doet. Gelukkig werkt alles naar behoren en stopt de dimming ook wanneer de achteruit versnelling wordt gekozen.
    Nu snel de onderdelen voor de regensensor op de kop tikken en die ook verder aansluiten.
     
  11. gaaf hoor, dat mensen dit soort dingen gewoon ZELF kunnen en doen.Petje af!!
     
  12. #53 barttigges, 18 mrt 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 mrt 2013
    OEM Dakconsole

    Een van de wensen die we hadden was een fatsoenlijke plek om de zonnebril op te bergen.
    [​IMG]De aftermarket oplossing. Niet onze voorkeur.

    De Titanium uitvoering heeft daar voor een mooie oplossing in de geintegreerde dakconsole, bij de Trend uitvoering is zoiets helaas niet beschikbaar.
    Voor de Trend zou het mogelijk zijn om een dakhandgreep te vervangen door een opbergbakje, maar dat vinden we het toch net niet.
    De dakconsole was tweede hands vrij snel gevonden, echter een nieuwe hemelbekleding werd een ander verhaal. Die kon ik tweedehands nergens vinden, de prijs bij de dealer (FINIS 1755922- €610,96 ) was dusdanig hoog dat we dat idee maar snel hebben laten varen.
    [​IMG]De donor focus

    Tijdens het snuffelen door wat advertenties van demontage auto’s voor wat andere onderdelen, kwam ik een Focus station tegen, die ook nog in de buurt stond. De voorkant lag goed in puin, echter het pasagiers gedeelte was onbeschadigd.
    Na wat heen en weer gemail, kon ik voor een mooie prijs eigenaar worden van de gezochte hemel.
    Op de sloop werd de hemel er ter plaatse voor mij uitgeschroefd en kon ik hem inclusief de kabelbomen, interieurverlichting e.d. voor het luttele bedrag van €75,- meenemen.
    [​IMG]De lege focus

    Omdat ik op de sloop al had kunnen oefenen met het uitsleutel van de hemelbekleding, ging dat bij mijn auto aardig snel. Na een goede 3 kwartier sleutelen had ik de oude hemel verwijderd en had ik een deels kale focus voor de deur staan.
    Al snel zat de nieuwe hemel op zijn plaats en na het aansluiten van alle kabels en leidingen zat er een hemel met dakconsole in de focus.
    Bijkomend voordeel van de nieuwe complete hemel is dat de interieur verlichting nu ook voorzien is van LEDs.
    Al met al, was ik na een 3 uurtjes sleutelen in totaal klaar met de uit- en daarna weer inbouw van de hemelbekleding. Nu nog een keer terug naar de sloop om ook de achterste dakhandgrepen op te halen (onze uitvoering had alleen kleding haakjes) en dan is alles klaar.
    [​IMG]En zo ziet het er dan uit als het klaar is.
     
  13. Netjes gedaan :)
    Veranderen de leds ook van kleur?
    Was de dak console ook inc microfoon enz?
     
  14. Nee geen veranderende kleuren LED, althans nog niet.

    Staat niet direct op de planning, maar misschien ooit nog.

    Dakconsole was verder helemaal compleet incl. mic, verlichting e.d.
     
  15. Netjes gedaan en idd de mooiste oplossing.
     
  16. Niet alleen mooi,ook nog niet eens zo duur :thumbs:
     
  17. Het eerste wensenlijstje... De mistlampen zijn al een tijd geleden geplaatst en binnenkort kan ik ook het tweede item afstrepen van deze lijst.

    Want ook het volgende project meld zich alweer aan.
    De eerder voorbij gekomen sloop auto was ook voorzien van een middenconsole met armsteun. Ik zeg nadrukkelijk WAS, want de middenconsole inclusief een groot deel van de bijbehorende delen staat inmiddels bij mij op zolder :mrgreen:

    Nu langszaam aan op jacht naar de overige onderdelen en als die allemaal binnen zijn, kan ook de middenconsole ingebouwd worden.
     
  18. zo heéé! Ik vind het wel lef dat mensen soms zo rigureus vernaderingen aan hun nieuwe auto durven te doen, Petje af. Erg netjes. En voor het geld heb je het inderdaad niet hoeven laten!

    Ben nog steeds nieuwsgierig naar die dikke zomer velgen van je ook!
     
  19. @vertegenwoordigerjohan, de velgen liggen klaar. Eerst wat beter weer worden, dan de auto wassen en de velgen monteren. En dan plaatjes schieten voor hier! ;)
     

Deel Deze Pagina