1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Gasklephuis vervangen

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door Rykers, 23 okt 2010.

  1. Weet het wel zeker. Hopen dat het snel geregeld is, dan kunnen we hem inbouwen.
     
  2. wil ik ook graag ,maar wordt moeilijk ,klep is maar 45 mm ,welke kan er in de 1.6 16 V duratec motor 2009,hoor het heel graag.:kwijl::kwijl::mrgreen::mrgreen:
     
  3. Voor de 1.4 en 1.6 Duratec is er geen passend groter gasklephuis verkrijgbaar. De enige mogelijkheid is om het originele gasklephuis te vergroten en hier een andere (grotere) gasklep in te plaatsen.
     
  4. waar kun je het dan laten doen en wat kost het ?:mrgreen::mrgreen:
     
  5. Denk dat je dan naar een soort metaalbewerker zou moeten gaan. Wat het kost? Een uurtje werk, wellicht kun je bij de dealer een origineel kopen (in geval dat) en dan gaan rondbellen naar metaalbewerkers.

    Ik ga voor een 60mm gasklep na de verhalen hier. Zeker omdat ik een K&N inlegfilter heb. Zodoende zuigt de motor (meer) gemakkelijker lucht aan, wat weer ten goede komt voor de uitlaat. Denk dat dit beter is dan een i57 kit van K&N.
     
  6. zal ik gaan doen ,koop dan wel een gebruikte ,dank steff
     
  7. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de 60 mm versie met een inlegfilter al goed genoeg werkt.

    Heb overigens de mensen met een 2.0 16v die wel een openluchtfilter hebben nog niet horen klagen over warme lucht.
     
  8. hoeveel pk denk je ?
     
  9. Een nieuw origineel gasklephuis van een 1.4/1.6 kost ruim €400. Een nette gebruikte is te vinden voor zo'n €100,- tot €150,-.

    Om het originele gasklephuis te vergroten moet deze eerst volledig gedemonteerd worden. Als het gasklephuis leeg is kan je het gat groter (laten) draaien of frezen. De diameter hiervan is afhankelijk van de gasklep die je wil gebruiken. Voor zover ik heb kunnen zien moet het mogelijk zijn om een 50 mm of 2 inch (50,8 mm) te plaatsen. Als alles op maat is gemaakt kan je het gasklephuis weer samenbouwen.

    De kosten zijn een beetje afhankelijk van hoeveel je zelf kan doen en wat je moet laten doen. Als je alles moet laten doen wordt het al snel erg duur. Het is zowieso verstandig om een extra gasklephuis aan te schaffen. Je kan dan gewoon blijven rijden met de auto en loopt geen risico mocht er iets fout gaan waardoor het gasklephuis onherstelbaar beschadigd raakt.

    Je moet ongeveer rekenen op:

    *Aankoop (gebruikt) gasklephuis €100,- tot €150,-.
    *Aankoop grotere gasklep. een passende 2 inch gasklep kost ongeveer €20,-
    *kosten voor het op maat laten draaien of frezen. Als je dit door een metaalbewerkingsbedrijf moet laten doen moet je ongeveer rekenen op €50,- tot €75,-.

    Zelf heb ik inmiddels alle onderdelen liggen om dit te realiseren. Nu alleen nog tijd vinden om het gasklephuis aan te passen.


    Wellicht is het ook mogelijk om met behulp van een aluminium adapterplaat een 55 mm gasklephuis van een 1.8/2.0 Duratec op een 1.4/1.6 te plaatsen. Als hiervoor voldoende ruimte aanwezig is moet dit in theorie mogelijk zijn. Voor zover ik heb kunnen zien is bij beide gasklephuizen de electronica (gaskleppositiesensor/servomotor) gelijk. Wel zal er dan een grotere aanzuigbuis geplaatst moeten worden.
     
  10. oke ,das mooi ,maar zijn de maten van de bouten gelijk van de 1,8 en 1.6?
     
  11. #51 McGyver, 11 apr 2012
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 apr 2012
    De maten van de bouten wel, maar de positie niet.
    Één van de 4 bouten maakt dat de bevestigingspunten niet in een vierkant/rechthoek staan.
    [​IMG]

    Bij een 1.6 gasklephuis maken de bevestigingspunten een vierkant
    [​IMG]
     
  12. kan je dan een adaptorplaat maken tussen het blok en gasklephuis ?
     
  13. Deze reactie ontving ik van Mayak:

    Het komt er op neer dat je dezelfde gasklep gebruikt, maar de 'dikke' as waaraan de gasklep zit bevestigd, dunner maakt of zelfs weg haalt.
     
  14. Dit kan zeker niet op een Dieseltje?


    Gerco.
     
  15. Diesel heeft geen gasklep
     
  16. Dacht ik al :(


    Gerco.
     
  17. Even terug naar het 60mm gasklephuis...

    In enkele Madza's zit ook een 2.3L Duratec.
    Past deze gasklep ook?
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. Dat wordt wel erg krap aangezien deze meer materiaal heeft dan de :ford: versie en je zit met de slangen en kabels zoals te zien is op de foto's van pagina 1.
     
  19. heeft iemand de fincode van Ford van het 60mm huis?
     
  20. 60 mm gasklephuis - Finiscode 1556736
     

Deel Deze Pagina