1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Voorbumper Focus X-road 2009

Discussie in 'Gezocht' gestart door Speedy_D, 30 nov 2018.

 1. Door een ongeluk is mijn voorbumper gescheurd en ben ik op zoek naar een bumper of nog liever de extra "offroad" strips voor de X-road.
  Ik ben al bij verschillende garages geweest maar deze zijn niet meer te vinden, worden schijnbaar niet meer gemaakt.

  Iemand nog iets liggen of een idee waar dit te krijgen is?

  Bvd.
   
 2. Er is blijkbaar maar een beperkte oplage van gemaakt en zijn de onderdelen vrij moeilijk te vinden. Misschien eens wat buitenlandse sites afstruinen en hopen hier wat te vinden.
   
 3. De Focus X-Road is een door Ford Nederland bedachte speciale versie van de Focus 2 fase 2 welke is voorzien van een MS-design bodykit en X-Road badges.

  In andere landen is de X-Road nooit als zodanig geleverd. Wel was de MS-design bodykit als origineel door Ford goedgekeurde accesoire/optie leverbaar. Derhalve kom je in het buitenland zeer sporadisch een Focus 2 fase 2 tegen welke voorzien is van de MS-design bodykit. Deze zijn echter niet voorzien van de X-Road badges.


  MS-design is al vrij snel gestopt met het produceren van deze bodykit. Derhalve is er geen voorraad meer en zijn de onderdelen van deze bodykit niet langer bij Ford of MS-design verkrijgbaar. Zo nu en dan worden er nog weleens onderdelen van de MS-design bodykit nieuw of gebruikt op de bekende veilingsites aangeboden maar vanwege de zeldzaamheid liggen de prijzen gemiddeld zeer hoog.
   
 4. Daar was ik al bang voor.

  De auto staat nu bij een schade reparateur maar die belde al dat hij niet meer aan de juiste spullen kon komen, alleen de standaard bumper.
  Maar ja, dat ziet er natuurlijk ook niet uit.

  Ik heb al op wat grote veilingsites gekeken maar kon daar niet zo 1-2-3 wat vinden, helaas.
   
  JW vindt dit leuk.
 5. Ik kan mij berichten hier op het forum herinneren waar een X-road met schade (bijna) totaal loss werd verklaard, omdat de onderdelen een klein fortuin kosten, als ze al leverbaar zijn. Dit zijn berichten van een paar jaar geleden.
   
 6. je zou ook eens bij demontagebedrijven of autosloperijen kunnen informeren.
   

 7. In hoeverre is de voorbumper beschadigd?

  Gezien de zeldzaamheid van de MS-design voorbumper die op de X-Road is toegepast en de astronomische bedragen die worden gevraagd (en betaald) voor een net exemplaar (als deze ├╝berhaupt al wordt aangeboden) is het al snel rendabel om dit type bumper in geval van schade door een specialist te laten herstellen.
   
 8. Ljibbe had in januari nog wat X-road delen liggen, misschien hem even contacten.
  Zie topic X-road kentekens, ergens in januari.....
   
 9. Das geen geld !!!!
   
 10. daar heb je gelijk in Gert jan maar er staan ook geen foto's bij van hetgene wat hij/zij werkelijk heeft liggen en te koop aanbied :think:
   
 11. Maar denk wel de moeite waard om er op te reageren.
   
 12. Ik heb bijna 7 maanden moeten wachten op mijn bumper. Moest eerst nog gemaakt worden door Ford.
   

Deel Deze Pagina