Focusclub.nl Kartmeeting

De kartmeeting komt er weer aan. Geef aan welke datum je kan.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Verkoop nieuwe auto's per 1-1-2023 alleen via Ford.nl

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Rykers, 11 aug 2022.

 1. Vanmorgen gehoord bij mijn Ford dealer:

  Wie vanaf volgend jaar een nieuwe Ford koopt doet dit rechtstreeks met Ford.
  Net als Tesla gaat Ford volgend jaar nieuwe auto's rechtstreeks verkopen.

  Jullie gedachten hier over?
   
 2. Als dit echt waar is betreur ik dat ten zeerste. Niets is zo afstandelijk als de manier waarop Tesla zaken doet. De vertrouwensband die je (ik) met de dealer hebt opgebouwd wordt zo heel snel afgebroken. In mijn optiek geen goed/leuk vooruitzicht :(

  Weer een gevalletje ‘Vooruitgang is niet altijd een verbetering’.
   
 3. Rykers vindt dit leuk.
 4. Mee eens Joost.
  Voordeel voor de kleine dealer zoals Wensveen is wel dat ze verwachten meer lease auto's te kunnen leveren.
  Hoe het dan zit met ingeruilde auto's is nog onbekend.
   
 5. Het zou beter zijn om de mogelijkheid te combineren, dus of online of bij de dealer. Niet alleen online, dat is toch anders dan een gesprek, koffie, kleuren en opties bespreken, eventueel een deal kunnen maken want je bent al jaren klant, noem maar op. Als je alleen online kunt kopen mis je dat allemaal. Vind het geen goede ontwikkeling, wel begrijpelijk maar niet fijn.
   
 6. Slechte zaak! Mijn verkoper zij dit ook al tegen mij. Worden er toch weer mensen ontslagen. En ja ze mogen wel een adviserende rol blijven spelen. Maar dan heb je geen verdien model. Dus zullen ze het van de occasion markt moeten gaan hebben. Is mijn idee. Anders ben je snel klaar als Autoverkoper! Sterkte voor een ieder die hier mee te maken krijgt. Zo gaat alles kapot!
   
  Edgarcmax vindt dit leuk.
 7. Occassion markt en onderhoud.
   
 8. En vooral lease auto's afleveren en bedrijfswagens.
   
  Edgarcmax vindt dit leuk.
 9. Ik ga nog altijd liever via een verkoper een wagen kopen, ken de verkoper goed bij de dealer waar ik steeds ga en die heeft ook geregeld dat de zetelhoes is vervangen....

  Dus nog een job die zal wegvallen dus!
   
 10. In mijn opinie een zeer slechte ontwikkeling. Een nieuwe auto kopen is beleving en daar past geen beeldscherm bij
   
 11. Ik ga nog altijd liever naar de showroom om daar mijn wagen samen met de verkoper samen te stellen
   
 12. Dat gaat dus niet meer.
   
 13. En als je dan iets in te ruilen hebt ? Dat kan dan toch niet online bekeken worden….
   
 14. Dat zal via de dealer gaan. Het zal ook niet alleen on-line zijn maar Ford gaat over naar een agentschap constructie heb ik begrepen.
  Ford Nederland legt de prijzen vast, daar valt niet over te onderhandelen. Een dealer kan dan jouw auto wel inruilen/inkopen.
   
 15. Dan zal er ook niet echt iemand meer nodig zijn om de wagen af te leveren.

  Want bij onze wagen wilde de verkoper persoonlijk de wagen aan ons afleveren (wat daar gebruikelijk is), dus in feite als er geen verkopers meer nodig zijn, dan kan jan en alleman de wagen afleveren
   
 16. Het zal wel zo gaan dat je samen met de verkoper achter het scherm zit en aangeeft wat je er allemaal op wil, de verkoper klopt het in het systeem en klaar. Even een krabbel op het scherm en je hebt je nieuwe auto gekocht..
   
 17. Verkopers zal ik niet echt missen overigens. Voor mij is een autoverkoper een noodzakelijk kwaad in mijn leven.
   
 18. Ik zie hier niet echt iets nieuws of anders in. Nu klikken ze bij Ford ook in hun systeem aan wat jij wilt hebben. Waarschijnlijk zul je exact het zelfde doen als voorheen, maar wordt nu de Ford website gebruikt in plaats van het huidige systeem. Waarschijnlijk voegen ze er nu puur extra aan toe dat je niet meer náár de dealer toe zou hoeven. Dus je kunt gewoon vanaf de website direct een bestelling plaatsen, in plaats van dat je daarvoor juist expliciet naar de dealer toe MOEST.

  Verandering is niet altijd slecht en zoals je denkt dat het gaat mensen. Ik weet het niet zeker, maar ze gaan echt niet allemaal de deuren sluiten en je een website geven. Het is gewoon dan een extra kanaal om via te kunnen verkopen.
   
  WauW*TeR vindt dit leuk.
 19. Kan je dan nog wel naar een Ford dealer gaan om nieuwe modellen eerst te bekijken voor je deze gaat kopen bij Ford zelf?
   
  Edgarcmax vindt dit leuk.
 20. Volgens de dealer gaat Ford bepalen wat er in de showroom komt te staan. Die auto’s blijven ook van Ford zelf. De dealer heeft geen voorraad meer.
   
  meeder en Edgarcmax vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina