1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Travelpilot FX

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door ReneAP, 22 jun 2019.

 1. Goedenmorgen, vraag. De autoradio van mijn dochter/schoonzoon hun focus 2 stage 2 uit 2009 is overleden. Dit is gebeurd bij het vervangen van de accu. Nu schijnt dit een bekend probleem te zijn waar Ford vanaf wist want ze hadden een regeling die in 2015 stopte maar dat is nimmer met de eigenaren gecommuniceerd. Als je dus voor 2015 je accu vernieuwde dan had je bij Ford kunnen aan kloppen. Nu wordt ik geconfronteerd met een rekening van 500 euro voor een vervangende Travelpilot FX. Dit is natuurlijk waanzin, een optie is om de radio te vervangen voor een CD 6000 (geen andere want die zijn te duur voor de tijd dat ze deze auto nog gebruiken). Deze zijn een stuk goedkoper, zeker op marktplaats. De vraag is zijn de aansluitingen hetzelfde (op de GPS na natuurlijk) zodat ik in ieder geval muziek heb. Alvast bedankt voor de reacties.
   
 2. Laten repareren?

  Ik heb het zelfde euvel gehad, en hem bij care care Woensel laten repareren. Nu is hij perfect ( voor een FX dan )
   
 3. Een beperkt aantal series van de Travelpilot FX had destijds een productiefout. Dit is door de fabrikant (Bosch/Blaupunkt) onderkend en op de betreffende toestellen heeft de Bosch/Blaupunkt destijds een verlengde garantie verleend. Defecte toestellen werden kostenloos door Bosch/Blaupunkt vervangen door een gerepareerd of nieuw exemplaar indien zowel de foutsymptomen als het onderdeelnummer/serienummer van het toestel overeen kwamen met de voorwaarden voor de verlengde garantie. De verlengde garantie was dus lang niet op alle Travelpilot FX toestellen van toepassing!

  Deze verlengde garantie is destijds verleend vanuit Bosch/Blaupunkt. Ford had hier feitelijk niets mee van doen. Deze verlengde garantie is op 31-12-2015 beƫindigd nadat de economische levensduur van de betreffende toestellen (5 Jaar) was verstreken.

  Feit blijft dat dat de Travelpilot FX slecht bestand is tegen te lage accuspanning of spanningspieken. Hierdoor kan een slechte accu, het starten van de auto d.m.v. startkabels of het vervangen van de accu resulteren in een defecte Travelpilot FX.


  Maar om op de initiƫle vraag terug te komen. Het is prima mogelijk om de Travelpilot FX te vervangen door een 6000CD. De (Quadlock) connector is gelijk. Afhankelijk van het exacte type 6000CD kan het alleen zo zijn dat je een adapter nodig hebt voor de antenne.

  Wel is het van belang om het juiste type 6000CD te plaatsen omdat je anders de Bluetooth/Voicecontrol functionaliteit verliest. Wannneer de auto voorzien is van USB/Bluetooth Audio ga je deze functionaliteit sowieso verliezen omdat de 6000CD dit niet ondersteund.
   
  ReneAP vindt dit leuk.
 4. Bedankt JW, het is een duidelijk verhaal. Ga op zoek naar een nette 6000 cd radio.
   
 5. ik weet niet wat ze voor een 6000CD vragen maar mss is repareren goedkoper :shrug:
   
 6. De prijs van een 6000CD is zo'n beetje wat de gek er voor geeft. Gezien zelfs de instapmodellen standaard voorzien waren van dit type radio is het aanbod gigantisch terwijl de vraag naar dit type radio laag is. Met wat zoeken is een nette 6000 CD met bijbehorende radiocode al voor een paar tientjes te vinden.

  Reparatie van een defecte Travelpilot FX is over het algemeen vele malen duurder als de prijs van een nette 6000CD.


  Een mooi alternatief voor de standaard 6000CD is de 6000CD Premium welke in de Mondeo MK4 en S-max/Galaxy is geleverd. Dit type radio heeft een veel betere geluidskwaliteit als de standaard 6000CD. De geluidskwaliteit van de 6000CD Premium is vergelijkbaar met de Sony radio's.
   
  ReneAP en gerardTDCI vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina