1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Sync2 in bootloop

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Aclypse, 14 mei 2018.

?

Sync2 bootloop na initiatie update

 1. -

  0 stem(men)
  0,0%
 2. --

  1 stem(men)
  100,0%
 1. Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier en schrijf namens mijn vader. Mijn vader heeft een Ford Focus 1.0 Wagon Titanium uit 2017 met daarop draaien (inmiddels niet meer...) Sync 2 versie 3.08. Afgelopen weekend waren we op pad met deze auto, en ineens wilde het geluid niet meer uit. Deur open, auto aan/uit zetten, Sync bleef maar muziek eruit pompen. Daarop volgende een reset naar fabrieksinstellingen, in de hoop dat dit probleem erna opgelost zou zijn. Dat was ook het geval, echter kwamen er nieuwe mankementen nadien bij kijken.

  Zo werkte de USB poort niet naar behoren, Muziek werd niet herkend, Alles werd aangegeven als anoniem en als ik de USB doorzocht, kon ik de nummers wel zien, maar niet afspelen. Ik heb de USB in alle formats geprobeerd (NTFS, exFAT, FAT32).

  Daarnaast was er een probleem met de navigatie. De spreektaal was Engels, voorheen altijd NL. Op aanraden van wat ik hier kon vinden heb ik een update geprobeerd te draaien met USB in exFAT, motor lopende, start on/off uitgeschakeld. Voor de 3.08 update (L6) werd aangegeven dat deze al geinstalleerd was en updaten niet mogelijk was. Ik heb daarom geprobeerd 3.10 erop te zetten. Bij stap 7 ging ie in de reboot en gaf de melding dat die geen data kon vinden/lezen van de USB en dat de update geannuleerd zou worden. Ik heb de USB eruit gehaald, maar sindsdien werkt Sync niet meer in de zin dat het niet opstart. Het scherm is zwart!

  Nu zijn we vandaag langs de garage gegaan en die zeggen dat de garantie is verlopen door het zelf lopen kloten met updates en dat er een heel nieuw Sync systeem ingezet moet worden met kosten in de duizenden euro's.

  Ik begrijp hier echt helemaal niks van! Een aanvankelijke master reset lijdt nu tot het inbouwen van een heel nieuw systeem?? Ik weet zeker dat de fout te maken heeft met de USB poort. Er lijkt een communicatiefout te zijn.

  Ik vraag me af of iemand wellicht weet hoe ik Sync weer (op de bestaande, huidige/oude versie) weer kan laten draaien zonder tussenkomst van de garage. Als ik de USB met de update erin steek blijf ik in een bootloop komen (data kan niet op tijd gelezen/gevonden worden op USB, dus nieuwe boot etc. etc.)

  Ik ben jullie alvast zeer dankbaar.
   
 2. Haal de accu eens los voor een half uurtje en kijk wat er dan gebeurt. In het ergste geval is de Sync2 module of usb/SD kaartlezer unit defect, toevallig wordt er in het "te koop" gedeelte een Sync2 unit aangeboden en mocht je alleen een usb module zoeken dan heb ik die nog wel liggen. Ik heb het een keer eerder gehad dat tijdens het patchen van een sync2 module deze de weg kwijt raakte en gewoon niet meer bruikbaar was....

  https://focusclub.nl/index.php?thre...t-usb-module-met-frame-en-dab-antenne.109249/
   
 3. Hi pd3jcw,

  Bedankt voor je snelle reactie. De accu ga ik proberen! De garage heeft dit volgens mij ook al geprobeerd, zo zegt mijn vader, maar ik weet het niet zeker dus zeker de moeite waard. Een kapotte Sync2 module zou erg zuur zijn, ik begrijp niet hoe dit zou kunnen. Zou geen mooie werkelijkheid zijn. Omdat de problemen raakvlak lijken te hebben met de communicatiefout van de USB, vermoed ik eerder dat daar het probleem in zit. In deze auto zit overigens enkel een USB aansluiting, geen SD kaart (?).

  Voor hoeveel zou ik deze module van je mogen overnemen? En is dit makkelijk vervangbaar?
   
 4. Je hebt toch gewoon fabrieks garantie? Wat slecht dat ze daar onderuit proberen te komen.
  Zou gewoon naar een andere dealer gaan en verder niets zeggen dat je zelf wat geprobeerd hebt.
   
 5. Heb jij nu Sync2 of Sync3? Sync2 is met SD-kaart lezer in de middenconsole, Sync3 heeft geen SD kaart.
  Ik kan mij voorstellen wanneer je Sync3 probeert te updaten met een firmware die geschikt is voor Sync2 dat het systeem over de ....... gaat.
   
 6. dat is scherp opgemerkt inderdaad !! Ik ging er vanuit dat er een sync2 installatie in de auto zit...
   
 7. Auto is uit 2017 volgens de TS, vandaar!!!!!!
   
 8. Ik neem aan dat je gewacht hebt met het eruit halen van de usb totdat de update volledig geannuleerd was?
   
 9. Zoals hierboven opgemerkt, ga goed na of er een SYNC2 inzit. Het jaar 2017 doet namelijk een SYNC3 vermoeden! Aan de buitenkant ziet het er hetzelfde uit, maar het zijn hele andere systemen, daar is niet dezelfde software op de zetten!
  Probeer een andere USB stick. Ik weet uit eigen ervaring dat het SYNC2 systeem erg kieskeurig is met USB drives.
   
 10. Wacht even met alle tips geven @Aclypse moet eerst bepalen welke Sync versie hij heeft!!!!!!
   
 11. #11 mack, 14 mei 2018
  Laatst bewerkt: 14 mei 2018
  Hmm stom antwoord geplaatst kan het niet verwijderen.
   
 12. En? De sync al uit de loop?
   
 13. Ik ben ook erg benieuwd.
   
 14. Die zien of horen we waarschijnlijk nooit meer
   
 15. Ik denk dat de Sync een loopje met hem genomen heeft
   
 16. Ik heb hem een PB gestuurd en hij geeft aan dat hij met een onofficiële firmware het systeem werkend heeft gekregen. Deze firmware zou een harde reset forceren waarna hij wel weer werkte.
   
 17. Jammer dat hij dat zelf niet even meld!!! Ben nog steeds benieuwd welke sync versie hij heeft. En waar komt die onofficiële firmware dan vandaan? @Aclypse
   
 18. Er zijn mensen die hem geprobeerd hebben te helpen, lijkt mij toch redelijk dat je dan even antwoord geeft.
   
 19. Idd een beetje jammer dat hij geen terug koppeling geeft op dit, is wel zo netjes vind ik.
   
 20. Syncend schip...
   

Deel Deze Pagina