1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

SYNC 3 gebruiken met Apple Carplay

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door gerardTDCI, 14 feb 2023.

 1. Dat deed ik voorheen ook Paul, maar ik ben liever lui dan moe en ik vergat ook nog wel eens het kabeltje in de telefoon te steken :mrgreen:
  In combinatie met een carkit, bv een Brodithouder, ging het ook altijd goed. Maar vanaf het moment dat ik de 'Wireless Charging Pocket' die Ford levert ben gaan gebruiken ging het vaak mis, dus vandaar dat ik voor deze oplossing heb gekozen.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 2. Wie heeft Google Maps (heeft de voorkeur) of Apple Kaarten werkend in het kleine center display?

  Vanaf de update naar Sync 3.4 lijkt dit mogelijk te moeten zijn. Maar bij mij gebeurd er helemaal niets.

  Ben daarom benieuwd of het überhaupt mogelijk is en of het bij iemand van jullie wel werkt?

  Wanner ik de Ford navigatie gebruik is het daar wel zichtbaar. Zou mooi zijn als dat bij alle navigatie op die manier getoond wordt.

  Ik heb:
  MK4 2019
  Sync 3.4 22251
  IOS 16.3.1 (Telefoon verbonden met de USB)

  Ik ben benieuwd en alvast bedankt!
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 3. heb ook sync 3.4 maar de kleine display kan alleen navi weergeven van de sync zelf, niet van externe navi die via AA of AC loopt. Misschien dat het wel zou kunnen maar dan zul je moeten gaan programmeren denk ik, op een andere manier is dt volgens mij niet werkend te krijgen. En zelfs als je kunt programeren weet ik niet zeker of dat lukt.
   
  Arian vindt dit leuk.
 4. Met Sync 3.4 kan je wel degelijk AA routes weergeven in het kleine display :Y
  In de BC van dat display moet ergens een instelling zitten om het aan of uit te zetten. Werkt zelfs op Sync3.4 in een MK3.2 Focus, maar alleen voor Android Auto!
   
  Edgar Focus, Arian en gerardTDCI vinden dit leuk.
 5. #25 Arian, 11 mrt 2023
  Laatst bewerkt: 11 mrt 2023
  Bij mijn MK3.2 weet ik nog dat je inderdaad die optie hebt om het aan de rechterkant te tonen. Bij de MK4 weet ik dit niet zeker, maar omdat het bij de onboard navi gewoon zichtbaar is twijfel ik niet aan deze setting.

  Maar zoals je al aangeeft lijkt het er dus eerder op dat het bij CarPlay niet werkt. Daar waar het met Android Auto wel functioneert :frusty::shrug:
   
 6. Dan ga ik daar eens naar op zoek want dat was mij ook nog niet gelukt en dacht dat het niet kon.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 7. Als ik het moet geloven werk Carplay in het kleine scherm pas vanaf sync4 (Focus Mk4)
   
 8. Hallo,
  ik heb Sync 3, versie 3.2, ik heb raar gedrag bij inkomende (whatsapp) telefoongesprekken. Maar: alleen als iphone met de kabel verbonden is. Als ie niet met de kabel verbonden is, gaat het allemaal gewoon goed... Nog iemand daar problemen mee?

  Als Iphone met kabel verbonden is (voor Apple carplay) en ik krijg een inkomend gesprek:
  de radio gaat uit, ik krijg de knoppen om aan te nemen of niet. Als ik aanneem, hoor ik niets meer... Als gesprek eindigt, blijft de radio uit...

  Zeer vervelend dit... en nooit voorgehad met andere wagens.
   
 9. Ik gebruik het nu pak en beet een jaar. Ik had voorheen wel wat problemen met vastlopen, maar dat is verlopen met een update. Nu werkt het voor mij in ieder geval top. Audio lichte vertraing (1-2 sec), maar ik heb er geen last van.
  Carlinkit 3.0 (via carlinkit direct store) op aliexpress.

  Tegenwoordig heb je ook de carlinkit 4.0. Die is voor Apple Carplay en Android Auto. Helaas geen ervaring mee..
   
 10. Toch ook maar eens zo’n wireless CarPlay kastje gekocht om te proberen.
  1e indruk het werkt
  2e indruk het werkt maar op 1 telefoon dwz ik kan 1 telefoon koppelen, maar zodra mijn vrouw haar telefoon gekoppeld heeft is tie mijn telefoon kwijt en moet ik die weer opnieuw koppelen.

  sync 2 en 3 kunnen meer telefoons geregistreerd hebben waarbij er 1 de master kan zijn als we samen rijden pakt ie altijd mijn telefoon, rijdt mijn vrouw alleen pakt ie haar telefoon. Dit werkt niet met de wireless CarPlay adapter helaas
   
 11. Dat is dan per adapter anders aangezien het bij de adapter die ik gebruik prima werkt.
   
 12. Die lijkt heel veel op degene die ik heb, maar ondanks de uiterlijke overeenkomst zit er klaarblijkelijk toch een verschil in, merkwaardig.
   
 13. Heb deze nu een paar dagen in werking en tot nu werkt deze top, springt direct aan bij instappen en verbinding blijft goed.
   
 14. Kun je dat ding gewoon in een afgedekte midden console laten liggen of moet hij wel ergens open en bloot liggen? Toch aan het twijfelen namelijk
   
 15. Je kan m volgens mij gewoon in je armsteun leggen. Werkt toch via bluetooth/WiFi dat ding?
   
 16. Werkt inderdaad via wifi/bt. Heb hem zelf voor liggen. Bij de eerste poging had ik m ook achter in de middenconsole ingepulgd maar daar lijkt ie geen verbinding met de radio te maken

  kan het zijn dat bij de kuga de achterste usb alleen voor laden van usb apparaten bedoeld is
   
 17. Ligt bij mij in het middenconsole onder/in de armsteun, kortom afgedekt, werkt perfect.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 18. Thanks voor de reacties. Usb in de middenarmsteun werkt want die gebruik ik nu met een kabeltje. Telefoon eraan en CarPlay werkt. Maar draadloos is nog leuker alleen laad je telefoon dan weer niet op. Twijfel twijfel
   
 19. Dan zet je je telefoon in een houder en laat je hem zo (draadloos) op.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina