1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Sync 1

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Grandia93, 28 jul 2018.

 1. Nu heb ik een fout gemaakt in mijn vorige topic.

  Ik vertelde daar dat ik sync 2 zou hebben, na het proberen te updaten van mijn maps, zijn we er echter achter gekomen dat ik sync 1 heb.

  Nu vraag ik me af, zijn er ook map updates beschikbaar voor Sync 1,?

  En kan ik mijn Sync ook updaten en/of upgraden naar Sync 1.1 of 2 zodat ik ook Applink en dergelijke krijg?

  Ik heb wat gezocht in mijn menu. Ik kom wel Sync Apps tegen.
  Wanneer ik deze selecteer krijg ik de melding dat er geen apps geïnstalleerd zijn. Wat kan ik daarmee?


  Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
   
 2. Het Ford MFD navigatiesysteem (zowel gebaseerd op het oude Bluetooth/Voicecontrol systeem als het SYNC 1.0/1.1 systeem) dat in de Focus 3 fase 1 is toegepast is ontwikkeld in samenwerking met Bosch/Blaupunkt. Het kaartmateriaal van dit systeem staat op een SD-kaart en is voorzien van de Bosch/Blaupunkt kopieerbeveiliging. Deze beveiliging is gebaseerd op het unieke CID nummer van de SD-kaart en is dermate goed dat de beveiliging tot op heden nog niet gekraakt is.

  De enige manier om de SD-kaarten van het MFD systeem te kopiëren is door een 100% kloon te maken van de originele SD-kaart waarbij dus ook het CID nummer van de SD-kaart identiek moet zijn. Dit vereist echter een SD-kaart waarvan het CID nummer te wijzigen is. Dit is eigenlijk alleen het geval bij sommige oudere Samsung kaarten welke een software bug bevatten waardoor het mogelijk was om het CID nummer te wijzigen. Deze kaarten zijn echter al geruime tijd niet meer verkrijgbaar en gebruikte exemplaren waarvan het CID nummer gewijzigd kan worden leveren momenteel de hoofdprijs op.


  Wanneer je dus nieuw kaartmateriaal wilt hebben voor het MFD systeem zal je dus in de meeste gevallen een nieuwe SD-kaart met kaartmateriaal aan moeten schaffen.


  Het SYNC 1.0 systeem is niet te updaten naar 1.1. De hardware is simpelweg compleet anders. Wanneer je dus wilt upgraden naar SYNC 1.1 is dit alleen mogelijk door de APIM (SYNC) module te vervangen door een SYNC 1.1 exemplaar.

  Overigens zou ik dit voor APPlink alleen niet doen. De APPlink functionaliteit van het SYNC 1.1 systeem is nu niet bepaald heel bijzonder. Het aantal Apps dat de APPlink functionaliteit van het SYNC 1.1 systeem ondersteund is zeer beperkt. Zo is bijvoorbeeld Spotify enige tijd geleden gestopt met de ondersteuning.

  Wel een goede reden om te upgraden naar SYNC 1.1 is het feit dat SYNC 1.1 door de gebruiker vanaf een USB stick is te updaten. Dit is bij het SYNC 1.0 systeem niet mogelijk. SYNC 1.1 wordt tot op heden nog steeds door Ford ondersteunt. Er komen van tijd tot tijd dus nog steeds nieuwe software updates beschikbaar. Bij het SYNC 1.0 systeem is dit niet het geval. Hiervan is de ondersteuning door Ford jaren geleden al gestopt.
   
 3. Super bedankt voor je uitgebreid antwoord.

  Sent from my SM-G965F using Tapatalk
   
 4. @JW hoe kom je er nou precies achter of je SYNC 1.0 of 1.1 hebt ?
  Wat zijn de verschillen ?
  Is er een update bestand van de 1.1 in omloop of te verkrijgen via het Forum ?

  Bovenstaande zijn voor mij een paar onduidelijkheden, ik weet dus ook niet precies welke versie ik zelf in de auto heb.
   
 5. Er zijn verschillende manieren om te controleren of je SYNC 1.0 of SYNC 1.1 hebt:


  1. Speel muziek af via Bluetooth Audio (A2DP).

  SYNC 1.0 ondersteund geen track info via Bluetooth Audio. SYNC 1.1 ondersteund dit wel. Wanneer je muziekbestanden afspeelt via Bluetooth audio welke zijn voorzien van track info kan je dus controleren of de track info wel of niet wordt weergegeven en aan de hand hiervan de conclusie trekken of je SYNC 1.0 of SYNC 1.1 hebt.


  2. Controleer het onderdeelnummer van de APIM (SYNC) module.

  Een SYNC 1.0 APIM module heeft een onderdeelnummer dat begint met AM5T. Een SYNC 1.1 APIM module heeft een onderdeelnummer dat begint met D1BT of E1BT. Het onderdeelnummer van de APIM module kan worden afgelezen van de sticker op de module, worden uitgelezen met een geschikt diagnosesysteem (bijvoorbeeld Forscan) of kan worden opgezocht op de Etis website (hier is wel een account voor nodig).


  3. Controleer de systeemsoftware versie.

  In het menu van de radio kan de systeeminfo worden weergegeven. Aan de hand hiervan is te bepalen of het SYNC 1.0 of SYNC 1.1 betreft. SYNC 1.1 heeft bijvoorbeeld softwareversie nummers die beginnen met V5 ( V5.7, V5.8, V5.9, V5.10 of V5.11).
  Het SYNC 1.0 systeem is alleen door de Ford dealer te updaten. De support voor het SYNC 1.0 systeem is echter enkele jaren geleden al gestopt. Er zijn dus geen recente updates voor dit systeem meer beschikbaar.

  Het SYNC 1.1 systeem is door de gebruiker vanaf een USB stick te updaten. Deze updates zijn HIER vanaf de Ford Nederland website te downloaden aan de hand van het VIN nummer.
   
 6. Is het ook mogelijk om SYNC 1.1 te upgraden naar 2.0 of zelfs 3.0 dmv vervangen van onderdelen?
  De focus 3.1 die ik op het oog heb heeft SYNC 1.1 maar ik zou eigenlijk 2.0 of 3.0 willen hebben.
   
  v-tje vindt dit leuk.
 7. #7 v-tje, 7 nov 2018
  Laatst bewerkt: 8 nov 2018
  Ik ben hier ook benieuwd naar, ik zou graag Waze willen gebruiken via het display (SYNC 1.1) in de auto en dit kan met SYNC 3.0 wel. Mocht iemand antwoord hebben op de vraag van @Thunderbox dan hoor ik het graag!
   
 8. Ik heb inderdaad nog geen antwoord gekregen, maar er worden wel hele sets aangeboden op ebay.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  v-tje vindt dit leuk.
 9. Een verse Focus rijder. Sinds kort een Focus wagon van 2014. Het ding glijd over de weg, rijdt super soepel.
  Alle forums over sync 1.1 eens zitten lezen, maar ik kom er bij mijn systeem niet achter welke software versie het systeem draait.

  Bij de systeem instellingen vian menu-sync instellingen vind ik netjes de mogelijkheden om te updaten.
  Als ik via etis het chassis nummer invoer krijg ik ook melding van een update die beschikbaar is.

  Voor ik updat wil ik weten vanwaar ik vertrokken ben.
  Via het instellingen menu zie ik allerlei hardware IDs en CCPU codes (wat dat dan ook is). Nergens zie ik "Software Versie" zoals links en rechts gepsot.

  Kijk ik in het verkeerde menu?

  Thanks!!!
   

Deel Deze Pagina