1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Storing inparkeerhulp

Discussie in 'Electronica' gestart door Nipl, 23 mrt 2016.

 1. Beste forumleden

  Ik heb een vraagje omtrent mijn fofo3 uit 2013. Sinds 2 weken heb ik een storing in de parkeersensoren (inparkeerhulp). Na het starten van de auto volgt direct een foutmelding met het advies om zsm naar de dealer te gaan. Dit heb ik gisteren gedaan maar helaas kan de garage op dit moment nog geen oplossing vinden. De sensoren lijken goed te werken evenals beide regelunits in de auto. Toch blijft de storing aanwezig. Heeft iemand van jullie dit soms ook eens meegemaakt of weet hier de oplossing voor? Ik hoop dat jullie kunnen helpen, de dealer heeft nu het probleem aan Ford voorgelegd maar die hebben ook niet direct een antwoord.......
   
 2. zonder een foutcode wordt het lastig om je te helpen ben ik bang....
   
 3. Ik kan me haast niet voorstellen dat er geen storingen in staan. Het niet werken van de active park assist kan veel meer oorzaken hebben dan de sensoren in de bumper. Bijvoorbeeld stuurhoeksensor, ABS sensoren, versnellingsbak sensor. of communicatie tussen de verschillende regelmodules.
   
 4. Volgens garage gaf de melding aan dat de 2 sensoren (naast voorwielen ) aan de voorkant stuk waren, dit leek niet erg logisch dus zijn ze verder aan de gang gegaan. Welke melding hebben jullie nodig? Ik heb een uitlees module maar weet niet goed welke info nodig is om inzicht te geven in het mogelijke probleem
   
 5. Als je de auto uitleest en alle foutcodes hier meldt kunnen we zo de juiste eruit pikke . Maar aangezien je zelf aangeeft dat de beide sensoren bij de voorwielen niet werken denk ik dat je het zelf al gevonden hebt. Die sensoren heeft hij ook (hard) nodig bij het automatisch inparkeren.
   
 6. De dealer geeft aan dat sensoren niet stuk zijn maar wellicht kan ik de codes hier plaatsen. Hoe kan ik die uitlezen?
   
 7. #7 Fred, 24 mrt 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 mrt 2016
  Je kunt natuurlijk heel snel je sensoren checken: contact aan, sensoren aanzetten en er iemand omheen laten lopen, dan weet je in ieder geval of ze wel of niet werken.

  Stroringscodes kun je uitlezen met OBD reader en bijbehorende software op telefoon / tablet.
   
 8. je geeft aan dat de garage zegt dat de 2 sensoren stuk zijn en vervolgens de dealer zegt dat het niet logisch is :confused:

  de dealer heeft de auto niet uit gelezen? anders hebben hun de foutcodes.
   
 9. met 99 van de 100 OBD readers krijg je alleen EOBD codes uit een auto, geen fabrikant specifieke motor storingen laag staan fouten in de parkeerhulp module.
   
 10. Met forscan lite op de iPhone/iPad lees je alle modules uit.
  Maar dat is idd die ene uit 100.
   
 11. Inmiddels heeft de dealer het probleem gevonden. De kabelboom in bumper werkt niet meer naar behoren. De stekker heeft vochtschade, daarnaast is er waarschijnlijk water de kabelboom ingelopen waardoor er corrosie is ontstaan. Gevolg: weerstanden die niet meer goed functioneren en daardoor meerder foutmeldingen opleveren. Auto is slechts 2,5 jaar oud maar volgens Ford geen garanties meer (behalve 15% coulance). We gaan kijken of Ford bereid is om meer te doen aangezien dit probleem natuurlijk niet te wijten is aan slijtage oid.
   
 12. #12 Mpothoven, 21 nov 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 nov 2016
  Die van mij werkt ook niet, krijg melding niet beschikbaar.

  Na controleren van alle sensoren werkt hij ineens wel weer :)
   
 13. Hallo, ik heb sinds een tijdje ook deze storing. Ongeveer de helft van de tijd geeft de auto bij het starten al de 'inparkeerhulp storing' waarbij de parkeersensoren zowel voor als achter het niet doen, dus dan is het ook niet te controleren welke sensor(en) niet zouden werken. Als de storing er niet is doen alle sensoren het prima.
  Is er iemand die weet waar ik gericht kan zoeken zonder naar de Ford dealer te moeten en of er een doe-het-zelf oplossing is om het eventuele 'vocht in stekker' probleem op te lossen?
   
 14. Met een OBD2 stekker kun je de auto zelf uitlezen. Ik heb er ook 1 en daar komt ook keurig netjes uit welke sensor het probleem levert.
   
 15. Update over het probleem:
  Ik heb hem uit laten lezen en daarbij gaf hij aan dat de sensor links midden voor een storing gaf. Ik heb een nieuwe gekocht en deze vervangen. Bij het demonteren van de bumper bleek er mogelijk bij de vorige eigenaar (het is ex-lease auto) ook al een probleem geweest te zijn, want de stekker die de parkeersensoren en mistlampen met de auto verbind was al verwijderd en alle draden zijn aan elkaar gesoldeerd. Dit was op zich goed gedaan, maar ik heb alles nog eens opnieuw gedaan voor de zekerheid.

  In elk geval: sensor vervangen, storing NIET opgelost. Deze sensor ook op andere plekken geprobeerd, helpt ook niks.

  Het is nu wel vrij duidelijk dat de storing ook verband houdt met de buitentemperatuur. Als het warm is buiten valt hij altijd op storing. Als het wat koeler is (zeg ongeveer onder de 20°C) dan doen ze het vaak wel.

  Zou het aan de PDC module voor de voorste sensoren kunnen liggen en weet iemand waar ik die kan vinden?
   
 16. Bij mij is waarschijnlijk de stekker van de pdc sensoren het probleem (geweest). Die zit bij de linker mistlamp in de buurt.
   
 17. Bedankt voor je reactie,

  Die stekker is al verwijderd en de draden zijn gesoldeerd, daar zit het probleem dus niet.
   
 18. Ik heb helaas ook regelmatig deze storing inparkeerhulp. Wat wel gek is dat het altijd smorgens gebeurt als ik naar het werk rij. (auto staat naast het huis)
  Savonds als ik van het werk naar huis ga heb ik deze storing nog nooit gehad.
   
 19. Dat zal vocht zijn denk ik?
   
 20. Je verwacht dat inderdaad condens of iets dergelijks.
   

Deel Deze Pagina