1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Nav]Versienummers

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Niwla, 10 jul 2016.

 1. Hallo,

  Aankomende week halen wij eindelijk onze "nieuwe" 2008 C-Max Titanium op.
  Tijdens de proefrit had ik al (dankzij de info op dit forum) geconstateerd dat de SW_Main van 2008 was. Dus bij de koop overeengekomen dat de (niet-ford)dealer ervoor zou zorgen dat de navigatie bijgewerkt zou worden naar de laatste versie.

  Nu ben ik benieuwd welke versienummer de laatste versie van de travelpilot FX navigatie zou moeten hebben zodat ik na kan gaan of deze ook daadwerkelijk een update heeft gehad. Slimmer was het om tijdens de proefrit even een foto te maken van beide versies maar zo scherp waren we toen ook weer niet ;-)

  Alvast bedankt!
   
 2. Inmiddels heb ik de auto :cheer:

  Dit zijn mijn SW_versienummers:

  [​IMG]

  De SW_Main is niet bijgewerkt t.o.v. de proefrit heb ik gezien, maar kan iemand uit de afbeelding afleiden welke versie kaart dit is ?
   
 3. als je het sd kaartje er even uithaalt dan weet je direct welke versie je hebt.
  (2016 V8) is de nieuwste ;)

  als het goed is zit daar een update cd bij om de firmware te updaten.
   
 4. #4 Koen_, 15 jul 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jul 2016
  Hier vind je alle info over de FX die je nodig hebt : http://www.focusclub.nl/forum/showthread.php?t=31345

  De sw-versie die je erop hebt staan kun je met deze update, die je in het topic kunt downloaden, updaten.
  Hij is van 2011, moderner is er niet ...
  Omdat je nogal een oude versie hebt, nl 0318_080418 is er waarschijnlijk een originele CD nodig voor de update ; hopelijk zit die bij je auto, in het topic vind je daar ook meer info over

  Het SD-kaartje zul je zelf op de kop moeten tikken, nieuw van 2016 zijn ze voor rond de 90€ te koop, oudere versies worden regelmatig voor minder aangeboden
  Let wel op dat je alleen een kaartje voor de FX koopt, modernere kaartjes werken niet in de FX
   
 5. #5 Niwla, 15 jul 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jul 2016
  Waarom heb ik dat zelf niet bedacht! Hoe simpel kan het zijn.

  [​IMG]

  Ik weet nu alleen nog niet of dit ook helemaal de laatste versie is.

  Er lag zelfs een bijbehorende cd in het kastje:
  [​IMG] [​IMG]

  Had deze cd ook de SW_NAVI moeten updaten? Ik kom namelijk hetzelfde versienummer in hele oude forumberichten tegen.
  Ik zal het boekje eens lezen wat erbij zit. Misschien kan ik middels de CD de update nog wel een keertje uit laten voeren.

  Bedankt voor je bevestiging Koen_! Ik zal de image op een cd branden en de handleiding volgen. De originele CD heb ik ook bij de auto gekregen. Daar zit ook een sticker ingeplakt met een 6-cijferige code. Volgens mij is dat niet de radiocode toch?

  Edit: radiocode heb ik inmiddels gevonden in het onderhoudsboekje!

  Beide bedankt voor jullie hulp!
   
 6. Als je de cd er in stop geeft de radio wel aan of het zin heeft om een update te draaien :)
   
 7. Precies! Dat was ook mijn gedachte. Zet zo eerst die image op cd en zet die in de auto. Daarna de cd gekregen bij de navigatie. Volgens mij ben ik dan helemaal up to date :-)


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 8. Inmiddels is het gelukt, waarvoor mijn dank! Hier een verslagje daarvan.

  Ben ik eigenlijk nog steeds wel benieuwd welke 2016-versie kaarten ik nu heb. Kan ik dat ergens zien ?:cool:

  Nogmaals bedankt!
   
 9. Bij mijn focus van 2015 is het mij gelukt een navi update te doen naar F7 versie. Nu ben ik opzoek naar een update van het navigatie systeem in de auto van mijn vrouw een Ford C-Max uit december 2010 met nog originele kaarten uit dat jaar erin. Dat is vaak door "weilanden" rijden, ware het niet dat ze vaak de telefoon navigatie gebruikt. Nu ben ik toch opzoek naar "update files".
  Het probleem is echter dat ik niet weet welk systeem dit eigenlijk is? Kaart nummer is AMST19H449DAD. Ik ga ervan uit dat "DAD"het versie nummer is? Zie bijlage foto.
  Wie kan mij letterlijk en figuurlijk verder op weg helpen?
   

  Bijgevoegde bestanden:

 10. Je kunt in ieder geval op deze site nagaan wat voor navigatiesysteem je hebt en wat een nieuwe versie van kaarten kost. Ik heb geen idee of er voor deze niet-sync2-kaarten een alternatieve manier is om ze te verkrijgen, daar zou je dan even verder naar moeten zoeken op dit forum of internet.
   
 11. Het is een MFD sd systeem, kaan iemand mij een link naar de 2018 kaarten geven? Het schijnt dat Ford TomTom MFD sd card zou moeten werken?
   
 12. Ook interesse....
  Is er een oplossing?
   
 13. Afgelopen weekend een 2018 mfd sd kaart op marktplaats gekocht. Gewoon ff zoeken op ford mfd sd, kost ca € 45 voor een 2018 kaart. Werkte perfect, eerst werden er ook nog een aantal updates gedraaid (die staan dus op de sd kaart en worden door het systeem herkend).
   
 14. Dank voor de tip. Heb de waggie nog geen week. Eerst eens kijken hoe actueel/oud de huidige is. Kun je dat aan de opdruk van de sd-kaart zien?
   
 15. Yup. Als je het sd kaartje eruit haalt kun je zien welke versie je hebt
   
 16. Let wel op dat je de kaart via het systeem afmeld voordat je em eruit trekt
   
 17. Even gechecked. Op het kaartje staat "SD Sat Nav (V4.1)
  Is dat een beetje recent?
   
 18. Niet echt. Is van 2013-2014. De kaarten zijn van TomTom en die brengt zelf elk kwartaal nieuwe kaarten uit. Als er dus 1 van 2018 op de kop tikt heb je echt wel verbeterde kaarten
   
 19. Dank voor je advies. Heb ergens gelezen dan nieuwe kaarten rond feb/maa uitkomen. Als ik dan toch moeten kopen kan ik dat beter na maart doen. Dan is het gelijk het meest actueel.
  Een andere optie is ongebruikt overjarig kaartje (2017/2018) overnemen van iemand die onlangs een nieuwe gekocht heeft. Dan ben ik een stuk actueler voor minder geld.
   

Deel Deze Pagina