1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MFD Navigatie

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door ERP, 31 jan 2018.

 1. Hallo Forum leden,

  Gisteren mijn nieuwe orginele MFD 2017 navigatie kaart gekregen.
  Maar helaas werk hij niet in mijn auto.

  Zie ik iets over het hoofd ?
   
 2. Het kan wel 10 minuten duren voordat deze gaat werken. Dus vaak is het een kwestie van geduld.

  Even voor de duidelijkheid, staat er ook mfd op het het kaartje? Er zat een verkeerde lading tussen de nieuwe kaarten van TomTom. Dan zit er een MCA(Mondeo/s-max/galaxy)kaart in de doos van de mfd.
   
 3. Yep staat MFD op de kaart.
  Maar zal morgen eens langer wachten.......
   
 4. Helaas, vanochtend om 6.30 de kaart weer in de auto gedaan.
  En nu nog niks. 2x0,5 uur gereden.
   
 5. Betreft het een originele SD-kaart van een Ford, Bosch of TomTom dealer of is het een kaart van een andere aanbieder zoals bijvoorbeeld Ebay?

  In het laatste geval is de kans vrij groot dat het geen originele kaart betreft maar een Chinese kloon.
   
 6. Het is een bosch/tomtom kaart gekocht via internet.
   
 7. veel kaarten op bijvoorbeeld eBay zijn geen originele. Zat deze in een origineel doosje gesealed?
   
 8. Werd de SD-kaart geleverd in de originele retail verpakking?

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 9. Domme vraag, heb zelf geen kaartje bij de hand........ zit er aan de zijkant van het kaartje zo'n klein pinnetje waarmee de kaart te "vergrendelen" is en zo ja: staat deze in de correcte positie?
   
 10. Alleen het binnenste doosje.
   
 11. Kan eens wisselen.........
   
 12. Helpt dus ook niet.
   
 13. Weet niet wat er achter op jullie kaartje staat.............
  Maar viel mij net op dat de kaart van 2012 van SANDISK is en de kaart van 2017 van SWISSBIT
   
 14. Heb je m via bij de Ford online gekocht, er is een dealer die ze voor een redelijk bedrag aanbiedt. Ik heb dezelfde auto en wilde ook deze bestellen, maar als het bij jou nog niet werkt dan wacht ik even.
   
 15. bij de Ford dealer heb je altijd de juiste kaart @Puk
  via E-Bay wil er nog wel eens wat fake spul tussen zitten....
   
 16. Dat genoemde palletje is alleen voor schrijfbeveiliging, daar heb je geen last van bij het inlezen.
   
 17. Sterker nog de originele SD-kaarten voor het MFD systeem zijn softwarematig write protected. De data op deze SD-kaarten is sowieso niet te overschrijven (zonder het gebruik van tools om deze beveiliging te omzeilen). het maakt hierbij niets uit op welke positie het write protect schuifje staat.
   
 18. Ik heb vandaag de H versie 2017 MFD kaart in mijn auto geplaatst. Eerste keer gaf hij aan navigatie niet beschikbaar, kaart eruit en opnieuw erin. Tweede keer gaf hij opnieuw aan navigatie niet beschikbaar en ineens kreeg ik een popup op het sync systeem, midden scherm, waarin stond "Update toepassen?" of iets dergelijks. Ik had het bijna niet gezien, dit scherm is redelijk onduidelijk. Dus op de Ok knop gedrukt op de middenconsole en vervolgens is het systeem bijna 15min bezig met wissen/updaten/iets doen. Ik heb het idee dat niet enkel het kaartenmateriaal geupdated wordt maar ook navigatie software?
  De voortgang van de update geeft het systeem aan middels een statusbalk in het scherm inc. wat generieke info wat het systeem op dat moment aan het uitspoken is als onderdeel van de procedure. Uiteindelijk reboot het Sync systeem, ook bluetooth verbinding verbreekt, dus wellicht herstarten er meer systemen?? Daarna werkt de navigatie weer als vanouds echter met een up-to-date kaart.
   
 19. Klopt, bij nieuwe kaarten kan er ook een software update gedaan worden. Meestal zijn dit niet heel schokkende dingen als mogelijkheden om routeopties aan te zetten.
   
 20. Ik heb wel het idee dat er meer ge├╝pdate wordt. Sinds de H kaart er in zit heb ik bij het afspelen van muziek vanaf USB steeds dat het systeem gereset lijkt en shuffle steeds automatisch aan staat.
   

Deel Deze Pagina