1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

**** Lidmaatschap 2019 ****

Discussie in 'Nieuws' gestart door Remco, 19 dec 2018.

 1. Dat snap ik echt niet.
  Je zegt het gaat me niet om die 15 euro, en aan de andere kant vind je het teveel gedoe om foto's bij een derde partij te plaatsen om iets te delen.
  Leg het me uit aub?
   
 2. Leden, niet leden,

  Helemaal snappen doe ik de kosten discussie niet, maar goed dat kan aan mij liggen ik ben immers de 50 al ruim gepasseerd. :mrgreen:

  Zie je het niet zitten €15,- uit te geven dan doe je dat gewoon niet. Je kan voor het plaatsen van afbeeldingen gewoon gebruikmaken van andere diensten bv Flickr, doe ik al jaren werkt prima. Je kan natuurlijk ook een domein aanvragen inclusief een hostingcontract en daar je afbeeldigen op plaatsen en deze linken aan de verhalen die je post.

  In dat laatste geval zal je er snel achterkomen dat het aardig in de papieren kan lopen als je veel dataruimte nodig hebt voor je afbeeldingen archief. Misschien is dat dan het moment waarop duidelijk wordt dat het ook voor de Focusclub een kosten post zal zijn als alle leden en niet leden ongelimiteerd afbeeldingen gaan uploaden, verbeter me als ik het mis heb.

  Persoonlijk zie ik niet hoe de Focusclub uitkomt met die €15,- die tot vorig jaar nog een schamele €12,- was en dat roep ik al sinds ik clublid werd (2009). Vele buitenlandse fora waar ik ook een lidmaatschap heb betaal je al snel het dubbele en dan hebben deze clubs ook nog eens aanzienlijk meer betalende gebruikers. Ik begrijp dat de Focusclub geen commerciële instelling is en geen winst hoeft te maken, maar €15,- per jaar waarvoor ik ook nog mee kan eten tijdens de jaarlijkse clubmeeting is voor mij nog altijd onbegrijpelijk.

  Laat ik het anders zeggen. Als ik kijk naar wat wij (bedrijf waar ik werk) vragen voor hostingdiensten en ja dat is een commerciële benadering net zoals de hosting provider van de Focusclub de Focusclub ziet als een klant waar geld aan verdient moet worden, dan gaat dat niet lukken voor €15,- maal, laten we zeggen, 250 leden = €3750,- per jaar. Klanten die veel server capaciteit nodig hebben met veel data opslag betalen dergelijke bedragen vaak per maand. Ik weet dat het appelen met peren vergelijken is, het is dan ook alleen ter illustratie. Tel je daar de opbrengsten van de donateurs bij op en haal je de kosten van de club BBQ er vanaf voor degene die de clubmeeting bijwonen, dan nog is het naar mijn mening geen vetpot, ik kan het mis hebben natuurlijk.

  Maar goed ieder zijn ding, ik had even de behoefte om in de pen te klimmen. Zelf doe ik in ieder geval ook dit jaar mijn bijdrag weer in het clubpotje. Mooi Focusclub jaar allemaal en dan bedoel ik ook allemaal, of je nu betalend of niet betalend lid bent. ;)
   
  Rob Holthuijsen en Shaminoo vinden dit leuk.
 3. Nou vooruit, omdat je het zo vriendelijk vraagt. Derde partij hosting is meer gedoe. Foto uploaden, link knippen en plakken etc.
  Via mijn mobiel op de site hier een foto uploaden werkt veel makkelijker en is de drempel veel lager om snel wat te posten en dat is uiteindelijk wat de boel hier draaiende houdt.
  Oke, eerlijk is eerlijk zouden jullie mij best kunnen missen maar als er meer mensen zo in zitten ga je minder posts krijgen en dus minder bezoeken en een neerwaartse spiraal creëren.
   
 4. Donateurs hebben dezelfde rechten als clubleden.
   
 5. Maar wat houd je dan tegen om die 15 euro te betalen? Je zegt zelf dat dat het probleem niet is.
   
 6. Omdat ik me eerder nooit beperkt hebt gevoeld op het forum zonder dat ik lid ben. En als ik nu gemakkelijk(laagdrempelig) wil participeren moet je lid zijn..
  Persoonlijk hoef ik niet zo nodig bij een club met een pasje. Noem me een dwarse Drent maar ik heb daar geen behoefte aan. En met alle respect hoor, ieder zijn ding maar het is niet voor mij.
   
 7. Je mag van mij ook 15 euro over maken als vrijwillige bijdrage.
  Dan heb je de mogelijkheid om makkelijk foto's te posten zonder de druk van lid zijn van een club.
  ;)
   
  Rob Holthuijsen en Thieske vinden dit leuk.
 8. Ik gebruik op de telefoon tapatalk.
  tapatalk kun je gratis gebruiken en het forum volgen. Als je het aan heb staan een notificatie als er een reactie is op een topic dat je volgt of als je wordt getagd.
  Bovendien kun je via tapatalk ook direct een afbeelding uploaden bij je bericht, zij dienen dus ook gelijk als 3th party betreft het uploaden van een plaatje.

  Als je op de complter zit zal je wel een andere manier moeten opzoeken voor het uploaden van een plaatje.


  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
  Iodokus vindt dit leuk.
 9. Dat goed om te horen, dank voor de info!
   
 10. Ik voel me ook genoodzaakt nog even te reageren ;)
  Er wordt gezegd dat er betere manieren zijn om geld te genereren. Maar we doen dit echt niet voor financieel gewin! :vingertje:

  Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk. De contributie wordt dus gebruikt om onze kosten te dekken. Dit zijn niet alleen hosting kosten, maar ook kosten van de clubpas, portokosten, kosten van meetings, bankkosten, investeringen in clubartikelen en tot slot willen we af en toe iets qua promotiemateriaal voor de club kunnen aanschaffen. Zo staat op onze wensenlijst bijv. een mooie full color tent die we op meetings kunnen plaatsen. Zo hebben we in het verleden bijv. ook de banners en de beachvlaggen kunnen aanschaffen, dankzij de bijdragen van de clubleden en donateurs.
  Blijft er wel eens wat geld over aan het eind van het jaar? Jazeker! Dit reserveren we dan om iets te kunnen aanschaffen, daar moeten we als club ook gewoon voor sparen.

  We hebben vaker gehoord dat het clublidmaatschap niet echt een meerwaarde biedt t.o.v. niet betalende leden. Veel leden hoor je daar ook niet over, zij hebben de contributie graag over voor de club en hoeven dit niet persé ‘terug te verdienen’.
  Zoals Joost al zei, als je alleen al naar de Clubdag zou komen, dan heb je het lidmaatschap er al uit.

  Wij hebben nagedacht wat we onze leden nog meer kunnen bieden. Op sommige forums zie je dat een (belangrijk) deel van het forum wordt afgeschermd. Bijv. wat bij ons in Garage staat. Dit doen we liever niet, omdat we van mening zijn dat ons forum ook voor niet betaalde leden alle functionaliteit moet bieden.

  Er ontstaat nu ‘gezeur’ omdat er een ‘third party’ nodig is om foto’s te plaatsen als je geen clublid bent. Tot een jaar geleden (voordat we overgingen naar dit forum) moest iedereen dit (dus ook clubleden). Dit forum biedt de mogelijkheid om zeer makkelijk foto’s in berichten te plaatsen die op onze server worden opgeslagen. Wij hebben dit met ingang van 1 januari exclusief gemaakt voor clubleden. Net als het te koop aanbieden van artikelen in Te Koop.
  We hebben gemeend dit ook exclusief voor clubleden te moeten maken, zo wordt ook voorkomen dat er mensen zich aanmelden om alleen even snel wat proberen te verkopen.
  Voor de rest kun je als niet betalend lid alles op dit forum, het is dus niet zo dat we manieren aan het zoeken zijn om mensen te dwingen betaald lid te worden.

  Dat er foto’s op deze manier verloren gaan zie ik totaal niet, integendeel! Foto’s die door clubleden op het forum worden geplaatst staan op onze server en blijven dus behouden, in tegenstelling tot de foto’s die via third parties worden gehost. Dat we met deze maatregel niet alle foto’s op onze server hebben nemen we voor lief.

  Daarnaast lees ik alsof wij alleen naar je luisteren als je een betaald lid bent? :roll:
  Dat vind ik echt onzin! Toen de Focusclub zo’n 11 jaar geleden werd opgericht was het ook een kleine hechte groep en hadden bezoekers wel meer inbreng. Maar de club is sinds die tijd behoorlijk gegroeid, we kunnen onmogelijk rekening houden met een paar honderd mensen. Wij denken over sommige dingen na, en nemen dan een besluit. Het is dan niet te voorkomen dat niet iedereen het hier mee eens is, dat is helaas niet anders (zoveel mensen, zoveel meningen).

  Ik denk dat we ook behoorlijk wat groter zijn dan bijv. de Clioclub, dus dat kun je gewoon niet vergelijken.

  Tot zover mijn bescheiden mening. :mrgreen:
   
  Rob Holthuijsen, fofo3sw, focusalex en 5 anderen vinden dit leuk.
 11. Heel goed verwoord :mrgreen: :mrgreen:
   
 12. @Remco

  Helemaal duidelijk maar ik vind wel dat bepaalde forumleden een uitzondering op de regel zijn.
  Hiermee bedoel ik dus diegenen die veel voor het forum en zijn leden doen of gedaan hebben, al heel veel berichten etc. hebben en al jaren hier komen. Deze worden nu bestraft omdat ze geen Focus meer hebben of geen clublid zijn.
  Zonder hun zou het forum een stuk leger zijn.
  Om een paar voorbeelden te noemen: Freddy, Wilco, Gert Jan en zo zijn er nog wel een paar.
  Je kunt hen tegemoetkomen door bv het direct plaatsen van foto's en te koop topics te koppelen aan het aantal berichten waarbij het minimum aantal op 500 ligt bv.
  Snelle en eenmalige verkopers heb je dan dus niet.

  Ik hoop dat jullie hiermee wat kunnen. ;)
   
 13. Dat is een goede suggestie. Op ons vorige forum moest je ook een minimum aantal berichten hebben (10) voordat je kon posten in Te koop.
  Op dit forum is zoiets echter niet in te stellen, hier hebben we al eerder naar gekeken.
   
 14. Jammer maar daar is wel wat op te verzinnen. ;)
  Maak een nieuwe User group aan, net zoals bij de clubleden gedaan is. En pas dan de rechten aan.
  Hanteer dan wel een aantal criteria: aantal berichten, hoe lang op forum etc. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt, kan zich dan bij jullie opgeven en deze wordt na goedkeuring in deze User group opgenomen.
  Naam voor deze groep: oude rot of forumfossiel etc. :D
   
  Rob Holthuijsen vindt dit leuk.
 15. Ik heb me vorig jaar op dit forum aangemeld. En heb niet lang daarna gelijk betaald om clublid te worden. Niet voor de extra's maar omdat ik weet uit ervaring dat een forum onderhouden geld kost. En dan nog maar niets te zeggen over meetings promotiemateriaal etc.

  Ik ben een aantal jaar terug bestuurderslid geweest van een ander auto forum. Wat door gebrek aan financiën niet te boven kon blijven en nu dus niet meer bestaat. Deze club had dus geen betalende leden.

  Ik vind het belangrijk iniedergeval voor mezelf dat ik kan bijdragen aan dit forum. Of dit nu wel of geen extra's met zich mee brengt.
   
  Iodokus vindt dit leuk.
 16. Ik ben eigenaar van www.golfgtiforum.nl en daar kan niemand foto's uploaden (alleen de beheerders), betaalt niemand een cent voor het forum en halen we alles uit de sponsors. Zelfs degene die het forum technisch bij houdt betalen we gewoon. Geen clubpas, wel kortingen bij sponsors, etc etc etc

  Het toestaan van het dowloaden van foto's kost heel veel opslagruimte en traffic op een server. De meeste servers betaal je naar die twee zaken, serverruimte en dataverkeer. En dat kan heel snel oplopen en duur worden!

  De vraag om openheid over financiele zaken is ook een vraag die regelmatig terug komt. Ik heb eigenlijk geen idee wat voor "vorm" de club heeft? Vereniging, stichting of iets anders? Iedere vorm brengt regels met zich mee over het inzichtelijk maken van financiën.

  Maar dat staat los van dit forum. Want ieder forum doet het anders. En net als op ieder forum staan er af en toe mensen op die vinden dat het anders moet en kan. Prima, maar gelukkig is het runnen van een forum geen democratie ;-) Als de crew nee zegt, dan is dat hen goed recht! Als ze een idee goed vinden, zeggen ze niet meteen ja, maar gaan er over nadenken of het kan, wat het kost etc etc. Is het dan haalbaar, dan doen e het misschien. Maar de crew heeft toch echt het laatste woord.

  Ik ben clublid omdat het kan. Ik vermaak me en heb al heel veel info van het forum gebruikt. Als ik actief ben op een forum en ik kan lid worden (voor normale bedragen) dan doe ik dat. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.
   
  Rob Holthuijsen, fofo3sw, hoomer en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. Om dezelfde redenen heb ik me vorige week ook als lid aangemeld ;)

  Je kunt er natuurlijk altijd een 'principezaak' van maken, maar dat levert weinig voordeel op
   
 18. ja leuk Sjoerd maar.....
  als deze (oud) leden donateur worden hebben ze dezelfde rechten als een clublid.
  dus omdat ze veel bijdrage aan het forum en mooie handleidingen en how-to's geven, andere leden helpen enz. moeten hun een speciale status krijgen?

  en ik dan? ik lever geen handleidingen omdat ik daar de kennis niet voor heb, ik heb niet wekelijks updates aan mijn auto omdat ik tevreden ben met zoals die is.
  aan de andere kant rij ik wel een paar tankjes brandstof leeg voor meetings, voorbereidingen en vergaderingen.
  mij hoor je niet klagen maar ik vind dat het onder 'vrijwilliger' valt, en daar heb je wat voor over.
   
 19. Heb ik de situatie nu goed begrepen:
  -oude forum -> foto's alleen via externe sites uploaden
  -eerste jaar (of minder) nieuw forum -> iedereen kon foto's uploaden bij Focusclub
  -nieuwe situatie -> alleen betalende leden kunnen rechtstreeks bij Focusclub uploaden, de andere gaan terug naar de oude situatie, extern uploaden.

  Persoonlijk vind ik het jammer dat er zo'n discussie over is. Voor mijn gevoel werden op het oude forum niet veel meer of minder afbeeldingen gebruikt dan op het nieuwe forum. Iedereen heeft tijdelijk gratis gebruik kunnen maken van een "premium" functie, een soort van proefabonnement, wees dan blij dat je hiervan gebruik hebt kunnen maken. Is het echt zo lastig om terug te keren naar de oude situatie?

  Mijn excuses als ik hiermee iemand tegen de haren instrijk / kwets / beledig.
   
  Rob Holthuijsen, fofo3sw, StephenV en 2 anderen vinden dit leuk.
 20. Bovenstaande uitleg klopt inderdaad Thijs.
   
  NicoFocus3 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina