1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lampen spiegels

Discussie in 'Electronica' gestart door Bambieeee, 12 mei 2019.

 1. Kan iemand mij vertellen welke lampjes ik moet hebben om mijn lampen in de spiegels te veranderen van halogeen naar LED?
   
 2. De knipperlichten of de lampen die omlaag schijnen?
   
 3. Beide, maar vooral degene die omlaag schijnen.
   
 4. Allebei T10 W5W lampjes.
   
  Remko Wouter vindt dit leuk.
 5. Wat is de makkelijkste manier om die puddle lights te vervangen? Zie op YouTube dat je de spiegel richting auto moet draaien en dat je er dan via de kier bij kunt. Ik krijg amper m'n pink in die spleet en zulke dikke klauwen heb ik nou ook weer niet...
   
 6. Dan moet je de spiegelglas er af trekken, dan kan je overal makkelijk bij. Wel beetje met beleid doen.. ;)
   
 7. dacht ook helemaal naar beneden kantelen en dan kan je met je vingers er aan de bovenkant wel tussen.
   
 8. Zo heb ik het net geprobeerd en krijg de spiegel er af. Die moet er wel af, want kom met mn vingers niet bij de puddle lights
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 9. Nog gelukt met je puddlelights?

  Heb het net gedaan en durfde het ook niet aan om de spiegel eraf te krijgen. Heb de spiegel helemaal naar boven en buiten gedraaid en tussen het glas en spiegelbehuizing het nokje aan de zijkant van de puddlelight met een spatel ingedukt en meteen met een andere spatel naar beneden gedrukt. Lampje vervangen voor led en klaar. Durfde het risico van een gebroken spiegel niet te nemen.
   
 10. Ja hoor, zoals boven al gezegd: spiegels er voorzichtig uit en de LEDs er in. Geen probleem. Alleen, nu het zo lang licht is, was het me nog niet opgevallen dat de puddle lights niet meer gedimd aan- en uitgaan. Ik moet het nog dubbelchecken, maar volgens mij zag ik dat het met de LEDs een "knal-aan, knal-uit"-verhaal is geworden...
   
 11. Oow, mij ook niet opgevallen .Zal eens opletten. Had wel al gezien dat het veel meer en mooier licht geeft dan de gloeilampjes. :thumbup:
   
 12. Ik wist niet eens dat de gewone lampjes een fade in fade out deden hahaha. Led bevalt mij in ieder geval veel beter! Veel mee licht en dan maar geen fading!
   
 13. Heb jij de spiegelkap er af gehaald of met je vingers tussen de spiegel aankloten?
   
 14. Heel voorzichtig het spiegel glas eruit wippen. Eerst spiegel helemaal naar binnen draaien dat je er met je vingers achter kunt en dan voorzichtig trekken.
   
 15. En welke lampjes heb je gebruikt?
   
 16. Weet ik zo niet meer. Zou je @petjekel even moeten vragen.
   
 17. Werkt demonteren niet het zelfde bij de mk3 dan bij de mk2.5 en de mk4 Mondeo? Een schroevendraaier voorzichtig tussen het glas en de spiegel door op een palletje duwen en los klikken? Dan kan je overal makkelijk bij.

  Het spiegelglas los halen kan altijd, maar daar zit toch wel een serieuze kans bij dat die breekt of je de lijm tussen het kunststof en de spiegel los haalt.
   
 18. [​IMG]
  Ik deze geplaatst.
   
 19. Het "dimmend" aan/uit van de originele gloeilampjes valt te verwijten aan het feit dat bij lagere spanning een gloeilampje ook licht produceert. Een LED lampje heeft minimaal x-aantal volt nodig om uberhaupt licht te geven. :thumbup:
   
  Kludrex vindt dit leuk.
 20. wat jij hier beschrijft Dennis is het demonteren van de spiegelkap....toch?
  maar als die er af is kan ik nergens bij :shrug:
   

Deel Deze Pagina