1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

geringe stroom uit usb-poort?

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door rowicom, 13 mei 2018.

 1. Gisteren voor het eerst kennis gemaakt met Google Maps in combinatie met Android Auto. Sjonge, wat is navigatie met GM heel veel duidelijker, intuitiever en gebruiksvriendelijker dan de interne navigatie van Sync3 zeg.
  Met name de stem is vele malen duidelijker te horen dan de lijzige en veel te zacht klinkende dame uit het Ford-systeem. En ze slikt ook nog eens (delen van) woorden in. Maar goed, dit terzijde.
  Ik had voor Android Auto mijn Lenovo mobieltje met een kabeltje aan een usb-poort in de middenarmsteun, maar zag tot mijn verbazing dat er tijdens het navigeren niet opgeladen werd (terwijl het laad-icoontje wel 'laden' aangaf), maar dat de telefoon toch wel met 10 a 15% per uur leegliep.
  Beetje zitten lezen gisteravond en waarschijnlijk leveren de usb-poorten in de middenarmsteun slechts iets van 500 mAh en dat is te weinig om tijdens intensieve dataoverdracht (Android Auto) ook nog eens te kunnen laden.
  Ik ga niet meteen 'jammer' roepen, want hier op het forum is vast wel iemand die daar een oplossing voor heeft? Of zie ik in de C-Max van 2017 een krachtige 2100 mAh poort over het hoofd? Want die zou noodzakelijke stroom wel kunnen leveren.
   
 2. De USB poorten voldoen aan de USB 2.0 standaard en leveren dus maximaal 500 mA. De USB poorten zijn ook bedoeld als dataverbinding en niet om een telefoon of ander apparaat op te laden. Vanuit dit oogpunt is de 500 mA ruim voldoende.

  In de meeste gevallen is de 500 mA die de USB poort kan leveren inderdaad niet voldoende om het stroomverbruik van een telefoon te compenseren tijdens data overdracht. De enige manier om te voorkomen dat de batterij van de telefoon tijdens het gebruik in de auto langzaam maar zeker leeg raakt is door de telefoon aan te sluiten op een voeding welke wel in staat is om het benodigde vermogen te leveren.
   
 3. Dank voor je reactie, JW. Ik kan de telefoon natuurlijk met een 2100 mah ladertje op de 12v aanstekerplug aansluiten. Maar dan heb ik toch geen dataverbinding via usb meer? Noodzakelijk voor navigatie met Android Auto toch?
   
 4. Dat is meteen het nadeel van de huidige telefoons, dat ze nog maar 1 punt hebben om te laden en communiceren via draad. Ik weet niet of er usb kabeltjes zijn waar je een externe voeding aan kunt hangen (y kabeltje)
   

 5. Dit is vrij eenvoudig op te lossen door een kabel of adapter te gebruiken waarin de power en data wordt gesplitst.

  [​IMG]
  De data USB connector wordt hierbij aangesloten op een USB poort van het SYNC systeem. De power USB connector wordt aangesloten op een geschikte 5 Volt voeding.
   
 6. #6 rowicom, 13 mei 2018
  Laatst bewerkt: 13 mei 2018
  Kijk! Handig! Wat gaat er dan in dat zwarte vrouwtje (oei dubieus woord) voor kabeltje? Een gewone usb weer?
   
 7. Dat is correct
   

Deel Deze Pagina