1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Gekloonde kentekenplaten

Discussie in 'Off-Topic' gestart door DaveB, 8 mei 2019.

 1. Bovenstaande klopt allemaal. Om 13.33 ben ik door de politie gebeld met de vraag waar mijn auto stond, omdat zij een melding hadden ontvangen van een getuige. Auto zou staan in Merkelbeek en een eenheid was aanrijdend. Om 14.08 stond er een post online dat de auto over de kop was gegaan.
   
 2. Was het maar zo makkelijk. Maar dat mag justitie zelf doen. Als ik het doe dan krijg je weer het privacy gezeik en heeft hij een stok om mee te slaan om mij aan te klagen. Je kunt je begrijpen dat ik daar geen zin in heb.
   
 3. Ik belde gisteren om informatie..... nee die kan k u niet geven. Binnen 24 uur wordt u teruggebeld..... Waakzaam en dienstbaar.... Heb ze al moeten assisteren met dat waakzame en dienstbaar zijn ze niet erg.
   
 4. L#llig voor die politie agent en zijn auto maar denk dat het voor jou wel goed nieuws is.
  Ze zullen na dit incident nog wel ff een tandje bij gaan zetten in de zoektocht.

  Vaak moet er helaas eerst iets gebeuren willen ze volle bak hun best gaan doen. En inderdaad, dienstbaar..... heb soms het idee dat ze ook totaal geen idee hebben wie er nu eigenlijk hun salaris betaalt.
   
  DaveB vindt dit leuk.
 5. Ben inderdaad wel benieuwd naar de toestand vand e agent. Daar ben ik wel mee begaan. Wat ik wel slecht vind is dat ik van tevoren al gewezen heb op alle overtredingen en het vermoeden dat het een gestolen voertuig betreft.
  https://www.google.nl/amp/s/www.presseportal.de/blaulicht/pm/amp/65841/4246413
  Maar ze alsnog maar 1 voertuig ter plekke sturen.
   
 6. en wie gaat jou aanklagen dan?
  precies, de dader die dit allemaal op zijn geweten heeft? denk dat de kans klein is Dave ;)

  dat heeft de agent ook wel een beetje aan zichzelf te danken natuurlijk.....
  met een Touran een :st: bijhouden is bij voorbaat kansloos. :loco:

  en wat jij zegt, je hebt ze belangrijke aanwijzingen gegeven waardoor die persoon/auto zich niet zo maar laat aanhouden.
  en dat verdient wel een andere aanpak dan alleen te gaan achtervolgen.
   
 7. @DaveB en @Jackie D #83 #84

  De politie heeft ook wel betere dingen te doen... Je kan niet verwachten dat ze continue bezig zijn met DaveB zijn “zaak”...

  En ik weet zeker dat je niet zo’n grote mond hebt Jackie D als een politieagent zo voor je staat. Doe lekker normaal joh.. met je salaris. En als je vrouw of moeder gereanimeerd moet je worden? Praat je dan nog zo over het salaris van een agent?

  Al met al een erg vervelende zaak en ik weet zeker dat de politie er echt wel mee bezig is. Anders had de achtervolging er waarschijnlijk ook niet geweest. Ik hoop voor je DaveB dat alles netjes wordt opgelost.
   
  Kees37 vindt dit leuk.
 8. Helaas is die kans heel erg groot Gerard. Beelden van bewakingscamera's zijn onderhevig aan de regels van Wet Bescherming Persoonsgegevens. De eerste fout word al gemaakt als deze beelden worden verstrekt aan derden (in dit geval dan DaveB), wat een overtreding is. Wat hiervoor de straf is weet ik niet.
  Wat ik wel weet is dat als deze beelden zonder waarborging van de privacy gepubliceerd worden door derden, hierop een basisboete staat van 350.000,- euro en kan oplopen tot 810.000,- euro.
   
 9. Als die bedragen echt kloppen, dan zijn we hier toch echt van God los.
  Rijd je iemand van zijn/haar sokken, dan ben je al 'slecht' af met een lullig taakstrafje.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 10. Dat snap ik dan helemaal niet. Ik ging boodschappen doen en zette mijn auto in de parkeer garage van de jumbo. Bij terug komst zat deze behoorlijk in elkaar. Na het zien van de beelden van de camera had ik het kenteken van de auto, want ik zag mijn auto schudden tijdens de aanrijding. Ben met het kenteken naar de politie gegaan en kreeg alle gegevens van de persoon om deze een bezoekje te brengen.
  Dit heb ik gedaan en zo is de zaak afgehandeld......Ook dit had de politie dan niet mogen doen. Ik moest dus voor eigen rechter gaan spelen en zelf alles maar gaan regelen. ZE was gelukkig heel behulpzaam.(de agente)
   
 11. #91 Thieske, 12 mei 2019
  Laatst bewerkt: 12 mei 2019
  Voor de politie zijn natuurlijk de regels anders. Zij mogen ook te hard rijden en door rood (zelfs zonder optische en geluidssignalen). En nee, je hebt niet voor eigen rechter gespeeld want heb je diegene gestrafd/beboet? Je hebt de mogelijkheid gehad om de zaak zo af te ronden, als de veroorzaker niet had toegegeven was het aan de verzekering en evt. de politie om de zaak verder op te lossen.

  Voor diegene die u de beelden heeft laten zien:
  Weet niet wanneer deze schade is gebeurt en of de nieuwe privacywet toen al van toepassing was. Als de privacywet van kracht was dan is degene die u de camerabeelden heeft laten zien in overtreding vanwege het niet waarborgen van de privacy van de andere mensen. Je hebt het recht je eigen gegevens in te zien (dus de gemaakte beelden waar jij en/of je auto op staat) maar niet het recht om de gegevens van andere in te zien (het kenteken/gezicht van de veroorzaker). De boete hiervoor is mij niet bekend. Als jij die beelden had opgenomen en online had gezet zonder de privacy te waarborgen, had je in aanmerking gekomen voor de eerder genoemde boete
   
 12. Waarom zou ik dat niet tegen een agent durven zeggen? Is het de bedoeling dat je bang moet zijn voor iemand in uniform? Denk het niet.

  Uiteraard is vrijwel iedere situatie wel te downplayen want er is immers áltijd wel iets dat erger of belangrijker is.

  Reden dat ik er zo op reageer is dat ik iets soortgelijks meegemaakt heb. En dat salaris, sja dat wordt toch echt betaald door de samenleving.
   
 13. Wat een klote situatie, ben je mooi lekker mee Dave. Heb net het verhaal van de achtervolging gelezen. Er komen zelfs als gewonden bij kijken. Agent met hoofdwond doordat hij over de kop is geslagen tijdens achtervolging. Wat een debielen die je kenteken gekloond hebben. Hoop dat ze die kloot..... Snel pakken.

  Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
   
  DaveB vindt dit leuk.
 14. Hmm, dit had ik eerder moeten lezen. Kom zelf uit Heerlen en heb de Stealth Grey Focus ST wel eens zien rijden. De getoonde flitsauto is 2km van waar ik woon. Mocht hij toch nog hier in de buurt rijden en zou ik hem nog eens zien let ik zeker op het kenteken. Zeker omdat ik over 2 a 3 weken ook een een grijze Focus mag ophalen :) Identiek aan de jouwe, Dave.
   
 15. Lekker blijven denken zo, dan kom je er wel
   
 16. dan blijft de vraag, wie klaagt jou aan? dat kan alleen degene doen die op de beelden staat toch?
  en die persoon probeert uit handen van politie en justitie te blijven.

  mocht hij alsnog gepakt worden dan gaat die dat gebruiken om jou een hak te zetten en zijn straf bij de rechter lager te krijgen, dat dan weer wel.

  en begrijp me goed Thijs, ik weet wel dat het strafbaar is.
   
 17. gerardTDCI vindt dit leuk.
 18. Precies, als hij in de bak zit heeft hij genoeg tijd om allerlei procedures tegen je te starten, hoor. Lekker nog even geld verdienen in de bak, dan heb je er tenminste wat aan.
   
  Thieske vindt dit leuk.
 19. Bij een eventuele gang naar de rechter zouden eerder openbaar gekomen beeldmateriaal gebruikt kunnen worden als verzachtende maatregelen omdat degene al aan de schandpaal hangt(internet paal)

  In het geval van de jumbo parkeergarage heeft de eigenaar van de outo zelf gezien dat zijn auto bewoog door de aanrijding en het kenteken gezien van de veroorzaker, er zijn geen beelden gedeeld of openbaar geweest.
  Als je dan naar de politie gaat met het verhaal " ik heb gezien dat de auto met dit kenteken tegen mijn auto aan gereden is is het de verandwoording van de agent of er gegevens gedeeld worden ,adres van registratie, of niet
  Daarmee naar de veroorzaker en als die meteen toegeeft en de zaak geregeld wordt is er niets aan de hand, andrrs terug naar de politie en een procesverbaal op laten maken en naar de eigen verzekering opsturen dan regelen zij het meestal wel verder met rechtsbijstand dikwijls nog wat vlugger. Niet direct lopen roepen dat je beelden gezien hebt van een beveiligingscamera
   
  Thieske vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina