1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford laat nieuwe oude Bronco's bouwen

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Rykers, 9 dec 2018.

 1. Ford heeft een splinternieuwe versie van Bronco op stapel staan, maar voordat die daadwerkelijk op de markt verschijnt krijgen we eerst nog de kans om een oude te kopen. Gelukkig wel met wat moderne upgrades.

  Het lijkt ondertussen een trend onder autofabrikanten om oude modellen opnieuw te bouwen, of te laten bouwen door een aparte fabrikant onder licentie. Niet gek, want de enkele iconische modellen zijn verschrikkelijk in trek en waarom zou je daar geen geld aan willen verdienen? Ford zag dat al eerder in met de Mustang, maar met de nieuwe Bronco op komst lijkt de oude versie ook een stuk populairder te worden (prijzen voor een goede rijzen de pan uit), en daarom springt de Detroitse autobouwer ook in dat gat.

  Dat gat vult Ford niet alleen, daarvoor gaat het in zee met Gateway Bronco, een restauratiebedrijf dat gespecialiseerd is in het opkalefateren van oude Bronco's. Gateway mag nu een gelimiteerde serie eerste generatie Bronco's bouwen onder licentie van Ford.

  "We will work diligently to serve and protect the Ford brand. Our proprietary, exclusive solutions to re-condition and manufacture the first-generation Ford Bronco has led to incredible growth of our company. Deepening our relationship with Ford will help us better serve our customers who want the ultimate classic Ford Bronco with modern performance," aldus Gateway Bronco's CEO Seth Burgett.

  Drie
  Gateway Bronco gaat voor de aan te bieden modellen geen oude onderdelen gebruiken. Ze gaan alle auto's vanuit het niets opbouwen met nieuwe en zelfgemaakte onderdelen. Daarin hangen ze dan een Ford Coyote 5.0L V8 gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met zes verzetten. Bij het opbouwen veranderen ze ook het een en ander. Zo kan de koper een betere wegligging verwachten door een gemoderniseerde ophanging.

  Het bedrijf verwacht twee tot vier Bronco's per maand te kunnen bouwen. Deze voldoen allemaal aan de Bronco-eisen die Ford door de licentie aan de auto's stelt. Goedkoop zijn ze ook niet. Prijzen variƫren tussen de $120.000 en $180.000.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [via Autoblog.nl]


  .
   
  gerardTDCI en Rob Holthuijsen vinden dit leuk.
 2. De oude zijn mooi om te zien, maar hebben b voor mij niet de WOW factor. Als ik echter klik op de nieuwe bronco link komt er wel een auto met de WOW factor voor mij in beeld :kwijl:
   
 3. gaaf hoor :rock:
  als die in the USA al rond de 150K gaat doen wat moet die dan wel niet kosten om 'm in NL op kenteken te krijgen :shock:
   
 4. Dikke bakken.

  Mk1F2 1.6 Black Futura
   

Deel Deze Pagina