1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Folie op stuur laat los

Discussie in 'Interieur' gestart door focussedan123, 14 jul 2018.

 1. Hallo, ik heb dus een probleem op beide focussen, het aluminum rondom de rechter knop laat aan de bovenzijde los. Ik heb het forum al doorzocht maar het lijkt alsof ik de enige ben die hiervan last heeft. Is dit gewoon zo te vervangen?
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Nee je bent niet de enige

  Kijk eens in het topic over de auto van @JW

  Die heeft er een oplossing voor
   
 3. Je bent zeker niet de enige met dit probleem. Dit is een veel voorkomend probleem.

  De zilverkleurige omlijsting is onderdeel van de stuurairbag en is dus niet los leverbaar. In geval van beschadigingen op de omlijsting moet dus de gehele stuurairbag worden vervangen.


  Een alternatief is om een imitatie airbagkap te monteren. In Azie zijn diverse aanbieders te vinden die deze aanbieden (zoals bijvoorbeeld DEZE aanbieder). Ik ben echter zelf niet bekend met de kwaliteit van dergelijke imitatie airbagkappen.
  Zelf heb ik dit zoals Jonkie al aangaf op een andere manier opgelost:


  Wanneer je handig bent is de sierlijst met geringe middelen weer netjes te krijgen door deze te verwijderen en vervolgens de matte chrome laag van de sierlijst te verwijderen.

  De mat chrome sierlijst kan vrij eenvoudig van de airbagcover worden verwijderd door de punten waar de lijst is versmolten met de cover voorzichtig los te boren. Vervolgens kan je de mat chrome laag verwijderen door de sierlijst onder te dompelen in chloor. Het chloor lost de mat chrome laag langzaam op. Na ongeveer 24 uur verliest het chloor zijn werking en moet dan vervangen worden. Na een dag of 5 is de mat chrome laag volledig verdwenen.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Vervolgens kan je de sierlijst bijvoorbeeld voorbewerken en spuiten, (laten) hydrodippen of voorzien van folie.

  Ik heb er voor gekozen om het paneel zilverkleur te spuiten (dezelfde kleur als mijn velgen) en vervolgens te voorzien van hoogglans blanke lak.


  [​IMG]

  [​IMG]


  Vervolgens heb ik de sierlijst weer op de airbagcover gemonteerd en aan de achterzijde ter plaatse van de weggeboorde punten waar de sierlijst met de cover was versmolten weer vastgezet met lijm uit een lijmpistool.


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Het resultaat is zeer goed geslaagd. Met zeer geringe kosten ziet de sierlijst er weer netjes uit.
   
 4. #4 focus88, 14 jul 2018
  Laatst bewerkt: 15 jul 2018
  Dat ziet er zeker heel goed uit!
  Maar als je dit niet aandurft kun je ook nog zoals ik heb gedaan op ali een cover bestellen! (Alleen het zilvere gedeelte) Deze heb ik echter alleen gevonden in carbonlook, deze heb ik dan ook zilvergrijs gespoten! Daarna plak je hm erzo op! Ben er zelf blij mee. 15315986044811194234645.jpg
   
 5. jammer dat er geen fix vanuit ford is gekomen.
  simpele sticker of zoiets.
  nee complete airbag zal je moeten vervangen als het aan ford ligt.

  heb toen er zelf naar gekeken of ik het ging doen, na een jaar kom ik er eigenlijk achter dat het me nooit stoort, airbag is dus dan hele dure oplossing.
   
 6. Huh, van Ford een fix verwachten voor een cosmetisch "probleem"? Het moet niet gekker worden. En als ze een sticker zouden maken weer klagen dat het zo duur is.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 7. Nee, deze kun je er gewoon overheen plakken idd!
  Ziet er netjes uit naar mijn mening.
   
 8. Top, dank voor je info :thumbup:
  ik ga hem bestellen en zie dan wel wat er word geleverd, misschien laten dippen, daar denk ik nog wel even over na
   
  focus88 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina