Kom jij ook op EFE?

Wil jij ook op 11 september in onze clublane staan? Schrijf je nu in!

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

*Focus on shifting* Thieske's Stealth Grey ST adventures

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Thieske, 24 dec 2018.

 1. #1 Thieske, 24 dec 2018
  Laatst bewerkt: 24 dec 2018
  Hallo iedereen,
  In deze topic ga ik proberen jullie allemaal op de hoogte te brengen van mijn auto en alle veranderingen die ik aan de auto doe. Omdat ik de auto al iets meer dan een jaar in bezit heb, komen er de eerste dagen redelijk veel berichten van mij in deze topic te staan. Vragen en opmerkingen zijn welkom, kritiek geven mag maar hou het leuk voor mij en alle andere. Veel lees en kijk plezier toegewenst. Meer foto`s op aanvraag

  Het beginpunt van het avontuur.
  [​IMG]

  Een snelle foto van de auto net na het tekenen van de papieren voor aankoop. Het begin van een avontuur met hopelijk veel plezier.

  To be continued
   
  Eric-rally, Rob Holthuijsen, Magure en 3 anderen vinden dit leuk.
 2. De eerste updates al binnen
  In de eerste week na aankoop van de auto, maar een week voor de aflevering van de auto, werden al 2 updates besteld. Verrassend genoeg kwamen deze de dag voor aflevering van de auto al binnen.
  [​IMG]
  Voetsteun in Duitsland besteld om het tapijt te beschermen.
  [​IMG]
  En een setje rubber matjes voor in de diverse opbergvakjes in de auto.

  To be continued
   
  Rykers, Rob Holthuijsen, Magure en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. Interessant, ik blijft je updates volgen! Een erg mooie kleur heeft je st.
   
 4. Little bad, mostly good
  Wat een heerlijke auto is die ST toch, de eerste week werd er bijna alleen maar genoten van de auto. Er was echter 1 klein probleem om de hoek komen kijken, de kentekenplaatverlichting werkte niet naar behoren. Dat werd uiteindelijk een iets langer gedoe dan verwacht, maar is uiteindelijk wel opgelost. Hier zijn verder geen foto´s van gemaakt, dat verhaal is HIER (klik) verder te lezen voor de geinterreseerde.
  In de loop van de tijd werden de matjes op hun plaats gelegd (crappy fotos):
  [​IMG]
  [​IMG]
  Via ebay werden een aantal ledjes besteld ter vervanging van de gloeilampjes in de kofferruimte.
  [​IMG]
  En gordelkussentjes of hoe je die dingen wilt noemen
  [​IMG]
  En een grijs plakkertje voor bij de verlichtingschakelaar, zo lijkt het wat meer op de andere grijze afwerkingen. (zit nog folie over op de foto)
  [​IMG]

  To be continued
   
  Rob Holthuijsen en Magure vinden dit leuk.
 5. Niet veel verandering
  Kilometers maken, werken, lekker genieten, weinig om over te berichten. Mooie toertocht door zeeland gereden met meerdere ST en RS, samen onder de naam focuST driveRS. En ook nog een heel gezellige toertocht van de Focusclub. In de tussentijd kwamen nog een aantal kleine updates.
  Via amerikaans focus ST forum een set stickers voor over de deurklinken. (nog te installeren)
  [​IMG]
  Een heel mooie set winterbanden met velg, voor de prijs kon ik ze bijna niet laten liggen.
  [​IMG]
  En een set vinyl logo overlays. Zwart met grijze schedels en grijs Ford logo (nog te installeren)
  [​IMG]

  To be continued
   
 6. De eerste upgrade om te gaan sleutelen
  Kort na de Focusclub Strada 2018 toertocht kwam per post de eerste update voor de auto binnen waarbij echt even gesleuteld moest worden. Bij een andere ST rijder gezien dat hij een set veren had geplaatst om de motorkap open te houden zonder de befaamde bonenstaak. Na wat vergelijken van meerdere merken werd uiteindelijk bij Dark Ice Designs een besteld.
  [​IMG]
  Speciaal voor deze set gekozen omdat hierbij NIET alle moeren voor de motorkap verwijderd hoefden te worden, met als het goed is geen zorgen over uitlijning. Deze set maakt per zijde gebruik van een beugel met 1 bout die in een loos gat valt in het scharnier en 1 van de originele moeren, de andere moer hoeft niet los.
  [​IMG]
  Aan de onderzijde moet voor installatie per zijde 1 schroef verwijderd worden, deze wordt vervangen voor een schroef waar de veer op gaat.
  [​IMG]
  Na een half uurtje werd tevreden het eindresultaat bewonderd.
  [​IMG]

  To be continued
   
  Rykers, Rob Holthuijsen en Magure vinden dit leuk.
 7. It´s in the details
  Met de zachtjes aan korter wordende dagen werd besloten om de achteruitrijlichten te vervangen voor LED, omdat de achterlichten dan toch los moesten meteen de knipperlichten ook vervangen. Gekozen werd voor de performance line LED´s van Autobeam. Geen goedkope china specials, maar degelijke kwaliteit met hoge lichtopbrengst en zelfs 5 jaar garantie.
  [​IMG]
  Tevens werd een kleine irritatiepuntje opgelost. Op de zonneklep aan de passagierszijde zit standaard een sticker over het gebruik van de airbag in combinatie met een maxi cosi. Moet er standaard in zitten, maar vind ik er persoonlijk niet uit zien. Een optie die ik regelmatig tegen kom op diverse fora is het plaatsen van een engelse zonneklep, maar in de zoektocht kwam ik een veel leukere oplossing voor mijn auto tegen.
  [​IMG]
  Gewoon een leuke sticker die over de airbag sticker heen geplakt wordt. Kleine moeite, grappig resultaat. Zo weten de eventuele bijrijders ook meteen waar ze aan toe zijn :schater:
  [​IMG]

  To be continued
   
 8. Engage winter mode
  Onderweg naar de Focusclub kart meeting was opgevallen dat de winter toch zachtjes aan dichterbij kwam. De dag na het karten werd daarom gebruikt om de winterbanden te monteren. Zomerbanden eraf, winterbanden erop, zomerbanden schoonmaken en in opslag, daarna stukje rijden om de tpms sensoren aan de auto te koppelen. Zomerset is 18 inch (235/40-18) in het zwart, winterset is 19 inch (235/35-19). Dat is toch wel een heel ander gezicht en weer wat heel anders dan de kleinere velgen of stalen velgen die de meeste mensen monteren. Call me crazy, I dont care :baeh:
  [​IMG]
  [​IMG]
  Ondanks dat de blauwe interieur matjes niks geleden hadden, werden ze toch vervangen. In plaats van blauw met :focus3:werd rood besteld met :st:. Past veel beter bij de rode interieurlichtjes en de nog steeds te installeren stickers voor de deurklinken.
  [​IMG]
  [​IMG]
  Tevens nog een kleine toevoeging in de vorm van een build number plaatje. Deze heb ik voorlopig over het sync logo van de radio geplakt, indien ik een betere plek bedenk kan deze er nog eenvoudig vanaf.
  [​IMG]
  Ja, schoonmaken is inmiddels ook gedaan, op de foto lijkt het erger dan het is.

  To be continued
   
  Rykers, Rob Holthuijsen en Magure vinden dit leuk.
 9. To spatlap or not to spatlap
  Rare titel om mee te beginnen maar het staat wel voor de vraag die ik mezelf stelde. Graag wilde ik mijn auto een klein beetje extra bescherming geven tegen opspattende rotzooi. Verschillende alternatieven kwamen voorbij waaronder Rallyflapz, Rallyarmor, Rokblokz, etc., allemaal schrapen ze nog net niet over het asfalt en steken ver uit opzij. De auto beschermen zullen ze wel, maar ik vind ze toch een te kolossaal uiterlijk hebben. De oplossing werd gevonden bij ZL1 addons, een amerikaans bedrijf wat begonnen is met oplossingen tegen beschadigde zijskirts en krikpunten bij de corvette en camaro, en sinds enkele maanden ook spatlappen voor de Focus. Tijdens Black Friday werd een set besteld en na een lange wacht kwamen ze uiteindelijk toch bij mij aan. De douane op schiphol had het pakketje slechts een week tegen gehouden en er wat extra importkosten bij gerekend, de Black Friday besparing werd hierdoor tenietgedaan.
  [​IMG]
  De spatlappen voor de voorzijde werden vandaag gemonteerd, de spatlappen achter volgen wat later, deze behoeven ook wat meer werk.
  (eerste foto lijkt de spatlap niet egaal zwart te zijn, dit is een weerspiegeling van de velg)[​IMG]
  [​IMG]
  Heel simpele montage; 3 originele pennen eruit wippen, spatlappen ertegen houden en de 3 pennen weer terug erin duwen. Zo simpel dat zelfs Thieske het kan in 10 minuten inclusief gereedschap pakken.
  [​IMG]
  Geen grote uitstekende stukken rubber, maar een subtiele spatlap die de auto helpt te beschermen.

  De achterzijde volgt wat later, hiervoor moet in ieder geval het wiel eraf en dan wordt het een kleine puzzel...……
  To be continued
   
  Rykers, Rob Holthuijsen en Magure vinden dit leuk.
 10. Ben toch wel positief over die spat lappen en de gas eren voor de motorkap.

  Ben benieuwd wanneer dit voor de mk4 uit komt.

  Zal nog wel ff duren
   
 11. Mooi om ook jouw auto zo te volgen!
   
 12. ziet er weer leuk uit allemaal :thumbs:
  zag dat ze geen gasveren hebben voor de MK2 maar wel shortshifters :kwijl:
   
 13. The next bit of the puzzle
  Omdat het na het monteren van de voorste spatlappen toch zachtjes aan steeds donkerder werd, werd de montage van de achterste spatlappen uitgesteld. Op 2e kerstdag zag ik voor de lunch nog wat vrije tijd om de klus voort te zetten. De 2 pagina's met instructies en een handgetekend diagram bestuderend leken het in eerste instantie moeilijk eruit zien, maar nogmaals lezend wel erg simpel. Zou het inderdaad echt zo simpel kunnen zijn? Achterwiel eraf, 2 schroeven los van de binnen voering van de wielkast, voering opzij om de 3e schroef los te draaien en dan kon het monteren alweer beginnen.
  [​IMG]
  Zo simpel blijkt het dan uiteindelijk inderdaad echt te zijn. De oplettende kijker ziet de spatlap met 4 schroeven vast zitten terwijl er maar 3 verwijderd zijn. Dit is correct, de 4e schroef wordt als extra gebruikt om de spatlap netjes tegen de rand van de wielkast te drukken.
  [​IMG]
  Vervolgens kan het wiel er weer op, om daarna een paar stappen achteruit te zetten en nog eens te kijken hoe het eruit ziet.
  [​IMG]
  Ziet er goed uit, nu de andere kant nog even.
  [​IMG]
  Dit ging even heel stuk vlotter. De eerste zat in ongeveer 20 minuten erop inclusief het verwijderen van het wiel en zoekwerk hoe alles gemonteerd werd. De andere zijde zat in 10 minuten al op zijn plaats. Iemand met een brug zou het zelfs nog sneller kunnen. Kijkend naar het eindresultaat van de update snap ik niet dat Ford zelf niet iets dergelijks heeft gemonteerd toen de auto's uit de fabriek kwamen. Ze zullen ons wel aan het hobbyen willen houden. :lol:
  Eindoordeel: relatief simpele update, die in een uurtje totaaltijd gemonteerd kan worden. Mooi eindresultaat van een set bescheiden spatlappen, met een prijs gelijk aan andere merken. Een aanrader voor diegene die wel spatlappen wil, maar niet die kolossale flapperdingen wil. Te bestellen via de website https://zl1addons.com/ in 2 verschillende uitvoeringen, standard en de door mij gemonteerde deluxe (iets dikker en iets netter afgewerkt). Binnenkort live te bewonderen op de nieuwjaarsmeeting in De Meern en daarna ook nog op diverse andere meetings/toertochten.

  To be continued

  edit; de schroeven zijn na de lunch nog even aangetipt met zwarte lak
   
  Rob Holthuijsen vindt dit leuk.
 14. Ziet er goed uit. Of njaa je ziet het bijna niet. En dat is juist het mooie er aan. Originele spat lappen zijn zo groot en vallen te veel op.

  Deze zijn precies goed!
  :thumbup:
   
  Thieske vindt dit leuk.
 15. subtiel maar toch effectief, ik zeg: goed bezig :thumbs:
   
  Thieske vindt dit leuk.
 16. Ziet er netjes uit, lekker subtiel en netjes.
   
  Thieske vindt dit leuk.
 17. Erg fraai en doet totaal geen afbreuk aan het geheel, dit lijkt mij ook wel wat , Bedankt voor het delen van deze info.
   
  Thieske vindt dit leuk.
 18. Graag gedaan @tigereye. Daarvoor zijn we hier op het forum naar mijn idee, informatie delen, elkaar helpen en inspiratie opdoen. Ik durf eerlijk gezegd niet te zeggen of deze ook op andere modellen Focus passen, voor de RS is een andere set verkrijgbaar
   
 19. Leuk topic om te volgen @Thieske :thumbup:
  Leuke updates. De spatlappen zijn hele nette bescheiden exemplaren.
   
  Thieske vindt dit leuk.
 20. The next big thing
  Tijdens de wintermaanden geen zin in updates aan de auto, het weer is niet denderend en de hoeveelheid werk rond de feestdagen zorgen ook voor weinig klustijd buiten. In huis was ik al een tijdje op zoek naar een mooie opvulling voor een kale witte muur. Tijdens een zoektocht op het interwebs kwam ik op ebay een, in mijn ogen, heel fraaie opvulling tegen voor de saaie muur.
  [​IMG]
  Deze behoorlijk grote vinyl muursticker (1,10 meter bij 0,60 meter) verfraaid vanaf vandaag dus mijn huis. Dit is de eerste keer dat ik een muursticker plaats, dus was wel een behoorlijke opgave. Vanwege de grote was het een p.i.t.a. kan ik beter zeggen, maar het uiteindelijke resultaat vind ik echt super. Als andere ook een mooie muursticker willen (ook andere merken/types/kleuren/formaten/voorwerpen of zelfs volledig eigen ontwerp), zou ik zeker aanraden om bij dezelfde verkoper eens een kijkje te nemen; ND graphics

  To be continued
   

Deel Deze Pagina