1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus mk3 dab+ upgrade

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Maartenford, 7 aug 2023.

 1. Focccus werkt juist alleen voor de mk3.1. Voor de mk2 heb je elmconfig.
   
 2. Ah had ik het bijna goed haha.
  Elmconfig was er idd ook nog.
  Voor mk3 heb ik namelijk altijd forscan gebruikt.
   
 3. Heb je al eens geprobeerd om de radio te resetten door middel van de accu pool een tijdje los te koppelen. Of de zekering er uit te halen.

  Zekeringkast in de passagiersruimte imagen2.jpg
  Het is Zekering nummer 79 15 Ampère Audio-unit, waarschuwingsknipperlichten en portiervergrendeling.
   
 4. Even aan het meelezen maar nu heb ik ook een vraag. Ik heb recent een DAB radio ingebouwd ( Sync 3.4 ), oude radio was zonder en voor een heel heel zacht prijsje een DAB unit kunnen krijgen. Geluid is al veel beter als de gene zonder DAB. DAB werkt ook soms in open gebieden en waar de dekking erg goed is. Ik heb zelf de antenne nog niet vervangen dus het wegvallen en slecht bereik is logisch, alleen zie ik ook hier voorbij komen dat de dakantenne moet worden vervangen, bij mijn focus ST heeft mijn dakantenne alleen maar de aansluiting van GPS en FM, als ik de antennevoet bekijk van de DAB heeft deze een dubbele connector en GPS. Nu zit er bij de focus ook een antenneversterker in de kofferklep die de draden van de verwarming gebruikt, als ik deze uit trek valt ook het FM signaal weg. Als ik deze vervang voor het type AM/FM/DAB+ kan dan de dakantenne blijven zitten ? of is dit gekoppeld aan de dakantenne ?
   
 5. Werkt het nu!
   
 6. Wat ik mij kan herinneren van mijn mk 3.5 isdat de voet vervangen moet worden en dat was plug en play. Ik had sync 2 en later sync 3.
  Maar je zou het kunnen proberen. Licht een beetje aan de kosten. Denk ik zo.
   
  Jeffrey vindt dit leuk.
 7. Beetje vreemd als er hulp word geboden. Geen terug koppeling is. En als je dan vraagt, Werkt het nu!
  Nog steeds geen respons.
  @Patman Misschien Slotje.
   
 8. Klopt, het is lastig en zal helaas ook zo blijven, maar wellicht kunnen anderen er nog info uithalen of bijzetten en hebben de personen die er op zoeken wat aan. Een terugkoppeling zou zeer gewaardeerd worden door velen.
   
  rfocus vindt dit leuk.
 9. Dat is juist de kracht van dit forum dat veel mensen dat juist wel doen, dat terugkoppelen.
   
  rfocus, Patman en gerardTDCI vinden dit leuk.
 10. Ik heb inmiddels al een antenne met voet AM/FM/DAB+ besteld. Als het goed is komt deze ergens volgende week binnen en dan kan ik eens kijken of dit werkt. Ik had nog een losse DAB antenne liggen maar zodra ik die insteek heb in nog geen ontvangst dus ben benieuwd.
   
  rfocus en Edgar Focus vinden dit leuk.
 11. Als je wel de antenne gebruikt maar de voet kan het DAB signaal verder niet doorgeven klopt het wel dat dat niet werkt inderdaad. Ben erg benieuwd hoe je DAB ontvangst zal zijn. Bij mij vond ik het erg tegenvallen en vergelijkbaar met FM met dien verstande dat FM veel minder vaak wegviel dan DAB in de randstad vooral. Dochter heeft een Android met DAB en raamantenne maar ook daar valt het af en toe weg en is de ontvangst soms slecht. Antenne zit aan het voorraam en geen verwarmde voorruit. Is overigens geen FoFo maar een Mazda 3 maar dat zou voor de DAB ontvangst niet uit moeten maken :mrgreen:
   
  gerardTDCI en rfocus vinden dit leuk.
 12. Ik ben ook benieuwd, de buurman heeft een FoFo mk4 met standaard DAB en hij is er niet tevreden over precies om dezelfde reden als jij het ook zegt. Mijn moeder heeft een Pioneer DAB radio met inderdaad zo’n losse antenne die je op de ruit moet plakken, maar zij heeft wel goed bereik, valt even weg als ze de grens over gaat naar bijv DE of BE maar voor de rest weinig tot geen problemen dus ben benieuwd ja.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 13. Heb dab+ in mijn mk3 en door het hele land goede ontvangst met originele ford radio.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina