1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3.1 ST Wagon 325pk op Youtube (AutoTopNL)

Discussie in 'Focus Gespot?' gestart door Mpothoven, 6 jul 2020.

 1. Zou 325pk hebben, maar hoe of wat geen idee :)

  Zie in het 100-200 lijstje dat hij langzamer is dan de Focus 4 ST 280pk. Dus of het 325pk is betwijfel ik :P  14.66
  2019 Ford Focus ST MT

  14.74
  2013 Ford Focus ST Wagon MK3 325HP

  Iemand van hier?
   
 2. Niet iemand van hier. Auto staat te koop op marktplaats (hier op forum in marktplaats/ebay topic ook voorbij gekomen). Wagen heeft geen typegoedkeuring om op de weg te rijden, dus bij controle ka er een WOK-melding op komen en bij een ongeval kan de verzekering zich terug trekken
   
 3. Die handrem hahaha. Trekt lekker weg. Is het zelfde stuk in duitsland/ misschien wel de bestuurder die ik wel eens op youtube voorbij zie komen. Rijd meestal met de wat exclusievere wagens. Altijd op het zelfde stuk daar in duitsland. Eerst ff op de B wegen en dan planken op de autobahn.
   
 4. @Thieske Hoe bedoel je geen typegoedkeuring? Wel een dik apparaat.

   
 5. Waarschijnlijk omdat het motorvermogen aanmerkelijk hoger is dan origineel. Bij een toename van een bepaald percentage moet je toch een nieuwe keuring bij de RDW laten doen?
   
 6. Dit is een mail van de rdw dat uit een ander forum komt, waarbij iemand de vraag aan het rdw gesteld had.


  Hartelijk dank voor uw e-mail.

  U vraagt aan de RDW om informatie over een wijziging van of aan de motor van uw personenauto.

  Als er een wijziging aan de motor van een personenauto is aangebracht, moeten het kentekenbewijs en het kentekenregister worden gewijzigd. Hiervoor moet u het voertuig voor een keuring aanbieden bij één van de keuringsstations van de RDW. Het gaat om de volgende wijzigingen:
  - het aanbrengen van een motor met een andere motorcode of van een ander motortype;
  - het wijzigen van het aantal cilinders;
  - het wijzigen van de cilinderinhoud;
  - het wijzigen van het vermogen van de motor, waardoor deze meer dan 20% afwijkt van de oorspronkelijke waarde;
  - het wijzigen van de brandstofsoort, met uitzondering van de wijziging naar LPG of aardgas. (Deze wijziging moet wel worden gekeurd, maar wordt niet aangemerkt als motorwijziging.)

  In gebruik genomen voor 1 januari 1998
  ls het voertuig in gebruik is genomen voor 1 januari 1998, moet het voertuig na het aanbrengen van een wijziging aan de motor voldoen aan de permanente eisen. De permanente eisen zijn de eisen voor de APK, aangevuld met onder andere eisen ten aanzien van de geluidsproductie.

  In gebruik genomen na 31 december 1997
  Is het voertuig in gebruik is genomen na 31 december 1997, moet het voertuig voldoen aan zowel de permanente eisen als de toelatingseisen. Bij verhoging van de maximum constructiesnelheid kan daarnaast een uitgebreide test van de reminrichting nodig zijn. Deze testen worden uitgevoerd op het RDW testcentrum in Lelystad.
  Als de gehele motorconfiguratie (motor, ontstekingsinrichting, brandstofsysteem, in- en uitlaatsysteem en het systeem ter beperking van de verontreiniging) overeenkomt met een typegoedgekeurde "motorconfiguratie" van hetzelfde type voertuig, kunnen deze testen achterwege blijven.

  Herkomst motor
  In alle gevallen moet u bij de keuring de herkomst van de motor aantonen. Hierbij is het noodzakelijk dat u het kentekennummer of voertuigidentificatienummer van het donorvoertuig aantoont tijdens de keuring. Als het voertuig aan de gestelde eisen voldoet worden de gegevens op het kentekenbewijs en in het kentekenregister aangepast en wordt er een gewijzigd kentekenbewijs verstrekt.

  Kosten

  De kosten kunnen variëren van € 27,00 tot € 82,00. Dit is afhankelijk van het aantal wijzigingen.

  Als de personenauto in gebruik is genomen na 31 december 1997 worden de eventuele aanvullende testen ook in rekening gebracht.

  Vragen?
  Heeft u na het lezen van deze e-mail nog vragen? Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken door te reageren op deze e-mail, of telefonisch via 0900 07 39 (€ 0,10 per minuut, maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). U kunt ons ook bellen vanuit het buitenland.

  Met vriendelijke groet,

  S. Bangma
  Unit manager Klant Contact Centrum RDW
   
 7. Dus eigenlijk is de 182pk software in de 150pk Ecoboost op het randje van wat mag.
   
 8. Precies dit dus. Wat dat betreft rijden er dan veel focus stjes en rsjes die niet meer de weg op mogen en bijvoorbeeld 1.6 ecoboost die software verandert hebben en 98 tanken en zo op de 190+ pk uitkomen. 1 voordeel, het is niet zomaar te controleren.


   
 9. Maar hoe signaleert de rdw dit? Bij de rdw invoer kijken ze hier niet naar, bij de apk ook niet. Blijft vreemd dat de typegoedkeuring niet staat vermeld Wellicht gewoon een foutje aan de kant van de rdw ..
   
 10. De wijziging van 150 naar 182pk is 21%.
  Naar 180 is 20%. Ik heb er toen al eens contact over gehad en een herkeuring zou aardig wat meer gaan kosten dan €80...
   

Deel Deze Pagina