Kom jij ook op EFE?

Wil jij ook op 11 september in onze clublane staan? Schrijf je nu in!

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

DJ--NeO--'s Opvolger van de Zwarte V

Discussie in 'Mijn auto' gestart door DJ--NeO--, 2 mrt 2021.

 1. zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige WDB is mijn V70 Bi-Fuel met net geen 5 ton op de klok helaas Motorisch overleden. Vorig jaar een Kop revisie uitgevoerd omdat de 4de cilinder nat was, nu weer precies hetzelfde, in combinatie met een Automaat welke aan het overlijden was, was dit de spreekwoordelijke druppel om hem de maas in te duwen! omdat deze rijdend niet meer te verkopen is heb ik min of meer al besloten om hem in onderdelen uit elkaar te trekken! maar niet voordat er een opvolger is uiteraard!

  en deze heb ik vandaag gevonden in de vorm van een Volvo XC70 uit 2007 met een 185PK sterke diesel! toeval is erg groot dat deze ook zwart is! (al is deze wel metalic!)
  Verder is het een zeer complete uitvoering
  - Premium Audio
  - Sunroof
  - Four-C (2018 zijn de voordempers vervangen)
  - meedraaiende Xenon lampen
  - Standkachel
  - Electrisch inklapbare Spiegels
  - nu nog klasse 1 alarm, maar de sirene uit de V van een half jaar oud gaat naar de XC!

  enige minpunt van de auto is een schade rechts achter welke wel lelijk is, maar die ga ik binnenkort wel laten maken, daarnaast even een goede poetsbeurt geven om de lak te boosten

  Voor nu de eerste impressie, Dealer Foto's!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  gerardTDCI en Rykers vinden dit leuk.
 2. Mooie auto! Zonde van die schade idd.. Maar dat is gelukkig goed te repareren. Veel veilige kms gewenst.
   
 3. Dat is een hele mooie!
  Gefeliciteerd
   
 4. Dat is een hele sjieke vervanger van de andere V!
  Veel plezier ermee!!
   
 5. Gefeliciteerd met de aanschaf. Veel plezier en veilige km's ermee!
   
 6. Nice! Dus projectje leren stoelen os wat anders uitgepakt... Mooie auto, veel plezier ermee
   
 7. Dikke bak! Veel plezier ervan
   
 8. Project leer is inderdaad geheel anders uitgepakt, heb de stoelen nog op zolder liggen, met de bedoeling deze te verven en toen begon de echte ellende met het blok! nu een vervanger waar het allemaal al in zit!

  Tot nu toe heb ik er erg veel plezier van!
   
 9. nette wagen hoor :rock:
   
 10. Mooie km's gewenst!

  Alles goed in het zuiden des lands?
   
 11. alles nog steeds prima in het zuiden des lands :) maak heerlijke kilometers inmiddels met de XC D5 AWD :D
   
 12. zo, auto is inmiddels bijna 3 maanden in mijn bezit, en in deze tijd een dikke 12 000 km er al mee gereden! en in die tijd ook flink bezig geweest met het eigen maken van de auto, in haar 14 levensjaren waren er toch een aantal zaakjes een beetje verslapt.

  veel heb ik foto's van gemaakt, maar van andere zaken ook niet. Opsomming van wat er zoal is gebeurd de afgelopen tijd.

  -Volvo heeft de A stijlen bekleed met stof, helaas is dit met zoals zoveel gelijmde stoffen dat het zeker als bijvoorbeeld een ruit wordt vervangen dat de stof los gaat hangen. Mijn V70 heeft dezelfde, alleen dan geheel netjes, hup omruilen die bende want ik vind het er echt niet uitzien, tevens ook de Euro 4 sticker verwijderd, kom vrijwel nooit in de duitse steden en mocht ik
  hem nodig hebben dan bestel ik hem wel opnieuw om hem op een logischere plek te hangen (ipv rechts midden op de ruit)

  - de auto is gekomen met een walnoten interieur trim, super mooi, maar niet voor mij! ik vind het oerlelijk! heb dus de alu trim uit de V70 gehaald en deze in zijn geheel over te plaatsen, helaas is t paneel van de pook net iets anders en omdat XC's op de sloop wat schaarser zijn, ben ik daar nog naar opzoek.

  -bij het aankopen van de auto vielen mij een aantal niet originele knoppen mij op aan de midden tunnel, bij thuiskomst eens kijken wat het was, zag nog wel wat draden liggen, maar dit alles was niet meer aangesloten!
  wel kwam ik erachter dat de center speaker kabels waren doorgeknipt en met een lus naar het knoppen paneel was verhuist... raar! uiteraard dit als eerste ongedaan gemaakt en terug naar origineel gemaakt, die HU850 welke in de auto zit heeft tenslotte Dolby Audio wat erg vet klinkt! vervolgens verder kijken in de auto en ik kon mijn geluk niet op! 1 van de 2 vorige eigenaren hebben een compleet after-market navi systeem ingebouwd welke ergens een
  keer ermee is opgehouden waarna ze de lus tussen de originele navi en het after-market gebeuren hebben verbroken! eerst de gehele zooi eruit trekken, weet tenslotte niet welke beun (met soldeerbout) dit heeft gemaakt.

  Daarna kijken wat er allemaal uit kwam
  - de Break-out box welke 2 AV poorten tot de beschikking stelt op het Navi scherm (functie van de originele navi kan behouden blijven)
  - een AV splitter om nog een 3de ingang te maken
  - een Garmin GVN 53 Navigatie computer
  - een restant van een achteruit rij camera (kabel voor de cam bungelde los bij de trekhaak)
  - nog een achteruit rij camera welke in de klep zat gemonteerd

  Omdat ik alles eruit had gehaald heb ik eerst alle onderdelen welke vernacheld waren vervangen voor de onderdelen van mijn V70 welke in nettere staat waren zodat alles weer strak is!

  daarna ben ik heb ik een combi gemaakt van mijn eigen spullen icm de Garmin en de Break-out Box.
  en dit alles heb ik verwerkt tot beunhaas 2.0 waarom zou ik tenslotte knoppen moeten gaan bedienen als het ook automatisch kan!! Het resultaat mag er wezen. auto gaat aan en t Navi scherm komt omhoog. deze start dan automatisch op op AV1 van de break-out box (de originele Navi van Volvo is zo ruk als ik weet niet hoe en wil je heden de dag echt niet meer gebruiken) hierop zit nu een Garmin GVN53 Navigatie Computer met 2021 kaarten welke super navigeert (beter dan Apple!! :mrgreen: )

  Wanneer ik vervolgens de achteruit inschakel, treden er 2 relais in werking, de eerste schakelt de Break-out box over naar AV2, en de 2de voorziet mijn achteruitrij camera van stroom. resultaat is dat ik soepel achter de auto kan kijken.

  (Volvo's Originele Navi)
  [​IMG]

  (Garmin GVN53)(slechte foto)
  [​IMG]

  (beeld van de achteruitrij camera)
  [​IMG]

  Tot zover de multimedia!

  de V70 had standaard halogeen lampen, niets mis mee, maar nu niet om over naar huis te schrijven.
  De XC70 heeft Xenon lampen, dus dit moet een waar feestje worden om snachts mee te gaan rijden!

  nou niet dus! het lichtbeeld van de XC was niet eens slecht meer te noemen. het was er nagenoeg niet!
  Wanneer ik in t donker een auto in haalde en vervolgens weer netjes op de rechterbaan voor hem ging rijden zag ik letterlijk de schaduw van mijn eigen auto in zijn koplampen! :shooting:

  Dat ging hem dus echt niet worden! wat speur werk zorgde voor een bedroevend resultaat helaas, de reflectoren achter de lenzen zijn bij beide lampen helemaal verbrand en geven niets van licht door naar de straat. dat zouden dus nieuwe lampen worden a 800 euro per stuk! :punchballs:
  bij toeval kwam ik echter op t Volvov70forum tegen welke deze lampen vak kundig sloopt, vervolgens de reflectoren opnieuw laat verchromen en de lenzen vervangt waardoor je een 2dehands nieuwe lamp krijgt. prijs voorstel is uiteraard stukken beter als 2 nieuwe lampen wat mij snel heeft doen besluiten dit te doen, resultaat
  de auto heeft nu ABL lampen waarmee ik ook daadwerkelijk iets zie en zodra deze de bocht in gaat ze ook daadwerkelijk meesturen :party:

  (de nieuwe ABL lampen)
  [​IMG]

  Helaas inmiddels ook "even" stil komen te staan al met de XC, bij het wegrijden bij een klant kwam ik zomaar ineens tot de ontdekking dat zodra ik het pedaaltje naar beneden duwde er geen roet mij meer tegemoet kwam maar een hoop gehort en gestoot. stilzetten en uitlezen. hmmmm melding op het EGR circuit en op de LMM.

  ANWB bellen en lang wachten! uiteindelijk kon de beste man niet verder komen dan zijn computertje en had ie weinig zin om zijn handjes zwart te maken, samen dus de auto naar Gronsveld gesleept waar mijn garage ligt. dit omdat ik de auto echt niet kan missen en ik de volgende dag 440km's moest gaan maken, dat hebben we dus maar gedaan met de Volvo van de vrouw!

  helaas had de garage het dusdanig druk dat het me te lang zou gaan duren, dus hup, vrijdag de werk kleding aangetrokken, de klanten van die dag afgebeld en zelf begonnen met het inlaat traject schoon te maken, wat een ongelooflijke bende maakt die EGR ervan zeg... paar uurtjes huisvlijt zorgde ervoor dat de EGR weer brandschoon was. helaas was t niet starten en lopen maar starten en uitvallen. Oh ja, die LMM waren we nog vergeten. deze los gekoppeld en nogmaal gestart, het was niet van harte maar ze draaide! rijden was nog niet mogelijk, maar we hadden iets! via via nieuwe LMM geregeld en deze de volgende dag erin geschroefd. the beast is alive again!!

  omdat schoonmaken van luchtpijpen nu niet mijn dagelijkse hobby is direct besloten om de EGR weg te schrijven, je hebt er toch niets aan! en omdat we dan toch bezig zijn. die D5 blokken zijn uitermate goed te tunen! om safe te blijven (de bak kan maar 450NM aan) heb ik hem op Stage 1 gezet, hiermee heb ik nu 205 PK en 420NM koppel tot mijn beschikking. de Stage 2 gaat naar 220PK en 480NM.

  in 1 woord... GEWELDIG al dit koppel :mrgreen:

  nadat ze weer heerlijk rijdt, kwam ik bij toeval voor een spotprijs aan een andere teller unit voor een spotprijsje.
  uiteraard kwam daarbij het kleine kind naar boven "hebbe hebbe hebbe"
  heb de printplaat vanuit mijn tellerunit over geschroefd naar de nieuwe en vervolgens de actieve (ipv passie bij de oude) erbij gesoldeerd, resultaat is zeer goed al zeg ik zelf :)

  (oude tellerunit)
  [​IMG]

  (nieuwe tellerunit bij dag)
  [​IMG]

  (en bij nacht)
  [​IMG]

  laatste belangrijke punten voor nu nog op de planning.
  - schade rechts achter weg werken (door de hersteller)
  - auto goed laten polijsten, vind het wel leuk om te doen, maar het juiste gereedschap en de tijd ontbreekt me helaas. echter is het wel dringend nodig, de auto zit onder de krassen!
   
  MK1Futura en Rykers vinden dit leuk.
 13. zo dan, lekker bezig hoor en die updates zijn wel fijn hoor. :thumbs:
  ik stuur je ook even een PB.
   
  DJ--NeO-- vindt dit leuk.
 14. Zo dat is een heel verhaal.
  Mooie updates.
  Die teller unit is mooi.
  :thumbs:
   
  DJ--NeO-- vindt dit leuk.
 15. Schuldig van het verhaal, heb hem beter bijgehouden op t V70forum waardoor de "oude vertrouwde focusclub welke toch nog steeds erg leuk en gezellig is" (ter referentie, t skodaforum en vwforum waar ik wel lid van ben (iedereen maakt fouten) laat ik geheel links liggen) er een beetje bij in is geschoten.

  de updates zijn in de praktijk erg fijn en na meer dan 4 jaar naar dezelfde chromen ringen te hebben gekeken (de v70 had dezelfde klokken) is dit een zeer welkome verandering :kwijl:
   
 16. Leuk om te lezen, mooie updates! :thumbup:
   

Deel Deze Pagina