1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Android head unit slecht radio ontvangst dual fakra?

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door torrie0712, 20 aug 2018.

 1. Goede middag

  Ik heb sinds enkele weken een nieuwe android head unit in mijn Focus MK3 uit 2012. Hij werkt verder helemaal top alleen het radio signaal is vanaf begin aan slecht.
  Nu zag ik met installeren dat ik 2 antenne stekkers heb die op de originele radio met navigatie zaten. 2 zwarte (1 antenne en een doorverbinding van klein scherm naar radio eenheid)kabels en 1 witte.
  Nu heb ik al de zwarte en de witte geprobeerd en de zwarte heeft iets beter ontvangst dan de witte dus deze is nu ook aangesloten, maar signaal is nog niet top.
  Nu zag ik dat er ook adapters waren van 2 x fakra naar iso antenne (evt met extra phatomvoeding).
  Heb ik zoiets dan nodig of maakt dat niet uit om beide aan te sluiten??
  Hier een voorbeeld.

  https://www.grandado.com/products/g...antennes-antenne-voor-opel-vw-ford-dvd-stereos
   
 2. Die antenne versterkers in je link werken meest niet zonde van je geld
   
 3. volgens mij heeft de :focus3: 2 antennes, wellicht dat er daarom 2 aansluitingen zitten?
   
 4. Welke unit heb je aangeschaft als ik vragen mag. Ben me hier ook aan het oriƫnteren op een vervanger met Android.

  Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk
   
 5. Ik heb deze

  http://www.hot-audio.com/product/9"..._Core_Support_Steering_Wheel_Control-340.html

  Inbouw ging allemaal heel soepel, achteruitrijcamera op aangesloten ging ook goed nadat ik goede kleuren wist van de achteruitrijverlichting.
  Nu loop ik alleen hier tegen aan. Verder werkt het apparaat super....
   
 6. Top thx

  Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk
   
 7. dat zou logisch zijn maar ik weet dus niet of dat werkt.
  bij de standaard radio is het zo dat er 1 antenne actief is en de andere steeds naar een sterker signaal zoekt.
  of die functie dan nog werkt en met een android radio weet ik dus niet.
  wellicht dat @JW dat wel weet.
   
 8. Omdat ik dus ook zoiets tegen kwam
  https://www.onderdelenlijn.nl/auto-...rdeel/antenne-versterker/onderdeelid/8612131/

  Er zit dus standaard een versteker in de focus 3?? Daarom dacht ik dat deze nu geen stroom krijgt en niet goed werkt. Vandaar mijn erste link met stroomkabel
   
 9. De Focus 3 heeft standaard een antenneversterker welke in de antennevoet is verwerkt. Deze wordt gevoed vanuit de radio. Wanneer je een aftermarket radio plaatst welke deze functie niet heeft of een adapterkabel gebruikt welke niet volledig is bedraad is de ontvangst zeer slecht.

  De oplossing is dan om de antenneversterker te voorzien van een (geschakelde) 12 Volt spanning. Ik heb de schema's niet bij de hand maar als ik het me goed herinner is de geel/oranje draad van de versterker in de antennevoet.


  De 2e antenne (alleen aanwezig wanneer de auto is voorzien van het High Level audiosysteem) is bij de hatchback verwerkt in de achterruit en bij de wagon in de linker achterste zijruit. Deze antenne wordt zoals hierboven door Gerard al wordt aangegeven gebruikt om op de achtergrond te zoeken naar een sterkere frequentie van de radiozender die wordt beluisterd. Wanneer er een sterkere frequentie wordt gevonden schakelt de radio over naar de sterkere frequentie zonder dat je er iets van merkt. Deze antenne heeft een externe versterker. Wanneer er een aftermarket radio is geplaatst word deze antenne niet meer gebruikt. Beide antennes aansluiten d.m.v. een splitter heeft geen enkele zin.
   
 10. Dus dan hoef ik alleen de versterker die er dus al zit te voorzien van 12v?? Daarvoor zou ik dus blauwe remote kabel van de head unit kunnen gebruiken en die op oranje kabel aansluiten?? En dan gewoon 1 van de fakra antenne stekkers gebruiken zoals ik nu ook doe?? Of heeft het zin om ze evengoed allebei te gebruiken?

  Sent from my SM-G950F using Tapatalk
   
 11. Je moet eerst even meten welke spanning er op de blauwe remote kabel staat. Bij veel radio's is dit slechts 5 Volt. Dit is te weinig om de antenneversterker in de antennevoet van spanning te voorzien. Hiervoor is 12 Volt nodig.

  Je moet alleen de dakantenne aansluiten. 2 antennes aansluiten via een splitter heeft geen enkele zin. in de praktijk zal dan alleen de sterkste antenne worden gebruikt. Dit is de dakantenne.
   
 12. Ik zie ook dat er ook een aansluiting is met de benoeming ant is dit dan bedoelt om de antenne van stroom te voorzien. Moet ik alleen kijken of dit goed is aangesloten. [​IMG]

  Sent from my SM-G950F using Tapatalk
   
 13. Is het gelukt mbv bovenstaand schema? 12V op pen 12?

  Ben benieuwd..
   

Deel Deze Pagina