Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Achteruitrijcamera inbouwen

Discussie in 'Electronica' gestart door krabappel2548, 3 apr 2016.

 1. Hey,

  Als ik een achteruitrijcamera wil inbouwen in mijn focus van 2015, dus het facelift model met sync2.

  Wat heb ik dan allemaal nodig en zou een camera van de mondeo mk4 ook passen, want die staat hier te koop op het forum.
   
 2. Ga er maar vanuit dat die niet gaat werken...

  Hangt er even vanaf of je een wagon / hatchback hebt en welke bedrading er al aanwezig is voor wat je allemaal nodig hebt, maar reken op een kleine 350 euro zeker !
   
 3. Las ik nu ergens dat de C-Max 2015 al is voorbereid op de achteruitrijcamera?.
   
 4. De Focus 3 fase 2 en C-max 2 fase 2 zijn in zoverre voorbereid dat er geen externe CANbus module meer nodig is om de video ingang van de (originele) camera vrij te schakelen zoals bij de fase 1. Bij de fase 2 is de elektronica hiervoor geintegreerd in de BCM.

  Dit betekent echter niet dat alles is voorbereid. Zo zal vrijwel zeker (een deel van) de benodigde bedrading ontbreken. Daarnaast is het op deze manier alleen mogelijk om de originele camera te activeren. Alle onderdelen die nodig zijn om de originele camera achteraf in te bouwen zijn stevig aan de prijs. In ieder geval ruimschoots duurder als dat de betreffende optie af fabriek kost.
   
 5. Ik kon de camera niet meer bij bestellen de auto was eerder in productie gegaan dan de dealer dacht helaas heb hem 6 wkn eerder gekregen dan was gepland..
   
 6. Is het bekend wat de originele camera kost of kun je dat ergens achterhalen?.
   
 7. de camera zelf kost 200 euro, de greep waar deze in komt ongeveer 45 euro. De kabelboom in de achterklep (dit hangt even af van je auto) moet je op een 70 euro rekenen.

  (Als je bestel nummers wilt weten dan zal ik even je kenteken moeten hebben)
   
 8. Ligt de aansluiting in de kofferbak bij een C-Max of zit die voorin kan FF niet kijken ben gisteren aan mijn knie geopereerd vandaar.In de buurt zit wel een inbouw Center doen van alles parkeercensoren xenon etc.De Ford dealer heeft er niet zoveel zin in geeft prijs op vanaf 600 euro
   
 9. Dat zullen de man uren zijn, materiaal is al 300...
   
 10. #10 Harry A., 6 apr 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 apr 2016
  Ik ben bezig om de originele camera in mijn pa zijn focus MK3,5 in te bouwen. Ik moet alleen nog de camera in de CCC activeren, hopen dat het lukt. Ik was al bij de dealer geweest om hem via de IDS te activeren, alleen was de asbuild niet geschikt.
  Dit weekend ga ik eens kijken of het lukt met de nieuwe versie van focccus. Ik vind het alleen een beetje eng om met de nieuwe versie van focccus aan de gang te gaan. Er zijn namelijk nog maar weinig ervaringen met focccus en een MK3,5.

  Mocht het lukken, dan zal ik het laten weten voor andere geïnteresseerden.
   
 11. anders kan ik je wel helpen met een UCDS eventueel !
   
 12. Laat maar iets weten ja! En focccus werkt redelijk goed op de mk3,5 want ik heb er de autolocking functie al mee geactiveerd :)

  Binnenkort heb ik ook een aangepaste elm327 om MS-canbus te testen via focccus op de mk3,5
   
 13. Helaas is het niet gelukt. Na drie mislukte pogingen om de bcm uit te lezen ben ik ermee stopt. Ik heb het op verschillende snelheden geprobeerd, maar helaas.

  Ik stuur je binnenkort even een apje, dan kunnen we een afspraak maken. Ik ben nu druk met werk, dus ik moet het even voor me uit schuiven. Ben benieuwd of het met een UCDS adapter wel werkt.
   
 14. Kijk eens op alie express even googele

  Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
   
 15. Komt allemaal uit China en duurt even voordat het er is heb je een compleet setje met 5 meter kabel voor 20 euro en werkt prima!

  Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
   
 16. Ben je al wat verder met de camera Harry? Weet je ook hoe het bij een fiesta zit?
   
 17. Bij een fiesta is het origineel ook mogelijk, maar ook die camera's kosten ruim 200 euro... of de russische module ook werkt op een fiesta durf ik niet te zeggen.
   
 18. Ah bedankt voor de info. Heb je ook een link of nummer van zo'n camera?
   
 19. Ik ben nog niet verder gekomen met de camera voor de MK3,5 bij me pa zijn Focus. Ik heb het even druk op dit moment op werk. Ik zal hiervoor binnenkort even Harrie appen.

  Ik weet dat bij de Fiesta de camera met een LIN verbinding op de BCM wordt aangesloten. Verder weet ik niet hoe het loopt, het lijkt erop dat dit gelijk is aan de Focus MK3. Wat pd3jcw zegt, er zal iets verschil in de camera zitten. Omdat er geen technische tekeningen online staan van de MK7,5 en MK3,5, blijft het een lastige kwestie.
   

Deel Deze Pagina