1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Aanschaf polijstmachine

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door jason101, 18 jun 2013.

 1. #1 jason101, 18 jun 2013
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 jun 2013
 2. Dat is idd een mooie machine Douwe, helemaal zonder enige ervaring/aanwijzingen zou ik er niet zomaar mee beginnen.
  Misschien is dit iets voor je >>KLIK<<

  Als je die dag kunt wil ik graag mijn plekje aan jou overdoen zodat je wat zeer handige tips kunt opdoen om de machine goed te gebruiken.
   
 3. Dank je Simon, ik heb nu nog vakantie maar de 29e juni moet ik weer beginnen met werk. Zal je net zien.
   
 4. Douwe, ik ga de 29e wel en mss is het een idee om een keer af te spreken met jou, Rob [MENTION=8475]JRK[/MENTION] en [MENTION=5906]Bramcore[/MENTION] om eens door de weeks bij elkaar te komen.
  we werken tenslotte veel in de weekenden en dan is dit mss een idee?
   
 5. Dat zou erg leuk en leerzaam zijn Gerard. Ik zat nog te kijken op Ebay.de
  waar de polijstmachines aanbieden voor 50 euro. Aangezien ik volgende week toch naar Oberhausen ga wil ik eens kijken of ik zo'n machine kan vinden.
   
 6. #6 reks, 19 jun 2013
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 jun 2013
  Misschien is deze ook nog een optie Douwe,zijn meerdere hier die deze ook hebben. De 500 watt kost 99 euro.

  Krauss Dual Action Polisher DB-5800S V2 met Cruise Contro...
  € 119,95

  http://link.marktplaats.nl/a1001694207
   

 7. Zal erover nadenken. Ik ga eerst naar Duitsland of ik hier iets kan vinden (stukken goedkoper).
   
 8. Ik hoop dat je dan wel een goede machine haalt! Misschien eerst even hier posten.
   
 9. #9 jason101, 19 jun 2013
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 jun 2013
 10. Mijn advies is: Niet doen. Over het algemeen zie ik rotary's die totaal niet geschikt zijn voor een beginnende detailer. Ook zie ik bepaalde machines die toerentalverlies hebben bij wat druk op de machine. Nu kun je denken, ach dat vind ik niet zo erg.. alleen zodra je het toerental dan gaat opvoeren en de machine wel zijn kracht kwijt kan brand je misschien door de lak heen. Ik heb ook nog zo'n machine ongebruikt thuis liggen. Die verkoop ik niet eens aan een ander en laat ik lekker liggen. Dan kun je wel nagaan wat mijn mening hierover is.

  Kies gewoon voor een goede machine die op excentrische basis werkt. Deze zijn in mijn ogen nog beter dan al die machines die ik net op ebay zag. Soms zijn ze tweedehands te koop en aantrekkelijk geprijsd. Misschien wat duurder dan wat je eerst in gedachte hebt, maar wel veiliger en degelijker.

  Hopelijk heb je hier wat aan, maar uiteraard ben je vrij in je keuze.
   
 11. Bedank Dwayne, Ik weet voldoende. De lak beschadigen is het laatste wat ik wil natuurlijk.
   
 12. zelf ben ik begonnen met machinaal poetsen met een dap900 die heb ik aangeschaft bii de jaarlijkse zomermeeting van carclean tegen een leuke prijs (kreeg er een hele doos met producten bij) ik kan je dan ook aanraden om voor een DA machine als de dap te gaan en mogelijk even te eachten tot de meeting ivm korting. Indien je de juiste producten pakt kan je hier redelijk safe mee beginnen, indien je angstig bent voor de eerste keer wil ik best wat tips geven. woon zelf in Zoetermeer dus dichtbij!
   
 13. Je kunt je ook aanmelden voor de clinic volgende week die ik geef!

  Een DAP900 is zeker wel een mooie machine om mee te beginnen, maar ook om mee te werken als je al wat verder bent op het gebied van detailen. Dat is 100% beter dan de machines van Ebay.
   
 14. #14 jason101, 20 jun 2013
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 jun 2013
  Helaas Dwayne. zou graag willen maar moet dan moet ik weer aan het werk.
   
 15. Jammer! Ik ben vast wel weer ergens op een meeting te vinden en ben altijd wel goed bereikbaar hier om vragen te beantwoorden.
   
 16. Douwe,

  Hou je er ook rekening mee, dat aanschaf machine maar een "klein" deel is van de totale investering. Voor pads en aanverwante zaken ben je ook snel de prijs van een goede machine kwijt.

  Daar wordt vaak geen rekening mee gehouden.
   
 17. Ik kan de DAP900 voor beginners echt aanraden, zelf poets ik nu met monello producten uit het pakket dat ik had aangeschaft, deze zijn redelijk safe voor onervaren gebruikers en ik heb de afgelopen dagen mooie resultaten behaald!
   
 18. Heb je er ook foto's van? Ik blijf altijd nieuwsgierig naar resultaten.

  Edwin heeft wel gelijk. Wil je echt goed polijstwerk af kunnen leveren komt er veel meer bij kijken dan alleen een machine. Goede belichting, polijstmiddelen van diverse lijnen (omdat 1 lijn niet voor alle lakken geschikt is), diverse pads, tape, inspectiemiddelen, doeken, glazes, beschermingsmiddelen voor de lak en voor jezelf en zo kan ik nog wel een hele waslijst maken. Uiteindelijk is het ook de vraag hoe vaak je de middelen gaat gebruiken want soms is het gewoon raadzaam om de auto door een ander te laten behandelen en zelf bij te houden met de juiste methodes. Een investering doen is 1, het op de juiste manier gebruiken voor een topresultaat is 2.
   
 19. Ik heb deze ooit bij Leen gekocht en ben er zeer tevreden over temeer omdat ik geen echte poetser ben :mrgreen:


  Krauss DAP500
  [​IMG]
   
 20. Dat is een prima machine hoor! Werk ik ook nog weleens mee.
   

Deel Deze Pagina