1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

2016 focus station

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Javi, 20 mrt 2024.

  1. Na mijn focus te hebben gekocht en 1000 km te hebben gereden stond ik in Duitsland stil met vermoedelijk een kapot wiel lager km stand 68000 en overal vet uit de aandrijfas. Nu is de vraag, komt dat vaker voor want onze Mondeo van 2003 en 220.000 km heeft nooit zulke problemen gehad.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  2. Ook welkom.
    Een wiellager kan door zoveel redenen defect raken. Wellicht heeft uw auto een keer een tikkie gehad aan die kant. Ik neem aan dat u garantie heeft op de auto.
     
    Edgar Focus en Javi vinden dit leuk.
  3. Welkom en dat is geen fijne situatie. Het is geen bekend probleem in ieder geval. Als je de auto bij een dealer of garage hebt gekocht heb je garantie als het goed is.
     
  4. Ja hoor een jaar bovag garantie, het is alleen na 1000 km gereden te hebben een slechte ervaring. het is even moeilijk een foto te uploaden, want er zit in de wielkuip ook overal vet.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  5. Dat begrijp ik ja. Maar 't niet gebruikelijk in elk geval.
    Dus gauw terug naar de garage om 't te laten fixen.
     
    BarendBotje en Javi vinden dit leuk.
  6. Snap ik maar dat is denk ik echt gewoon pech hebben. Hoe vervelend ook.
     
    Javi vindt dit leuk.
  7. Ik had mij liever anders voorgesteld, met leuke foto's en zo. De auto wordt opgehaald door de anwb bij een (gelukkig) bevriende garage in Duitsland.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  8. Ik denk ook dat het geen wiellager is maar de homokineet van de aandrijfas en ja alles kan stuk gaan
     
    Edgar Focus en Javi vinden dit leuk.
  9. Zo te zien zit er een gat in de hoes als de homokineet geen lawaai maakt hoeft er alleen een nieuwe hoes op.
     
    Edgar Focus en Javi vinden dit leuk.
  10. Helaas maakt het een lawaai alsof je over een trein rails rijdt en het wiel kan als het van de grond is heen en weer bewegen.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  11. Zou alle kosten die gemaakt worden even goed bewaren en bij de dealer neerleggen waar je de auto hebt gekocht. Weet niet waar je hem gekocht hebt maar controleer meteen even of je een rechtsbijstand verzekering hebt.
     
    Javi vindt dit leuk.
  12. Hij wordt rechtstreeks naar de dealer gebracht en die is al op de hoogte dat hij komt. Zit een jaar bovag garantie op, we wachten dus maar af waar hij mee komt.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  13. Weet je iets van de (onderhouds-) historie? Is misschien de koppeling vervangen? Wellicht is de centrale moer van de aandrijfas niet vast.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  14. Nee die is nog niet vervangen.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina