1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

werkplaatshandleidingen

Discussie in 'Handleidingen Overig' gestart door focus C-MAX DM2, 18 mrt 2024.

 1. ik ben op zoek naar informatie,handboeken, voor mijn Ford Focus C-max (1560cc diesel 80kW) van 2004. Een aantal onderdelen heb ik reeds vervangen. Forum en youtube zijn handige hulplijnen ;-).
  Momenteel bezig met vervanging van de snelheidssensor, ook mijn snelheidsmeter valt regelmatig naar 0 en vermogensverlies. Op het forum is veel info terug te vinden, maar de sensor zelf zie ik nog niet ;-( . Tevens heb ik geen foto of info op het forum gevonden zodat dit duidelijk wordt.
  groeten
   
 2. Gezien het bouwjaar, zou ik ook eens naar de topics over de IPC soldering kijken, zou maar zo kunnen dat je daar last van hebt, kan ook voor de meest vreemde storingen zorgen.
   
 3. Niet bekend hoe het exact met de c-max zit. maar dat is focus mk2 qua elektronica.
  Geen idee of dat het altijd is vanaf de mk2. Maar er is een kans dat er geen snelheid sensor op de bak meer zit. Rede is dat er standaard ABS op zit en dus komt het snelheid signaal van de ABS computer. Dit is aan de hand van de vier snelheidssensoren op lagers van elk wiel.
   
 4. Zijn er electronische werlkplaatshandboeken beschikbaar op de website of andere? Heeft iemand een foto van de locatie van de snelheidssensor op een focus C-max DM2? Ik zie op de bak enkel een sensor met 2 pins (achteruit sensor?) En naast het vliegwiel boven het carter nog een 3pins. Ik heb foto' genomen, maar kan die enkel met url beschikbaar maken. Ga ik straks nog even verder bekijken.
   
 5. de 3pins is mogelijk de krukassensor en de twee pin is mogelijk idd de achteruitschakelaar.
  Wat betreft snelheidssensor dan is het goed mogelijk dat deze niet meer op de versnellingsbak zit maar idd via de ABS computer loopt.
  Dan is de kans dat je probleem idd door de afgebroken soldeerpunten op de printplaat komen van de instrumentenpaneel.

  In sectie handleidingen hier op forum daar kan mogelijk zijn dat er ergens nog een koppeling zit naar documentatie over de focus mk2, geen idee of betreffende link nog werkt.
  Wat betreft de onderdelen.
  https://7zap.com/en/catalog/cars/Fo...20280|---Manual+Transmission+External+Cmpnts/
  Alleen ook daar staat geen snelheidsensor. Wel staat daar 7k381A vermeld als plug speedometer hole. Wat ook weer inhoudt dat dit bevestigd dat het dus via de ABS computer gaat
   
 6. Bovenstaande link werkt nog, en inderdaad nuttige info uit te halen.

  Soldeerpunten op de printplaat van het instrumentenpaneel net allemaal gecontroleerd. Ze zagen er nog goed uit, maar toch even langsgestreken met de soldeerbout nu ik toch zo ver was. Afwachten of het werkt. Alvast bedankt iedereen voor de informatie.
   
 7. vandaag opnieuw de kilometerteller even naar 0 gegaan. ;-(. Dus toch maar op zoek naar de snelheidssensor of de abs sensoren. Werkplaatshandboek zien te vinden.

  Ik had het nog niet vermeld, maar de H7 lampjes van beide dimlichten zijn reeds voor de 3de keer op een maand stuk gegaan. Vervelend als je 's avonds op de baan bent. De spanning op de klemmen is 14,4V als de wagen draait, dat lijkt me normaal. Zijn er H7 lampjes die iets 'robuuster' zijn? Ik dacht al aan een LED vervanging, maar die zijn relatief duur.
   
 8. wat is duur?
  3x per maand je H7 lampen vv, dat vind ik duur :D
   
 9. @gerardTDCI: in mijn verhaal niet volledig duidelijk geweest. "Ik dacht al aan een LED vervanging vervanging, maar die zijn relatief duur" mochten deze ook stuk gaan net zoals de gewone H7 lampjes. En ik zou verwachten dat de gewone H7 lampjes toch niet zo snel stuk mogen gaan. Dus als er iemand een nuttige tip heeft, dank bij voorbaat.
   
  gerardTDCI en Edgar Focus vinden dit leuk.
 10. Edgar Focus vindt dit leuk.
 11. Ik heb juist binnen 1 jaar 2 setjes verbruikt. 3de staat klaar om ingebouwd te worden.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 12. top. Bedankt voor de info. Op de technische controle geen probleem?
   
 13. Geen probleem bij apk
   
 14. De snelheidsmeter valt nog steeds weg (met vermogenverlies tot gevolg), vol gas geven lost dat dan wel op.
  Ook komt heel frequent de boodschap "beperkte werking epr(!)" op het display. Soms een tijdje niets, soms elke seconde. Er is onder het dashboard links een klikje (relais?) te horen telkens de boodschap komt. EPR = Electric Parking Brake zoals ik ergens terugvond.
  Al gecontroleerd:
  - Alternator geeft ongeveer 14,4 V
  - soldeerverbindingen stekker instrumentenpaneel opnieuw gesoldeerd.
  - snelheidssensor gekocht omdat ik dacht dat dit het probleem was (met het instrumentenpaneel) maar de locatie van deze sensor vind ik niet terug.

  de wagen heeft nog geen 150.000 km's. De EPR boodschap lijkt me dan toch niet met de snelheidssensor te maken te hebben.
  Alle nuttige info is welkom. Grtz
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 15. Bobine en bougies gechecked? Massa punten gechecked?
   
 16. Het is een Ford Focus C-max (1560cc diesel 80kW) van 2004, dus geen bobine en bougies.
  Massa punten nog niet gechecked. Ik heb geen idee waar die allemaal liggen en die kunnen goed verspreid liggen over de wagen. Heeft iemand een overzicht beschikbaar? Of een werkplaatshandleiding van deze wagen?
  Ik ga alvast een controle doen van de massapunten die ik kan vinden _I_ .
   
 17. Sowieso van de accu zelf en daarvandaan direct in de motor ruimte beginnen. Waar de rest verstopt zit kun je ook zoeken op een focus uit hetzelfde bouwjaar volgens mij aangezien de cmax uit die tijd letterlijk een focus is. Alleen daar weet ik ze ook niet van.
   
 18. Onder luchtfilter zitten een paar massapunten.
   
 19. Je kunt eventueel de verstuivers laten controleren nog.
   

Deel Deze Pagina