1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Van H7 halogeen naar H7 Led?

Discussie in 'Electronica' gestart door Rykers, 2 jan 2024.

 1. Snap je wel maar rond de 30€ of bijna 100€ is wel een verschil
   
 2. En bij die osram staat er ofroad dus niet op de openbare weg.
   
 3. Ja, precies, ben niet zo’n Ali fan, maar voor zulke prijsverschillen…
   
 4. auxito plug en play gaf mij veel te weinig licht en zaten donkere vlekken in het lichtbeeld. Die van Bevinsee zijn dan stukken beter
   
  Paul_U vindt dit leuk.
 5. Plaatje bij het praatje
  [​IMG]
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 6. Das wel een enorme bak licht zeg. En zo te zien mooi afgesteld.
   
  Mpothoven vindt dit leuk.
 7. Yes lichtbeeld is echt perfect
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 8. Ik dacht al dat het aan mij lag, maar ik ervaar ook die donkere vlekken in het lichtbeeld met de Auxito's
  Verder geen last van dat ik anderen verblind, dat is wel goed, maar had toch wat meer licht verwacht.
  Dus ook op zoek naar wat beters eigenlijk.
  Is die foto nu van de Bevinsee, of die van de TopLedverlichting?
  Want dat ziet er wel erg goed uit namelijk
   
  Edgar Focus en Mpothoven vinden dit leuk.
 9. Topledverlichting set
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.

 10. Dat ziet er inderdaad uit als een flinke bak licht! Vraagje: waar laat je die (ik vermoed canbus correctie) doosjes???
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 11. Zitten gewoon in de koplamp achter het klepje. Zijn niet heel groot
   
  LRS en Edgar Focus vinden dit leuk.
 12. Ok thx. Ik ben overigens vrij zeker dat die dure set van jou niet in mn Kuga gaat passen. De grootlicht H7’s gaan met de fitting direct in een houdertje, welke in de licht unit wordt geklikt. Ik zou niet weten hoe dat zou moeten passen met zo’n los stekkertje in het houdertje.
   
  PascalG en Edgar Focus vinden dit leuk.
 13. Ok ik heb de zoekfunctie gebruikt en ik vraag me nog wel iets af en daarvoor vraag ik hier voor advies.
  Onze Focus heeft reflectorunits en toch wil ik er xenon of led in zetten. Dit moet dus met H7r of led zover ben ik. Ali hou ik niet van en een elm heb ik niet meer dus alternatief hid kan ik niet. Dus wat ik zoek is een lamp xenon of led die met adapter eventueel een goed beeld geeft en weinig strooklicht heeft.
  En dus plug and play is. Ik weet dat projector units beter zijn maar om daar direct honderden euro's in te persen zie ik niks in. Misschien ooit maar nu nog niet.
  Ik hoop op een goed advies.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 14. Zover ik weet worden de normale halogeen verlichting aangestuurd met een wisselende spanning waardoor de lamp eigenlijk op een iets hogere spanning kan werken zonder door te branden, maar daar zit meteen het probleem, een led of xenon kan niet overweg met deze wisselende spanning en moet een constante spanning hebben

  daarlangs is de weerstand ook anders waardoor het systeem een defecte lamp detecteert en het geheel uit schakelt
   
  Eddy en Edgar Focus vinden dit leuk.
 15. Wordt dat niet opgeheven door zo'n canbus module?
   
 16. Als je geen led wil is dit meschien een oplossing ik heb H7 Osram cool blue intens 5000k next gen. Hier rij ik al een tijd mee rond geeft een heel goed licht beeld en is ook echt wit licht.
   
  Eddy vindt dit leuk.
 17. nee, want dat kastje dat ertussen is niet veel meer dan een weerstand om ervoor te zorgen dat de auto installatie denkt dat er een normale lamp in zit
   
  Eddy vindt dit leuk.
 18. #118 LRS, 12 feb 2024
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 feb 2024

  Er staat in deze thread al een hoop nuttige informatie voor je. Waar het in het kort op neerkomt is dat je een H7 led moet kopen waarbij de brandpuntsafstand van de led exact gelijk is aan die van een halogeenlamp. Dat voorkomt een beroerd lichtbeeld, en het verblinden van tegenliggers.

  Verder zijn er leds met en zonder canbus compensatie (Paul haalt hierboven de werking van de weerstand al terecht aan). Soms zit die weerstand nog in een apart doosje, maar steeds vaker ook in de H7 led geïntegreerd. Let erop dat je leds koopt waarvan de fabrikant expliciet aangeeft dat ze geen boordcomputer storing geven. Het is geen absolute garantie, maar de kans is klein dat het dan daarop toch fout gaat.

  Als je niet van ome Ali wilt bestellen, zijn er wat Nederlandse online shops waar je direct of via bol punt com kunt bestellen (ik heb prima ervaringen met xenonlamp en topledverlichting). Afhankelijk van wat er in jouw licht unit past, heb je drie opties:

  1) een H7 led zonder actieve koeling die nagenoeg een 1:1 kopie is gaat gegarandeerd fysiek passen. Mijn ervaring is dat dit het gewenste licht beeld geeft, maar dat de lichtsterkte te wensen over laat. Een goede set halogeen (bijv Osram Nightbreakers) geeft méér licht, zij het wat minder wit. Zo’n instap setje leds kost in NL webshops ca 4-5 tientjes voor een setje.

  2) H7 leds met een heel klein ventilatortje, maar nog steeds de H7 fitting direct op de lamp. Dus nog steeds qua afmetingen een 1:1 kopie van de halogeenlamp. Gaat altijd passen. Geeft beduidend méér licht dan de leds zonder actieve koeling. O.a. Philips (Ultinon Access, ca 7 tientjes) maakt deze als je niet bij Ali (Bevinsee, €35,-) wilt bestellen.

  3) H7 leds met groot koellichaam en grote ventilator, waardoor de fitting is verhuisd naar een apart stekkertje. Deze lampen geven in de regel het meeste licht. Kosten in NL rond de €100,- per set. Past echter niet in elke licht unit. Bijv bij mijn Kuga zitten niet van die metalen beugeltjes, maar gaat de fitting in een houdertje die ik in de lichtunit klik. Deze derde optie is voor mij helaas een no-go gaat fysiek niet passen. Los daarvan, steken deze grote koellichamen met ventilator vaak een cm of drie extra uit aan de achterkant. Dat kan betekenen dat je ruimtegebrek hebt om het afdicht kapje van je lichtunit terug te monteren (of je bent creatief genoeg om een aangepast afdicht kapje te knutselen).
   
  DexterXL, M.Blaak, VdR-HJD en 4 anderen vinden dit leuk.
 19. En ik denk dat je hier zo een beetje de meest duidelijke uitleg hebt gekregen die er is. Goed werk van @LRS
   
  Eddy en LRS vinden dit leuk.
 20. :respect-bow:@LRS super omschreven hier kan ik wat mee thanks
   
  Edgar Focus en LRS vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina