1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuwe banden met TPMS

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door mwouters91, 12 dec 2017.

  1. Beste allen,

    Sinds kort heb ik voor mijn focus st line station (2017) winterbanden op velg met sensoren voor de bandendruk gekocht. Ik heb me laten vertellen dat deze zich automatisch inleren. Nu heb ik deze gisteren gemonteerd en een stukje gereden en was alles prima. Echter toen ik vanmorgen de auto startte gaf hij aan dat de bandendruk te laag was terwijl deze goed is en krijg ik de melding niet weg. Weet iemand wat er aan de hand is of kan zijn?

    Mvg

    Michael Wouters
     
  2. Toevallig heb ik hetzelfde gehad week of 3 a 4 terug. Ik heb opnieuw de bandenspanning gecontroleerd en beetje aangepast. Melding was daarna weg.
     
  3. Beste,

    Waar kan ik deze dan aanpassen of resetten?
     
  4. neem aan dat dat gewoon via het menu gaat, en anders :rtfm: ;)
     
  5. Bij mijn :focus3:.3.1 ga ik in het menu bandespanning resetten. Denk dat het bij de 3.2 niet heel anders is.
     
  6. Ik ga straks eens kijken, ben niet zo van de handleidingen lezen haha
     
  7. Nou, heb net 30km op de snelweg gereden, en de bandenspanning gereset toen ik erop reed. Krijg de melding telkens weer terug?? Wat zou ik nog kunnen proberen?
     
  8. volgens mij moet je 'm resetten (bij stilstand) en dan minimaal 20? min. rijden met een constante snelheid.

    correct me if i'am wrong...
     
  9. Geen idee, in de handleiding vind ik alleen hoe ik de spanning reset. Dit is gewoon in de instelling de spanning controleren en de ok knop ingedrukt houden tot er staat opgeslagen. Voor de rest kan ik niks vinden over rijden of dergelijke. Krijg er nou al een beetje het heen en weer van. Weer zo’n systeem waar ik het echt nut niet van in zie maar wel een hoop irritatie veroorzaakt als je net een flinke lap heb moeten leggen voor een nieuwe wagen
     
  10. Warme banden hebben over het algemeen een hogere druk, dus als je hem tijdens of vlak na het rijden reset heb je er een hogere waarde in staan dan bij koude banden.
     
  11. Daarvoor leven wij in het verkeerde land :mrgreen:
     
  12. Beste allen, nou vandaag de banden maar harder opgepompt en dan tot de gewenste druk leeg katen lopen. Hierna heb ik een ritje genaakt en bij het opdraaien van de snelweg de druk gereset. Wonder boven wonder werkte dit nu opeens wel en heb ik tot nu toe geen melding meer gekregen. Ik ga er dan ook van uit dat deze niet meer komt e alles nu goed ingeregeld is gelukkig. Nu kan ik met een gerust hart op wintersport

    Iedereen bedankt voor het meedenken!

    Gr

    Michael
     
  13. Na verwisselen van zomer naar winterwielen, kreeg ik in eerste instantie geen melding. Pas na zo’n 20minuten rijden en alweer bijna thuis kwam melding op display “Bandenspanning controleren”
    Kwestie van in het menu even op de knop drukken en klaar.
    Geen meldingen meer gehad met de Fiesta ST-Line
     
  14. #14 jason101, 16 dec 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 16 dec 2017
    Resetten doe je altijd bij stilstaan en direct nadat je de bandenspanning heb gecheckt, bijv bij het tankstation. Zo is dit mij uitgelegd.
     
  15. Via de zoekfunctie hier terecht gekomen.
    Wil zelf namelijk een winterset kopen bij de Ford dealer inclusief TPMS sensoren. Even navraag gedaan ivm het inleren wat (de eerste keer?) met een apparaatje gedaan moet worden. Maar er werd aangegeven dat iedere keer als je het set wisselt van zomer naar winter (dus 2 aparte velgensets) de sensoren opnieuw ingeleerd moeten worden met dat apparaat.
    Alleen zoals ik het hier lees zou dat niet nodig zijn??
    Gaat om een Focus ST 2014.
     
  16. Nee, wisselen van zomer en winterbanden met ingeleerde TPMS sensoren werken gewoon. Dus niet elk half jaar opnieuw inleren. Bandenspanning resetten bij melding. Uiteraard wel even weer op de juiste druk oppompen. Heb dit wisselen jaren gedaan zonder problemen.
     
    Leon Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina