Velgen Mondeo mk3 op Focus mk3 uit 2011

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door undersurface, 13 feb 2016.

  1. #1 undersurface, 13 feb 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 feb 2016
    Naar aanleiding van het topic over de global wheelnuts en na flink zoeken op het forum weet ik nu dat de velgen en bouten voor de Focus mk3 rond 2012 zijn veranderd. Nu heb ik een Focus uit 10-2011 en heb nog lichtmetalen 16 inch velgen met winterbanden van een Mondeo mk3 (2002) liggen.Gaat dit nu wel of niet passen?

    [​IMG]
     
  2. #2 JW, 13 feb 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 feb 2016
    De Mondeo MK3 velgen passen probleemloos op de Focus 3. De steek en naafdiameter zijn gelijk en ook de overige maten wijken maar minimaal af.

    Je moet dan echter wel de wielmoeren gebruiken die bij de Mondeo velgen horen. Wanneer je de verkeerde wielmoeren gebruikt zullen deze op het oog gewoon passen maar loop je het risico dat ze loslopen.
     
  3. Die heb ik uiteraard niet meer, dan maar op zoek naar een setje. Maar heb ik nu al de global wheelnuts of niet?
     
  4. #4 Patman, 13 feb 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 feb 2016
    De foto uit je startpost had zo mijn auto kunnen zijn :mrgreen: ik heb ook een witte met dezelfde velgen :thumbs: m'n winterset is 16" staal met winterbandjesssss.
     
  5. De vroege Focus 3 had bij mijn weten wel al Global Wheels maar nog 1-delige wielmoeren van het oude type (dit was 1 van de uitzonderingen). Het verschil tussen de oude 1-delige wielmoren en de nieuwe Global Wheelnuts is te herkennen aan enkele uiterlijke kenmerken. Eventueel kan ik aan de hand van een foto van je wielmoeren wel bepalen welk type wielmoer het is.

    Wanneer je auto dus voorzien is van het oude type wielmoer kunnen deze in principe ook worden gebruikt op de Mondeo velgen. Echter bestaat de kans dat bij deze combinatie de wielmoeren niet ver genoeg op de tapeinden kunnen worden gedraaid. Dit heb ik op andere forums al enkele malen voorbij zien komen. De enige manier om het zeker te weten is door te passen.
     
  6. Helaas heb ik wel alleen maar 150pk...
     
  7. Als het al global wheels zijn weet ik genoeg, dan zijn de draadeinden 4 mm langer en waag ik het er niet op. Ik koop wel nieuwe wielmoeren.
     
  8. Dat verschil merk je haast niet hoor, alleen bij langer doortrekken:mrgreen:
     
  9. Hier http://www.steekmaat.nl kun je kijken welke steekmaat je auto heeft en ook bij alle andere fords en automerken. Zo weet je of een velg op jouw autopast.
     
  10. Ik heb onlangs mondeo velgen gekocht en wou deze vandaag laten monteren maar de wielbouten van de de focus zijn te klein voor gaten van deze mondeo velgen.
    Ben bij de ford verdeler geweest maar deze zegt dat er geen andere wielmoeren bestaan die een dikkere conus hebben voor deze te monteren.
    Ik heb een focus mk3 van 2013.
    Klopt dit?
     
  11. Juist bericht gekregen van de persoon waar ik ze van kocht dat hij de juiste moeren heeft gevonden. :rock:
     
  12. Zou je mij kunnen zeggen welke moeren het zijn en waar ik ze kan kopen?
     

Deel Deze Pagina