1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Updates RS.

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door stefan85, 15 sep 2015.

  1. Nieuwe updates.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Afgelopen Vrijdag bij Biesheuvel autosport een super fijn rallystuur met quick release system laten monteren. Jubileumkado van mijn werkgever,omdat ik 12,5 jaar in dienst was. Oude en jonge generatie RS in de werkplaats. ;-)

    Groeten,

    Stefan.
     
  2. Why?

    Ik had toch liever een airbag gehad dan een rallystuur.
    Misschien wil je baas graag ban je af?
     
  3. Nou,ik mocht een kado uitzoeken en dit was mijn keuze.

    Airbag is in mijn ogen een gevoel van "schijnveiligheid". Ik vind de gordel persoonlijk veel belangrijker. Maar daar heeft denk ik iedereen een eigen mening.

    Ik merk nu dat je met dit stuur veel meer gevoel hebt,wat de auto doet,dan met het originele stuur,wat in mijn ogen te dik en te zacht is.
     
  4. Monteer dan een 4 punts gordel, nu raak je je tanden kwijt op dat rally stuur bij een ongeval.
     
  5. Ik vind dit persoonlijk niet echt.... mooi xD MAAARRR daar in tegen wel een heule dikke RS!
     
  6. Die vierpunts gordel komt er waarschijnlijk binnenkort in.
    Zit nog met de achterbank in dubio.
     
  7. Hmm stuur zonder airbag, en dan ook nog een 4 punts gordel om de situatie nog onveiliger te maken.
    Ik weet het, het klinkt raar. Maar ik weet niet of je de orginele stoelen erin houd icm de 4 punts gordel...
    Ik kan het je ten strengste afraden.
    Ondanks de looks van de stoel zijn de recaro's in de RS2 totaal niet gebouwd om een 4 punts gordel te gebruiken.

    Er staan mij nog foto's vers in het geheugen van iemand die dat ook had en zn rug gebroken heeft bij een aanrijding door deze combinatie.
    Kwam volgens mij omdat de rugleuning van de recaro uit 2 delen bestaat.

    Ik zou me nog een keer bedenken als ik jou was.

    Als je het toch wel wil doen, zet er dan een stoel is die ervoor gebouwd is.
    Maar alleen de stoel zal niet voldoende zijn.

    Het is ook ten zeerste aan te raden om bij het gebruik van een 4 punts gordel een verticale beugel achter de stoelen aan de carroserie te monteren. En wel op schouderhoogte. Monteer je hem lager zal je ook alleen maar letsel oplopen waar je niet vrolijk van word bij een aanrijding.

    Just my 2 penny's ;)
     
  8. Het interieur ziet er te 'clean' uit voor dat rallystuur vind ik persoonlijk
     
  9. En nu rijden met een knipperend airbaglampje, waardoor de kans heel groot is dat de rest van de airbags en gordelspanners ook niet meer werken. En een 4-punts gordel.... probeer eens door Macdrive te gaan en je bestelling aan te nemen.... of je parkeerkaartje in de automaat bij een willekeurige parkeergarage te stoppen.... :grin:
     
  10. Ik denk dat Biesheuvel er wel een weerstand tussen gezet heeft quasi een airbag dummy zodat het lampje niet gaat branden. Ik meen me te herinneren dat [MENTION=142]JW[/MENTION] dat ook gedaan heeft toen hij dat Mondeo stuur geplaatst heeft.
     
  11. Er zit een weerstand in,zodat de veiligheids systemen blijven werken.

    Ik moet me er allemaal nog eens even in verdiepen,hoe ik het allemaal graag zou willen hebben.:)
     

  12. Toen ik het Mondeo MK4.5 stuur in mijn focus 2 heb geplaatst heb ik nadat ik alle knoppen op het stuur heb aangepast inderdaad enkele dagen een weerstand geplaatst om het airbaglampje uit te krijgen. Dit was echter alleen om te testen. Nadat alles goed werkte heb ik een nieuwe Mondeo MK4.5 airbag geplaatst en aangesloten (de meeste Ford airbags zijn onderling uitwisselbaar door een kleine aanpassing aan de connector).

    Het is ieders eigen keus maar persoonlijk zou ik de airbag niet op willen offeren voor een ander stuur. Dit is ook de reden dat ik er destijds toen ik het Mondeo MK4.5 stuur heb geplaatst voor gekozen heb om een nieuwe airbag aan te schaffen in plaats van een lege cover te plaatsen in combinatie met een weerstand.
     
  13. Bij SS-tuning.com en Carsdream.com kun je ook hele mooie sturen laten maken voor o.a. je focus met airbag (zie ook Facebook voor deze bedrijven). Oké wel wat aan de prijs :-).
     
  14. Dat hoeft nog geen probleem te zijn hoor, klik je hem toch gewoon effe los..
     
  15. Precies, en dan bovenaan het Q-park je gordel weer omsnoeren. Maar ja dat gaat lastig als je rijdt: dus of je rijdt verder zonder gordel of je houdt het overige verkeer op. Maar goed alles voor de looks. ;)
     
  16. Ohja, is ook echt een ramp om zonder gordel over een parkeerterrein te rijden waar je toch maar stapvoets mag. Idd levengsgevaarlijk!

    En verkeer ophouden ja, dat zal wel vervelend zijn als je even 10sec moet wachten als iemand zijn gordel vast klikt.

    Maarja een mens moet toch wat te zeiken hebben he ;)
     
  17. Het is niet om te zeiken, zoveel toegevoegde waarde heeft een 4-punts gordel niet. Praktisch nut al helemaal niet. Dat is wat ik wil aangeven. Het gaat me al helemaal niet om zijn of jouw veiligheid. Persoonlijk interesseert het me geen ruk als iemand onveilig wil rondrijden. Zolang ze alleen hun eigen naar de kl*te rijden, kan ik er geen traan om laten. Maar goed we zijn allemaal kleine jongens geweest. :middelvingers:
     
  18. Dat ligt er maar net aan waar je de auto voor gebruikt. Als je als een zak hooi rijd heb je idd geen voordeel bij een 4-punts gordel. ;) En als je ze op de juiste manier monteerd zal het alleen maar veiliger zijn dan een 3 punts gordel. Maar 5 of 6 punts is natuurlijk nog beter.
     
  19. Hahaha don't judge a man by his car... het vermogen heeft mijn wagon niet, maar in de bochten zijn er niet veel die 'm de baas zijn. En dat zonder 4-punts gordel. Maar op het moment dat je rijstijl een 4, 5 of 6 punts gordel gaat nodig hebben, moet je jezelf afvragen of je niet ergens de verkeerde afslag hebt genomen. Oftewel zulk weggedrag gaat je op de openbare weg niet heel veel vrienden opleveren.
     
  20. Dames, dames, past u een beetje op samen?
     

Deel Deze Pagina