USB op Focus wagon 2012

Discussion in 'In Car Entertainment' started by freddie, Jul 4, 2015.

  1. Ik heb sinds kort een Ford Focus Wagon 1.6 ECO uit 2012. Er zit in het dashbord kastje een USB aansluiting EN een 3.5 mm aansluiting. USB stick zou naar mijn mening dan ook af te spelen zijn maar welke usb stick ik probeer er verschijnt geen usb in mijn display.

    Geformatteerd als FAT32 8 GB. Op mijn pc werkt de stick wel gewoon er staan verschillende mp3's op in mappen.

    Het is niet alleen zo dat hij ze niet afspeelt, er verschijnt geen usb ook niet na herhaaldelijk op de AUX toets te drukken. Wel Bluetooth.

    Iemand een idee, of kan het zijn dat de aanslujiting er zit maar hij het toch niet ondersteund?
     
  2. Als de auto is voorzien van een USB aansluiting dan moet deze ook gewoon werken. Normaal gesproken moet de USB aansluiting te selecteren zijn door de AUX knop meerdere keren in te drukken totdat de USB functie in het display verschijnt of via Voicecontrol.


    Bij Focus 3 uitvoeringen met het oudere Bluetooth/Voicecontrol systeem of het nieuwere SYNC systeem wordt de USB functionaliteit verzorgt door respectievelijk de Bluetooth/Voicecontrol module of de SYNC module. Deze module communiceert met de radio via het CANbus systeem.

    Wanneer de USB functie ontbreekt is de kans heel groot dat dit komt door een defect of softwarefout in de betreffende module. Je kan proberen om de module te resetten door de radio zekering een tiental minuten te verwijderen of de accu even los te koppelen. Als dit geen effect heeft is de kans groot dat de betreffende module defect is.
     
  3. #3 freddie, Jul 4, 2015
    Last edited by a moderator: Jul 4, 2015
    Hoi,

    Op de Focus zit een sync systeem. Ik heb de Iphone al gekoppeld via Bluetooth.

    Wanneer de USB functie ontbreekt is de kans heel groot dat dit komt door een defect of softwarefout in de betreffende module. Je kan proberen om de module te resetten door de radio zekering een tiental minuten te verwijderen of de accu even los te koppelen. Als dit geen effect heeft is de kans groot dat de betreffende module defect is.


    Ik zie in het display geen USB mogelijkheid wel Bluetooth / Voicecontrol maar geen usb.
    Ik heb overigens dezelfde focus als op jou foto...



    Welke zekering moet ik dan hebben en waar zit die?
     
  4. Heb je het oude Bluetooth/Voicecontrol systeem of het nieuwere SYNC systeem? 2012 was namelijk precies het overgangsjaar tussen beide systemen.

    Dit is te herkennen aan onder andere de Voicecontrol functie. Bij het oude Bluetooth/Voicecontrol systeem waren ook de radio, navigatie en Climate Control functies (indien aanwezig) te bedienen via Voicecontrol. Bij het Nieuwere SYNC systeem waren alleen nog de telefoon en media (USB, Bluetooth Audio en AUX) functies te bedienen via Voicecontrol.

    Beide systemen zijn technisch totaal verschillend. Het is dus wel belangrijk om precies te weten welk systeem je precies hebt.


    Voor zover ik kan zien is zekering 79 van de BCM. De zekeringkast in het interieur is geïntegreerd in de BCM (Body Control Module). Deze zit achter/boven het dashboardkastje. Dit staat ook in het instructieboekje beschreven.
     
  5. Het is het systeem met voicecontrol /sync systeem er zijn alleen telefoon, audio te bedienen met voicecontrol.

    Ik zie wel een zekeringskastje in de laadbak achterin?

    Ik vind het zo vreemd dat de USB niet in het menu verschijnt na herhaaldelijk op AUX te drukken. Ik moet het nog eens proberen om uit te spreken: USB misschien werkt dat wel maar vermoedelijk niet...
     
  6. De Focus 3 heeft 3 zekeringkasten.

    1. Onder de motorkap.
    2. Achter/boven het dashboardkastje.
    3. Achter de bekleding van de laadruimte.

    De radiozekering zit in de zekeringkast achter/boven het dashboardkastje. Hier kan je zeer slecht bij. Het gemakkelijkste is door de stoel in de achterste positie te zetten zodat je wat ruimte hebt om onder het dashboard te kunnen komen.
     
  7. usb

    Net even voice gedaan: external device ingesproken, de stem herhaalde het en probeerde in te schakelen waarna ze zei: usb not possible...

    Dat zei ze overigens ook bij Bluetooth. Ze zei ook wat de mogelijkheden waren en dat waren: climate control (terwijl er die niet op zit), external device, audio

    Zekering kastje zit onder het dashboard kastje volgens de handleiding maar ik weet niet zo goed hoe dit open te maken ben bang dat het dan allemaal kapot gaat...
     
  8. Als de optie Climate Control wordt herkend door het Voicecontrol systeem heb je dus het oude Bluetooth/Voicecontrol systeem en niet het nieuwere SYNC systeem. Het SYNC systeem heeft deze optie helemaal niet.

    Daarnaast begrijp ik dat je Voicecontrol Engelstalig is. Dit zou kunnen betekenen dat je nog een ouder type module hebt waarbij de taal niet te wijzigen is. Bij het latere type Bluetooth/Voicecontrol module is de taal ook te wijzigen naar Nederlands (dit gaat automatisch bij het wijzigen van de taal in het menu van de teller).


    Het oude type Bluetooth/Voicecontrol module waarbij de taal niet gewijzigd kan worden is relatief storingsgevoelig. het komt helaas vrij vaak voor dat dit type module defect gaat of vastloopt.

    Persoonlijk zou ik eerst beginnen met het resetten van de module. Wanneer dit niet het gewenste effect heeft is de module vrijwel zeker defect en zal dan vervangen moeten worden.
     
  9. usb

    Heeft het resetten van de module nog gevolgen ergens voor?

    Ik denk dat ik de accu dan maar loskoppel is gemakkelijker denk ik..of ik ga terug naar de garage..
     
  10. Hou als je de accu loskoppelt wel je radiocode bij de hand, misschien is dat sowieso wel handig.
     
  11. Heb je bij de :focus3: niet nodig
     
  12. Oh dat is op zich wel gunstig.
     
  13. usb

    Oh moet je dat ook weer opnieuw instellen, ik bel de garage wel want het had sowieso moeten werken af garage ook al is het een occassion..

    Thx.
     
  14. De Focus 3 heeft geen radiocode meer dus daar heb je niets mee te maken.
     
  15. Freddie,

    Misschien een vreemde vraag maar heb je de iPhone al eens aangesloten via de USB. Ik kan me nl. herinneren dat ik ook vreemde dingen zag gebeuren met het aansluiten van sommige USB sticks maar dat de iPhone via de USB altijd probleemloos functioneerde.

    In mijn toenmalige 1.6 Ecoboost (2011) heb ik door de dealer een USB + mini jack verbindingen laten aanleggen. Door mijn iPhone via een Y-kabel (USB+mini jack) aan te sluiten had ik de volledige controle over de iPod functie van de iPhone.

    Sommige USB sticks werkte echter niet :(
     
  16. usb


    Totaal geen vreemde vraag want ik sluit de Iphone aan via usb en hij de Iphone te laden!, dit betekend dat de usb wel werkt volgens mij. Het display toonde na 2x audio: AUX - Ipod (beetje vreemd want het is een Iphone). De USB is dus niet stuk maar wel dat de USB key niet werkt.

    Heb je ervaring met USB keys die wel werken?

    Het is namelijk niet handig mijn Iphone als muziekbron te gaan gebruiken iedere keer...
     
  17. Al verschillende formatteringen geprobeerd?
     
  18. Ik heb de eerste de beste (merkloze ) die kon vinden er ingepropt, en werkte zonder problemen.
     
  19. usb

    Geformatteerd als fat32 wat volgens Internet de geschikte zou moeten zijn. Ik heb diverse stickies geprobeerd maar zonder resultaat.
    Nog maar ergens een paar andere vandaan toveren..

    Misschien als FAT proberen
     
  20. usb - ipod

    Nog steeds bezig om geluid via USB te krijgen. Van iemand een Ipod geleend om te kijken of die het wel deed. De USB connector ziet wel de Ipod, wordt op het scherm weergegeven inclusief de lijst met mp3 die erop staat.
    Probleem is: geen geluid, zie wel dat hij afgespeeld wordt maar hoor niets door de speakers.
    Andere usb stick geprobeerd maar die wordt ook niet herkend.

    Volgens diverse media gelezen dat het moet werken maar dat je soms een Y kabel nodig hebt voor de Ipod alleen die van Ford.
    Dit vind ik eigenlijk een beetje raar. Mede omdat er op dit forum wel mensen zijn die een of andere usb stick met mp3 kan laten afspelen..
     

Share This Page