Ford focus Mk2 Fase1 DRL van een Mondeo

Discussion in 'Exterieur' started by Focus in Style, Jan 15, 2014.

  1. Ziet er altijd leuk uit in het donker, maar het is dag rij licht;)
    het belangrijktste is dat het overdag goed zichtbaar is!

    voor de rest een leuk kunstwerkje!
     
  2. Bedankt, tja op de dag waren ze voor een ander ook prima zichtbaar, alleen schenen ze dus (omdat ze schuin gemonteerd zijn) recht in het gezicht van een tegenligger. Aangezien ik anders alles schuin moest boren maar hier geen mogelijkheid toe had heb ik hier van af gezien. Al met Al ziet het er wel mooi uit en zou ik het hebben gedaan indien alles netjes en correct was :)
     
  3. #23 Marco Morello, Jan 20, 2014
    Last edited by a moderator: Jan 20, 2014
    De ledjes zitten scheef.... :nocheer:
    Vind de oplossing van [MENTION=7712]Blauwitje[/MENTION] nog steeds het mooist.
     
  4. Als je zoiets wil kun je het beter machinaal laten maken dan met de hand boren. Dat krijg je nooit strak met de hand zoals je ziet. En drie rijen boven elkaar twijfel ik of dat mag. Maar goed dat er geen keurmerk op zit wist je zelf al.
     
  5. No chips mate! Het was ook een proef opstelling, dus nee het was niet netjes. Maar goed wees maar blij dat we niet allemaal de zelfde smaak hebben. De 1 vind dit lelijk, de ander dat van blauwitje. Maar ik heb nu gewoon voor de functionaliteit gekozen dus komen de drl balken lekker in het midden van de bumper!
     
  6. Peugeot heeft op de 408(?) bij een bepaalde uitvoering 3 rijen naast elkaar zitten. Ik gok dat het onder dezelfde noemer valt als met de achterlichten. Daar mag je er ook meer van hebben, mits ze allemaal tegelijk geschakeld worden.
     
  7. over het algemeen schijnen de leds gewoon naar voren en niet naar de grond zoals bij dimlicht. volgens mij lult de garage een beetje uit hun nek.;)

    Dat is ook de reden dat ze verblinden bij schemer en 's avonds , op die situatie's moeten de leds uit vind ik, met regelmaat rijden er dan nog halve zolen met hun drl's:nocheer:
     
  8. Heb even de apk regelgeving nagekeken en voor de apk hoeft er geen typegoedkeuring op te staan, en zijn en ook geen extra eisen anders dan de normale eisen van verlichting (deugdelijk bevestigd, niet zodanig beschadigd dat werking word beïnvloed en dat soort dingen) Meneer agent denk hier uiteraard weer anders over en daar zijn dan wel weer regels voor, maar ook deze zijn niet echt duidelijk.
     
  9. 6.19.4.1. In de breedte: het punt van het zichtbare vlak in de richting van de referentieas dat het verst is verwijderd van het middenlangsvlak van het voertuig, mag zich niet verder dan 400 mm van het punt van de grootste breedte van het voertuig bevinden. De binnenranden van de zichtbare vlakken in de richting van de referentieas liggen ten minste 600 mm uit elkaar. Deze afstand mag tot 400 mm worden verminderd als de totale breedte van het voertuig minder dan 1300 mm bedraagt.
    6.19.4.2. In de hoogte: boven het wegdek, ten minste 250 mm en ten hoogste 1500 mm.


    er is ook een tekening van maar of dit stukje klopt
    Bij de nieuwe clio, een van de eerste met oem drl zitten ze in de grill, maar veel dichter bij elkaar dan min 60cm
     
  10. De verlichting die op/aan een auto zit moet voorzien zijn van het welbekende e keurmerk en voorzien van de afkortingen waar ze voor zijn. RL voor runninglights bv. Apk technisch is het geen eis lees ik maar als je controle van rdw of politie krijgt KUN je daar een bon voor krijgen indien je de verlichting voert.
     
  11. Ik ken dat plaatje, die zit nu ook bij de DRL die ik heb gekocht met E-keurmerk. :P
     
  12. En welk logo zit erin?
     
  13. Zal vanaaf even kijken.
     
  14. Op mijn ronde drl staat rl en nog een e nummer, tevens is de auto ermee gekeurd bij ford dealer
     
  15. Dat moet ook wel [MENTION=7712]Blauwitje[/MENTION] als je aan de eisen voldoet ;-)
     
  16. Maar of naar de tekens is gekeken?!
     
  17. Nicky zei dat dat geen eis is maar mocht je een verkeerscontrole krijgen dan heb je geen probleem ;-)
    Qua keuringen verschilt het heel veel waar je hem laat keuren maar dat is algemeen bekend ;-)
     
  18. #38 joske, Jan 27, 2014
    Last edited by a moderator: Jan 27, 2014
  19. Drl aan gesloten, gezien ik een automatische licht stand in me auto heb zitten zijn mijn stads lichten eigenlijk nooit aan. Me drl is nu uit als de xenon aan gaat en aan als deze uit zijn. Ik moet nog even het juiste kabeltje vinden voor half stroom zodat ze dimmen als me xenon aan gaat. Staat trouwens een E4 keurmerk op.
     
  20. Top

    Als het er verder netjes uitziet is er niemand die let op de Ekeur,
    Doen ze ook niet bij de andere verlichting.

    Uiteraard wel als je zelf een of ander Halfords bouwwerk ophangt of zo,n mooie strip die zwakker brandt dan de submarines :-)
     

Share This Page