1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3 fase 1 Focus Wagon Titanium ecoboost. ingeruild.

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door R@ymond, 7 jan 2012.

  1. Dat doet jouw auto ook, die heeft zo'n systeem aan boord.
     

  2. 6,2l/100km bij mij ook!! Alleen dan een :focus3: 1.6 TDCI 115 pk diesel...

    Zware voet?
     
  3. Euh foutje, juist wel dus... ;)
     
  4. Hebben alle ecoboostmotoren last van dat ze vrij warm worden. Vandaag na ee n relatief rustig ritje met frisse buitentemperaturen draait de koelventilator vaak nog een flinke tijd door. Niet erg maar opmerkelijk. Motor is ook zeer snel op temperatuur na een koude start.

    Andere vraag. Ik hoor bij het optrekken in zijn 1 een geluid waarvan ik denk dat het de turbo is maar dit niet zeker weet. Vooral omdat bij de 2 en hoger dit geluid er niet is. Zal de komende tijd ff beter luisteren. Maar mss hebben mede ecoboosters dit ook?
     
  5. Warm worden, ja heel snel en ongeacht de belasting draait de fan eigelijk altijd na ;)

    Wat voor een geluid is het, loopt er iets aan, fluit er iets, giert er iets???
     
  6. Automatisch Remmen kan je gestoord van worden. Koppeling wel of niet maakt geen verschil. Op het werk sta ik op een zo'n vage parkeerplaats dat ik 4 slagbomen door moet. Bij iedere slagboom waar ik volgens mevrouw te hard op afrijdt ( om de pas tegen de lezer te houden en met mijn neus bijna oner de boom sta) gaat ze vol in de rem. Geeft ook rare taferelen als de portier een handje helpt met openen want dan grijpt het systeem alsnog in.

    Dus als je wil testen probeer dan een slagboom..
     
  7. Ligt dat iig niet aan mijnes :).

    Ik weet nog niet hoe ik het geluid moet omschrijven. Haha, zal nog eens goed luisteren.
     
  8. #308 R@ymond, 2 sep 2012
    Laatst bewerkt door een moderator: 2 sep 2012
    Het geluid moet je nog even tegoed houden. Ben deze week nog niet weg geweest met de focus.

    Ik ben wat aan het rondkijken voor winterbanden. Wieweet zijn ze nu iets voordeliger dan dat je ze in hartje winter aan gaat schaffen.

    Welke banden adviseren jullie? Ik heb laatst een test in de autoweek gelezen waar de michelin alpin A4 goed uit de bus kwamen.
    Ook het type velg blijft lastig. Wel lijkt me in de winter een spaak of 5 wel een goede optie. Of zijn de prijzen van lichtmetaal veel hoger dan die van staal (gadver staal).

    Ik wil gaan voor 16inch, maar naar welke banden / steekmaat etc moet je dan kijken?
    De 17inch die ik nu heb heeft bandenmaat 215/50/R17 95W.
     
  9. Raymond,

    Ik heb 16" voor mijn winterbanden, Ford velgen, 5 spaaks, Y-design, FINIS 1 715 455, zie http://focusclub.nl/forum/showthread.php?t=21235. Het zijn ET50 velgen, gewoon de standaard maat voor de :focus3:. Banden heb ik ook de standaard Ford maat, 215/55/16.

    Die Alpins zijn zeker goed. Ik kan me op dit moment totaal niet herinneren wat ik zelf erop heb liggen ;) komt waarschijnlijk door de vakantie, total reset gehad :D Dat belooft wat als ik morgen weer aan het werk moet.
     
  10. Ik heb vorig jaar de Nokian WR D3 205/55 R16 91H banden aangeschaft. Winterbanden kan je beter iets smaller aanschaffen voor betere grip in de sneeuw.

    Ik ben erg tevreden over deze banden. Ze zijn stiller dan m'n goodyear zomerbanden en het verbruik is zeker niet slechter dan op de zomerbanden.

    Aftermarket lichtmetaal is niet zo heel veel duurder dan staal. Als je echter :ford: velgen wil dan wordt het een stuk duurder. Wellicht via Marktplaats wat op de kop tikken. Heb zelf gekozen voor aftermarket. Had ook geen zin meer in staal :sick: http://www.focusclub.nl/forum/showthread.php?t=24735&highlight=anzio+wave
     
  11. Wat houden de steekmaat en de et waarde nu precies in, en welke waarde mag nu afwijken?
    Ik denk dat ik voor aftermarket ga als de fords te duur zijn.
    Fred ik zou liever voor de 205 gaan, dat kan toch gewoon?
     
  12. Nou het geluid is erg lastig te omschrijven. Ik hoor het alleen even met optrekken in zn 1 en dan van ca 1800 tot 2500 toeren.

    Tis een soort zoemend piepgeluid. Zou best de turbo kunnen zijn, maar kvindt het wat metalig klinken. In zijn 2 hoor je dit niet.

    Was benieuwd of andere ecoboosters dit ook horen. (Is erg op de achtergrond hoorbaar hoor).
     
  13. Vandaag een leuk pakketje thuis bezorgt gekregen (net ff het thuisfront gebeld offie er al was :) ). 4 16inch lichtemetalos voor winterbanden :D. het zijn orginele ford velgen die als optie leverbaar zijn ( 7x2 spaaks ). Rene van Fordparts bedankt voor het regelen.
    Zal vanavond ff proberen wat fotos te regelen.

    Ik moet er nu nog even een set banden bij regelen en zit te twijfelen tussen de michelin alpin A4 en de conti contactTS850. Laatst genoemde heeft de winterbandentest 2012 gewonnen, nipt van de Alpins. Grootste verschil wat ik zo kon zien is de verbuikstabel (E-label voor de michelin, C-label voor de contis).
    Iemand een advies die mij over de streep kan trekken?
     
  14. Als er uit de testen weinig kwaliteitsverschil komt dan zou je de goedkoopste van de 2 kunnen nemen. Ik gebruik al jaren de voorloper van de TS850, de TS830, bevalt me prima, heb geen ervaring met de Alpin.
     
  15. Kan de Nokian WR D3 ook aanraden, enorm tevreden over. Stukken beter dan m'n Goodyear zomer banden.

    In je 2 keuzes zou ik zelf voor de zuinigste van de 2 gaan. Scheelt toch weer elke maand, en het voordeel is dat die band ook nog eens goedkoper is.

    Vergeet vooral ook niet www.autobandenmarkt.nl voor goede prijs info.
     
  16. wat je ook kiest (ik zou de conti's nemen) let op dat je vraagt om banden met een dotcode van 2012, dus geen overjarige meuk erop!
     
  17. ok, ik zal eens kijken hoe de Nokians eruit komen.
    Autobandenmarkt.nl is echt een van de duurdere aanbieder ben ik wel achter.
    popgom.nl is behoorlijk laag geprijst.
     
  18. Goede ervaringen met conti?
    Ik weet niet of je online naar die dotcodes kan vragen.
     
  19. #320 R@ymond, 8 okt 2012
    Laatst bewerkt door een moderator: 29 sep 2017
    tadaaa, twee fototjes van de velgen.
    Nogmaals dank Rene, perfect geregeld.

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina