Robert's Focus Wagon: ingeruild

Discussion in 'Mijn Focus' started by rfknol, Jan 25, 2010.

  1. DRL is grappig, maar ik zie het nut er totaal niet van in. als ik verlichting wil, zet ik het dimlicht wel aan.

    mistlichten daarentegen geven je net ff meer zicht in de mist, en is heel leuk te gebruiken als "follow-me-home" verlichting
     
  2. Bij de meeting heeft trucker0werner het actuele verbruik geactiveerd op de boordcomputer. Erg leuk om te zien! 't Is even wennen als je er een aanhanger achter knoopt, maar gelukkig kan hij ook andere info geven:mrgreen:
    Afgelopen maandag heb ik de slangenklem aan de uitgaande kant van de intercooler vervangen omdat die niks meer deed. Aanvankelijk merkte ik geen verschil, maar na ongeveer 230km kan ik vermelden dat de auto weer erg snel reageert op het gaspedaal:D Dus dat probleem is weer opgelost.
    Ik verwacht binnenkort nog een pakketje met een usb lader, die kan ik dan weer achter het dashbord plaatsen zodat ook mijn usb laadpunten het weer doen.
    Dan nog even naar de dealer voor een vakantie checkje en dan kan hij er weer tegenaan voor de vakantie.
     
  3. Klinkt goed Robert! Dus alles is nu opgelost met je intercooler? Kun je weer met een gerust hart die sleurhut de alpen over trekken deze zomer :mrgreen:
     
  4. De auto heeft besloten iets minder vakantie klaar te zijn:nocheer:.
    Vanavond toen ik terug reed naar huis hoorde ik wat blazen bij de voorruit, aanvankelijk dacht ik dat het de ventilatie was. Totdat ik op snelheid was en het blazen over was. Toen even een kleine test gedaan en het blazen begon bij 1500 toeren en hield pas op bij niet meer accelereren. Conclusie, lekkage in een slang van de intercooler. Eerst doorgereden naar een afspraak en daar snel even gekeken.
    De slang naar de egrklep heeft een scheurtje van ongeveer 1 cm. Dus dat word morgen even bellen waar ze zo'n slang op voorraad hebben en for the time being maar wat tape erom plakken. Dan word de motorkapisolatie niet zo vies.
    Beetje jammer, maar gelukkig vóór de vakantie gebeurd en niet tijdens...
     
  5. Ben je lekker mee,hopen dat het nu het aller laaste is van die intercooler.
     
  6. Ik hoop het ook ja.
    Morgen kan ik de nieuwe slang ophalen, makkelijke is dat ik morgen met de vrachtwagen daar in de buurt kom dus ik hoef de auto niet met dat ritje te plagen. Voorlopig heb ik er wat ducktape op geplakt. Echt goed plakt het niet, maar zolang de lucht maar niet tegen de isolatieplaat aan blaast vind ik het best.
     
  7. He bah wat een ellende met die intercooler toch steeds... hopelijk dat het met de nieuwe slang snel wordt opgelost :nocheer:
     
  8. Vandaag ook nog even gereden met de auto, was niet de planning maar t was niet echt droog te noemen...
    Het viel mij op dat nu er een stuk tape omheen zit en het scheurtje dus dicht zit, de motor veel stiller is. Bij het vervangen van de slangenklem had ik al gemerkt dat hij stiller en sterker was, maar nu ligt hij tevreden te knorren onder de kap. Waarschijnlijk heb ik dus al een poosje een klein lek gehad. Gistermorgen heb ik de caravan even naar de garage gebracht en toen heb ik m nog even aangetrapt. Mogelijk dat dat voor het gaatje te veel is geweest en hij toen echt is gaan scheuren.

    Morgen haalt mijn vader even de nieuwe slang op, ik kom morgenavond pas langs de dealer en die is dan uiteraard al dicht. Kan mijn vader ook meteen zien waar zijn auto de vakantiecheck met een behoorlijke lijst als eindresultaat is gedaan...
    Zaterdag morgen knutselen we de slang er even tussen, morgen maar vast een begin maken want ik zag dat 1 van de slangenklemmen aan de onderkant zit met de schroef richting het expansiereservoir. Niet echt handig dus.

    Wat ik wel erg interessant vond om te horen is wanneer de turbo bijspringt. Dat is dus vanaf 1500 toeren. Ook kon ik horen wanneer hij snel en langzaam druk op bouwt. Ik hoop het niet weer te hoeven horen, maar ik ben weer een stukje wijzer:D
     
  9. Hopelijk is ie straks probleemvrij voor de vakantie. Ik lees hierboven overigens iemand schrijven dat DRL nutteloos is. Ben ik het niet mee eens.

    Voorbeeld: ik wil overdag graag verlichting voeren, maar wil niet dat mijn radio dan gaat dimmen. Kan dimfunctie wel uitzetten in de radio, maar s avonds wil ik dat ie wel dimt. Dan is DRL gewoon handig. Daarnaast ook gewoon mooi.

    Overigens kun je dan van veel opties wel of niet het nut inzien. Follow me home verlichting is ook iets wat mij zou jeuken, anderen zullen bijvoorbeeld cruise control weer niet gebruiken.
     
  10. Precies, mijn radio is overdag slecht af te lezen. Dat is met het licht uit wat beter, het daglicht relais wat ik nu heb geplaatst geeft problemen als het buiten koud is. Dan start mijn xenon moeilijk op. Met als resultaat dat ik regelmatig met maar 1 lamp aan rijd.
     
  11. ik rijd overdag nooit met licht aan, vind ik onzin,
    tenzij de situatie erom vraagt uiteraard

    waarom? ik zou het niet weten, misschien afgekeken bij mijn pa, misschien omdat ik dat ook deed in de lesauto....

    net als dat ik als ik de auto stilzet um nooit op de handrem zet maar altijd in de eerste versnelling
     
  12. DRL onzin? nee natuurlijk niet, alles heeft nut, alleen is de vraag of je het zelf nuttig vindt.
    begin jaren 90 ree ik al met Zweedse dagrijlampen op m'n vrachtwagen en toen was het nog verboden :loco:
     
  13. Dagrijverlichting heeft volgens mij wel degelijk nut, je wordt er beter door gezien. Voor jezelf heeft het geen direct nut, je ziet er zelfs niets meer door.

    Je kunt inderdaad ook je gewone verlichting aanzetten, maar dan branden er ook achter lampen wat weer minder nuttig is overdag. Bijkomend voordeel: de LED lampen vergen veel minder energie, volgens mij zijn het 1W lampen, totaal 10 W. Normale verlichting aan is 2 *55W dimlicht, 2 * 5W stadslicht plus 2 *5W achterlicht, totaal 130W.
     
  14. :schater::schater::schater:. Jullie zouden eigenlijk moeten afspreken dat 1 van jullie in topics maar een mening geeft, dat de ander het er niet mee ens is kunnen we dan zelf wel invullen......of valt het jullie zelf niet op?
     
  15. Het valt ze zelfs zo op dat ze wel een reactie op elkaar moeten geven.
    Er is een (of misschien wel meer) onderzoek geweest waaruit bleek dat voertuigen die verlichting overdag ook aan hebben minder vaak betrokken raken bij ongelukken.
    Er zijn mensen die echt bewust bezig zijn met hun zichtbaarheid en van die mensen verwacht ik weinig problemen. Er zijn er helaas ook nog steeds die er geen rekening mee houden dat ze op bepaalde momenten/plaatsen slecht te zien zijn. Voor die mensen zouden ze verplicht moeten stellen drl of automatische verlichting te hebben.
    @Fred, je vergeet de verlichting in het dashbord;) brand ook voor niks en de kentekenverlichting ook.
     
  16. DRL is in sommige gevallen echt wel een uitkomst.
    Alleen vind ik die aftermarkt sets soms een hoog Sjonny gehalte geven aan een auto.

    Robert, heb je al een set gevonden die in één van de 3 strepen van de mistlampkap past?

    +1
     
  17. Nog steeds niks gevonden. De meesten zitten rond de 1,5 cm terwijl die ribben zo'n 1cm zijn. Andere probleem is de breedte van de lampjes, vaak zijn ze meer dan 10 cm wat al snel te breed is. Ik ben wel op zoek naar een setje met E-keurmerk.
     
  18. Vanochtend even de lekke slang vervangen, was hard nodig hij wou soms niet meer.
    Bij het bestellen ben ik niet helemaal duidelijk geweest dus de buis waar de slang aan zit ik er ook bij gekomen. Achteraf was dat wel veel makkelijker met vervangen:D
    Het viel me op dat ik nu de turbo niet meer hoor fluiten, dat had ik sinds de vorstperiode dit jaar al...
     
  19. Mooi dat 'ie weer gefixt is! Kun je binnenkort (hopelijk) zonder problemen op vakantie.
     
  20. :thumbs: en nu maar weer aan de vakantie denken :cheer::cheer:
     

Share This Page