Hoe hoog was je laatste boete

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Danny, 25 dec 2008.

  1. Er zat een gele bon (print) onder de ruitenwisser, keurig in een plastic hoesje ook nog. Niet gelijk hoeven betalen dus en aangezien de boete namens de gemeente is verstrekt door een particulier bedrijf (wat overigens wel landelijk werkt) vraag ik me ook af of ze uberhaupt aan de gegevens van de voertuigeigenaar kunnen komen. De auto is een leaser, dus dan komen ze eerst de leasemij tegen, als het ze al lukt. Incasso wordt sowieso uit handen gegeven, staat op hun website.

    Weet niet of ik ga betalen, twijfel is er omdat niet uitgelsoten is dat ik voor mijn werk ook nog eens die kant op moet. Beetje lullig als ik dan ineens met vervelender maatregelen geconfronteerd wordt.

    Ik vertrouw er ook niet helemaal meer op dat zo'n incassobureau niet toch aan mijn/de leasemij z'n gegevens kan komen. Vermoed dat het bedrag dan inmiddels ook wel verdubbeld zal zijn.

    Kortom: de brave hendrik in mij maakt dat ik toch overweeg "netjes" te betalen.

    Advies in ieder geval: mocht je in Denemarken parkeren op een openbare parkeerplaats, zorg er dan voor dat je absoluut zeker weet dat je goed geparkeerd staat. Je bent zo de sjaak (deze jongens controleren voor vrijwel elke grote gemeente in Denemarken en de jongens/meiden op straat schijnen er baat bij te hebben zoveel mogelijk bonnen te schrijven).

    Wij waren eerst nog van plan om bij een groot winkelcentrum in de stad langs te gaan bij de Legoshop en hadden daar mogelijk het dubbele uitgegeven. Nu ben ik echter linea recta naar de grens gereden, die Denen hebben dit jaar wat mij betreft wel genoeg aan me verdiend.
     
  2. Sorry, snap je verhaal niet helemaal. Hier in NL werken toch ook particuliere bedrijven die aan gegevens van auto's komen dat zal in Denemarken niet anders zijn.
    En de leasemaatschappij zal als er bij hen wordt aangeklopt met een bekeuring die echt wel aan jou doorbelasten.

    Tuurlijk snap ik wel dat je het niet fijn vond een bekeuring te krijgen, dat is niemand, maar denken dat ze toch niet uiteindelijk bij jou komen is wel een hele grote fantasie.
     
  3. Als het niet door het cjib wordt behandeld zal die organisatie via een rechtshulpverzoek de gegevens moeten opvragen. En dat zie ik niet heel snel gebeuren. Dit kan zomaar een half jaar duren of nog langer zelfs.
     
  4. Dat bedoel ik ook, voor een buitenlandse particuliere club zal het niet heel eenvoudig zijn om "zomaar" aan de gegevens van de eigenaar van een kenteken te komen. Daarvoor bestaan gelukkig goede regels, anders zou het voor bepaalde entrepeneurs wel heel makkelijk zijn om uit te zoeken waar ze die wat meer exclusieve auto's op bestelling op kunnen halen. ;)

    Die moeite nemen ze dus alleen als er echt wat aan te verdienen valt en ik vermoed dat mijn boete daarvoor wat te laag is. Als ze veel boetes op kunnen halen wordt het verhaal al anders.

    Overigens zou ik geen probleem hebben om te betalen als ik de boete terecht zou vinden. En geloof me: dat vind ik al snel - hier in Nederland heb ik alle boetes die ik heb gekregen zonder morren betaald (al zijn dat er niet veel). In dit geval echter... Het probleem is dat bezwaar maken nogal lastig gaat. Ik ben de taal niet machtig en betwijfel of ik mijn punt daardoor goed genoeg kan maken. Even langs gaan om mijn punt te maken is al helemaal geen optie.

    Daarom ook dat "netjes" betalen tussen aanhalingstekens. Als ik betaal, is dat eigenlijk tegen mijn zin en vooral om gezeik te voorkomen. Want als de boete uiteindelijk bij mijn leasemij komt, zit er waarschijnlijk al een incassobureau tussen die er ook nog aan willen verdienen en dan wordt het uiteindelijk helemaal een dure business.
     
  5. wat zegt de leasemaatschappij hierover?
    ik neem aan dat hun al eerder met dit soort zaken van doen hebben gehad.
     
  6. #706 bat, 6 sep 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 sep 2013
    Op zich heeft de leasemij er natuurlijk niet zoveel mee te maken. Als zij een boete binnenkrijgen sturen ze die1-op-1 doorbelasten naar mij door en moet ik zelf betalen (zo werkt dat ook met Nederlandse boetes). Bij verstrijken van de eerste betaaltermijn betalen zij en krijgt m'n werkgever de rekening die hij van mijn salaris inhoudt. Voor de rest zijn de regels ook wel duidelijk: niet met een boete eens, dan moet ik zelf bezwaar aantekenen. Ze zijn geen juridische bijstand bij boetes natuurlijk. Wellicht kunnen ze nog wel aangegeven of ze uberhaupt ooit parkeerboetes van dit bedrijf binnenkrijgen, maar ja, als dat niet zo is zal ik natuurlijk net de eerste zijn... ;)

    Ik heb in ieder geval besloten maar voor de gemoedsrust te gaan en te betalen. En niet snel meer naar Odense te gaan.
     
  7. mss wel de beste oplossing :|
     
  8. Vorige week ook post van CJIB gekregen :shock:.
    Vandaag eindelijk de moed weten te vergaren om de enveloppe te openen.
    Overschrijding maximum snelheid met 5 km (na correctie) 77 waar 70km p/u is toegestaan 39 Euro af moeten tikken.
    Even afkloppen, had allemaal veel erger kunnen zijn.
     
  9. Vorige week helaas 1 gekregen voor bellen :nocheer:
    227 incl. Administratie kosten.
     
  10. Oef,das een dure :shock:
     
  11. Van de week 165,-
    124km waar je 100 mag.... 120Km gemeten na correctie.
    Verdoeme op de A27 op een Zondag ochtend om 07.15u.
    Ga eens boeven vangen ofzo.
     
  12. Voor dat geld kun je een heleboel headsetjes kopen of een bluetooth carkit.
     
  13. Nog erger ik heb dus een carkit in de bedrijfswagen. Stukje niet nadenken en gewoon doen.

    Ironische van het verhaal was dat ik een agent aan de lijn had ten tijde van de staandehouding.
     
  14. Lekker bezig!:schater:
     
  15. iemand ervaring met 180km/h na correctie op een 80km/h weg?
    rijbewijs foetsie voor hoe lang? en kassa €€€€€€?

    en nee, het betreft niet mij, maar een bekende, en was heel benieuwd of hij
    snel zijn rijbewijs terug kan krijgen op economische gronden / werk
     
  16. hoogte boete hangt af of er eerdere vergrijpen zijn geweest, dus of er eerder door een officier de hoogte van de boete is bepaald. Hou maar rekening met minimaal 750 euro
     
  17. nee, is de 1e keer, en vind €750,- nog mee vallen voor + 100km/h te hard
    goed, je kunt er leukere dingen mee doen:schater:
     
  18. dat is het minimaal en mogelijk (on)voorwaardelijke rijontzegging voor x maanden met proeftijd van 1 of 2 jaar
     
  19. Oef, 100 km/h te hard is wel heel erg veel, ook al is het zijn eerste keer...

    Collega van mij had destijds 70 te hard, ook eerste keer en die was zijn rijbewijs toch een paar maanden kwijt.
     
  20. Minimaal 2 maanden rijontzegging.
    750 euro kan relatief laag zijn dus hou rekening met meer en hou rekening met de educatieve maatregel gedrag. Is een cursus van 800 euro.
     

Deel Deze Pagina