Poets - How to's & Info

Discussion in 'Wassen & Poetsen' started by Boyd, Nov 7, 2007.

  1. #361 dwayneNMGN, Jun 12, 2009
    Last edited by a moderator: Jun 12, 2009
    Dat weet ik, Heb al kennis gemaakt met wetsanden op een testkap.. oefening baart kunst eh ;) na kleien, ontvetten heb ik de kras of put opgevuld met een injectienaald of sateprikker, dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk lak buiten de kras of put komt. Laten uitharden (het liefst minstens 1 dag) Na het wetsanden met M00 en korrel 1500-3000 (ligt aan de lak) nog een keer op vullen.. weer laten uitharden.. Weer wetsanden.. Desnoods nog een keer vullen.. (door het wetsanden kan je een gedeelte van de toegvoegde lak weer uit de kras of put schuren) Hierna kan je het wel beter verwerken en is de kras of put vaak voldoende gevuld. Heb verschillende dingen geprobeerd ten opzichte van de nabewerking, met de rotary en excentrische machine.

    En misschien een blanke lak toevoegen en die uit laten harden wat je al zei.

    Tot nu toe wel een goed resultaat geboekt maar nog niet 100% de kras of put verwijderd, in verschillende hoeken kan je het nog lichtelijk zien. Maar zoals je zegt, het is inderdaad goedkoper dan spuiten en zeker de moeite waard. Voor het oefenen is een testkap altijd wel handig voordat je door je lak heen zit !

    Tips zijn altijd welkom.
     
  2. De focus is klaar! (zie mijn focus voor de foto's)
    Maar ik heb nog een vraagje: als je poorboys black hole aanbrengt moet je dit dan even laten zitten of kan je het gelijk uitpoetsen als het droog is?
     
  3. Rykers, ik heb je foto`s bekeken in "Mijn Focus" Ziet er weer strak uit. Jammer dat je geen 50/50 foto`s heb. Hoelang ben je bezig geweest met alle bewerkingen?
     
  4. Totaal ben ik wel 10 uur bezig geweest denk ik.
     
  5. Het is even werk, maar het resultaat is geweldig!
    Heel mooi in het rood.
     
  6. Poeh dat is niet mis. En ik begreep dat jij het machinaal heb gedaan. Hoelang ben je dan wel niet bezig als je het met de hand zou doen?
     
  7. Ik dacht dat je het even moest laten zitten (10 minuten ofzo) tot er een waas opkomt.

    @harold1, je moet rekenen op een factor 8 voor met de hand polijsten, houd er wel rekening mee dat het resultaat van de machine zeer moeilijk is te evenaren met de hand
     
  8. Met de hand ben je echt heeel lang bezig dus als je echt wilt gaan detailen is een machine nooit een miskoop! wel een mooi resultaat trouwens!


    Even van Carclean afgehaald.
    " Black Hole is een product wat je aanbrengt, laat drogen en opwrijft. Aanbrengen met de hand met een zachte, schone foam applicator of machinaal op een laag toerental. Inwrijven tot de glans tevoorschijn begint te komen. Laten opdrogen tot een waas, en dan afnemen met een schone microvezeldoek, zoals Poorboy’s Deluxe Mega Towel of Mega Plush doeken."

    Zelf gebruik ik de zwarte pad van lake country op een laag toerental op de D/A machine. Daarna zie je dat de glans tevoorschijn komt en dan laat ik hem 10 minuten drogen. Dan zie je de waas te voorschijn komen en is het tijd om hem af te nemen.

    Ben je inmiddels al lid geworden :D?
     
  9. Aan wie vraag je dit?
     
  10. Ik heb zojuist mijn bestelling binnengekregen die ik gedaan had bij Carclean. Alles compleet!!
    Er zat een gratis flesje SSR2 van Poorboy`s Wold bij.
     
  11. #371 dwayneNMGN, Jun 13, 2009
    Last edited by a moderator: Jun 13, 2009
    Ik vroeg het aan jou, had je 10% gescheelt bij carclean ;) alleen dan had je geen cadeautje gehad haha succes met je spullen, ben benieuwd naar je mening en ervaringen.

    zelf ook weer een pakket binnen gekregen van carclean vandaag :D

    1 101151 All Purpose Cleaner Plus (APC) - 3780ml
    1 100619 Last Touch Spray Detailer - 3780ml
    2 100736 Glass Master Pro - Glass and Surface Cleaner kit
    2 100683 International Kit Bag
    6 100692 Mirror Glaze Dispenser Bottle
    2 100065 Gold Class Endurance High Gloss Tire Protection Gel - 473ml
    1 101163 Dressing Applicator - Rond - 10cm
    1 101455 Cyber Clean Auto - Pot - 145g
    1 100094 Gold Class High Tech Applicator Pad (Soft Foam) - 2 Pack
    1 100904 Deluxe Mega Towel - Koraal - 39x39cm
    1 100579 Brake Dust Brush

    Zo blijf je bezig, en weer kijken naar de volgende bestelling :D
     
  12. Haha! Hoezo volgende bestelling? Als je eenmaal een compleet setje heb wat kan je je dan nog meer wensen?

    Ik heb trouwens betaald via IDeal maar ze sturen evengoed een factuur toe.

    Ik ben trouwens wel lid geworden van de Focusclub. Maar het verwerken duurt enige tijd heb ik begrepen. Dus ik zit nu ook officeel bij de club haha.

    Moest je trouwens niet naar Lelystad vandaag?
     
  13. Mijn set is nooit compleet denk ik. Heb alweer dingetjes gezien namelijk. Je ziet altijd nieuwe dingen, nieuwe merken, en je wilt voor elk ding wel een middeltje hebben, denk aan je banden, trims, interieur, bekleding, velgen, ramen, chrome delen, motorruimte, etc etc etc..

    Maar we zijn in ieder geval weer een lid rijker, en jij bespaard jezelf de volgende keer wat kosten bij je bestelling ;)

    Maar vandaag geen lelystad, ik zit in de studieboeken en ben bezig met verslagen aan het maken. En ondertussen wel even op het forum kijken natuurlijk!! :cool:
     
  14. Maar dan ben jij een echte poetsfanaat. Mijn broertje had het er vanmorgen over om zijn auto (bmw) maar weg te brengen naar een poetsbedrijf. Ik zei nog: dat moet je zelf doen. Lekker poetsen !!:D:D
     
  15. D`r zijn er hier ook wel een aantal die dat willen doen (bv. Slewey) tegen een vergoeding. Dan weet je tenminste zeker dat het goed gebeurt. Bij mijn werk in de buurt zit ook zo`n bedrijf; dat gaat echt met de franse slag, de auto glimt wel maar is zeker niet glad. En dat kost toch snel 200 euro.:rolleyes:
     
  16. Ik vindt het niet erg om het zelf te doen. Ja als je echt geen tijd heb dan moet je het uitbesteden.

    Poetsen jullie je auto bij jullie voor de deur?
     
  17. Ik doelde meer op de BMW van je broer. En ja ik poets de auto voor de deur, maar soms ook wel bij mijn vader op het werk.
     
  18. Ik kreeg vanmiddag bij mijn bestelling (Meguiar`s producten) een foldertje van Dodo Juice? Iemand ervaring met producten van Dodo Juice?

    Volgens mij hebben producten van Poorboy`s World geen Nederlandse gebruiksaanwijzing.
     
  19. Vanmiddag ook maar eens wat middeltjes gekocht bij de lokale autoboer. Voor mn interieur.
    Ik ben geeindigd met het volgende:

    - Turtle Wax Platinum Series: Leather Cleaner (voor het leer)
    - Turtle Wax Platinum Series: Cockpit Shine (plastic delen)
    - Valma Excalibur: Glass Cleaner

    Ik heb mooi een poosje kunnen poetsen, en ik moet zeggen, het resultaat mag ik blij mee wezen. Vind het goed spul.

    Wou eerst alleen de binnenkant gaan doen. Maar ik had er best plezier mee als je op een gegeven moment resultaat gaat zien en alles er weer schoon uitziet.
    Dus ik wil me ook gaan wagen aan de buitenkant. Die zit namelijk prop vol met kleine krasjes (ook een aantal grote :( :( ).

    Nu zie ik echter dat de meguiars producten redelijk prijzig zijn. En ik wil dan ook de producten voor de buitenkant gaan bestellen van Turtle Wax. Een tikje goedkoper en volgens mij ook van goed kwaliteit.

    Wat voor ervaring hebben jullie met de producten van turtle wax? En je hebt nu ook de "Black Box" van hun staan, speciaal voor de zwarte lak. Is dat iets? Of maakt het geen hol uit.
     
  20. Bij Carclean krijg je weleens productfoldertjes meegestuurd. Zeker bij een eerste bestelling. Waarschijnlijk om te laten zien dat er meer merken zijn dan de 'bekende' merken.

    Ik heb zelf nog geen ervaring met Dodo Juice (gisteren pas mijn eerste spulletjes hiervan binnengekregen), maar wat ik hierover lees op diverse detailingfora is eigenlijk alleen maar erg positief. Dodo is een wat eigenzinnig merk met dito uitstraling/marketing. De spulletjes zijn over het algemeen wat duurder dan Meguiar's/Poorboy's World/Chemical Guys, maar worden vaak als beter aangemerkt. Vooral de Born to be Mild shampoo en een aantal waxen zijn toppertjes.

    Dat lijkt me niet zo'n probleem. De 'handleiding' is wat er op het etiket staat gedrukt en dat zijn vaak maar een paar regeltjes (meer heb je niet nodig).Als je wat moeite hebt met engels, zou ik het gewoon even vragen of iemand anders het even wil vertalen. Kleine moeite en het zou zonde zijn om dit merk te laten staan enkel omdat er geen vertaalde handleiding bijstaat.
     

Share This Page