Problemen met installeren dagverlichting op Focus II

Discussion in 'Exterieur' started by Duckmole, May 16, 2007.

  1. Wel allen als je stilstaat. Dus als je snel genoeg bent kan het bij het eerst volgende stoplicht :-D

    Ik heb mijn auto net dus heb dit nog niet meegemaakt. ik ben benieuwd. Kan me voorstellen dat het aardig irritant is.
     
  2. #322 Redwagon, Oct 19, 2009
    Last edited by a moderator: Oct 19, 2009
    In het menu van de boordcomputer.
     
  3. Waar moet ik dit zoeken dan?
     
  4. Inderdaad, lekker slim van mezelf om niet even te kijken. Bedankt voor de tip.
     
  5. Blijkt toch niet te werken, alles stond al uit behalve het brandstof laag signaal. Kan dus toch niet via de boordcomputer.
     
  6. is het niet gewoon aan of uit.
    Volgens mij kun je niet een deel aan- en/of uitzetten.
     
  7. Bij mij heb ik het signaal uit kunnen zetten via de BC.
     
  8. Bij mij is het alles uit of niks uit, is wel auto uit 2005 van mij
     
  9. Ik heb 3 aparte die je afzonderlijk van elkaar aan- of uit kan zetten, voor weinig brandstof, algemene waarschuwingen en voor algemene info, de laatste 2 staan uit maar helpt dus niet tegen die voor de temperatuur bij 4 en 0 graden.
     
  10. Uit welk jaar is die auto?
     
  11. Hey, Ik heb onderstaande zekeringkast wie kan me vertellen wat te doen om dit werkend te krijgen?

    Welke posities de zekeringen?
    Kabeltje maken of niet?

    Ik heb het hele topic doorgelezen maar helaas zie ik door de bomen het bos niet meer.

    Alvast bedankt

     
  12. Je moet een bruggetje maken en een relais gebruiken. Dan moet je nog zekeringen erin doen. Dit moet je gewoon uitproberen.
    kijk maar bij mijn post op 29 juni 2008 in dit topic
     
  13. Juni 2008.
     
  14. vandaag ook het relais erin gezet en het werkt perfect,de mijne is van 2005.
    bedankt voor de tip.:dance::thumbs:
     

  15. Hey Wetnose (of andere forumgebruikers die mij kunnen helpen).

    Ik heb ook een Focus uit 02-2008 met OEM Xenon en wil dit ook gaan proberen toe te passen. Heb jij het bestelnummer voor de juiste relais voor xenon? Is dit eigenlijk een speciaal relais die je persee bij Ford moet halen of verkoopt een automaterialen zaak deze relais ook?

    Ik moet nog even mijn zekeringkast in de auto gaan bekijken of deze klopt met het instructieboekje die ik heb, maar volgens mij instructieboekje moet ik op positie 135 een 20amp zekering plaatsen voor verlichting overdag, verders staat er nog voor positie 110 een 10amp zekering voor verlichting overdag (parkeerlicht) deze is neem ik aan om ervoor te zorgen dat stadslicht ook mee aan gaat? Meer zekeringen zijn er niet he mbt de DRL (zoals instrumentenlicht, achterlicht enz)?
     
  16. Dag mikeconcept.

    Als je af-fabriek xenon hebt moet je relais 3523252 (artikelcode Ford) gebruiken (€ 12,-). Je kan deze het beste bij Ford bestellen dan weet je zeker dat je de goede hebt en dat deze past. Het relais is gelijktijdig een maak en verbreek contact, 5 pootjes. Deze zorgt ervoor in stand dagverlichting dat de de lampen aan gaan en dat de stand xenon koplampen omlaag wordt gericht. Kijk eerst even of er in de zekeringen kast op plaats relais de koperen contactjes aanwezig zijn. Er zijn diverse forum gebruikers waarbij deze niet aanwezig waren in zekeringekast zodat relais niet geplaats kon worden. Het extra bijplaatsen van zekering zorgt er voor dat ook de overige verlichting aangaat zoals achterlichten, stadslichtjes en dashboardverlichting. Gewoon even mee experimenteren. Ik zelf heb ze niet geplaatst.
    Succes
     
  17. Ok thnx! als t weer wat beter is zal ik eens ff m'n zekeringkast gaan bekijken, deze zit aan de kant van het stuur ergens he anderaan die plaat losmaken dan kom ik hem tegen toch?
     
  18. Zekeringenkast zit onder dashboard, voetenruimte bijrijder. ;)
     

  19. Nou ik ben inmiddels wat verder. Ik heb gezien waar het relais moet komen en de zekeringen, ook de koperen contacten zijn aanwezig. Maar ik was vandaag bij de Ford dealer (voor t eerst want m'n focus komt uit enschede dus moet hem nog ergens in onderhoud zetten bij mij in de buurt) maar deze had nog nooit van het relais gehoord voor de dagrijlicht functie, ook had de medewerker op dat moment geen zin om het artikelnummer in te voeren en het na te kijken, hij had het te druk zei hij. Morgen ff na m'n werk proberen of de Ford dealer in Alphen aan den Rijn behulpzamer is.
     
  20. Ik heb het relais inmiddels weten te krijgen. Heb het direct geplaatst maar tot op heden zonder resultaat. Ik heb zowel op positie 110 als 135 de benodigde zekering geplaatst maar het licht gaat noch met t contact noch met doorstarten aan. Ik heb het in de 0-stand, parkeerstand en dimlichtstand geprobeerd. Het schemerde al dus in de automatische stand ging het licht zoiezo al aan. Maar ik neem aan dat de DRL functie gewoon in de 0-stand al hoort aan te gaan met het contact. Wie weet waar het probleem zit? Het relais hoor en voel ik wel schakelen trouwens.

    Dit is het relais
    [​IMG]
    [​IMG]

    En hier geplaatst met de zekeringen
    [​IMG]
     

Share This Page