1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zicht Focus Mk3.2

Discussie in 'Algemeen' gestart door Timstudio, 15 nov 2018.

 1. Sinds enkele dagen ben ik in het bezit van MK3.2 (of is het 3.5) wagon en mijn auto moet ik altijd achteruit de oprit afrijden. Hierbij valt het mij op dat het zicht naar rechts dan erg belemmerd is. De A stijl zit precies verkeerd, en de hoofdsteun zit daar dan nog naast waardoor een erg groot deel van mijn zicht belemmerd wordt. Al helemaal als de vrouw ook nog eens op de passagiers stoel zit. Ik moet me echt in een bocht wringen om rechts goed zicht te hebben.

  Hebben meer mensen hier last van of ligt dit aan mij?
   
 2. Ik denk dat je de B-stijl bedoeld. Het is inderdaad een MK3.2. Ik herken niet wat jij ervaart. Ik gebruik dan mijn spiegels en de achteruitrijcamera.
  Veel plezier net je Focus trouwens.
   
 3. Dan zou ik beginnen met de passagiersstoel iets naar voren te zetten. Ik heb er zelf geen last van. Kijk nooit zo ver achterom, dan gebruik ik net als wat jaapd zegt de buitenspiegels.
   
 4. #4 Timstudio, 15 nov 2018
  Laatst bewerkt: 15 nov 2018
  Het achterruit kijken is geen probleem, maar ik rij achterruit een straat op. Ik moet dus eigenlijk over mijn rechterschouder kijken of geen verkeer van rechts aankomt. En dan zie ik voornamelijk hoofdsteun en stijl tussen het voorportier en achterportier waar ik de weg zou willen zien. Bij mijn vorige focus was dat nooit een 'probleem.'

  Stoel naar voren zetten is geen optie omdat de vrouw dat niet leuk zal vinden. Hij staat ook normaal. Kids hebben genoeg beenruimte.

  Overigens niet iets waarvan ik verwacht dat er een aanpassing voor is :) Meer een constatering.
   

  Bijgevoegde bestanden:

  montagne vindt dit leuk.
 5. Niet lullig bedoelt maar wat als je voortaan probeert achteruit de oprit op te parkeren dan kun je vooruit wegrijden en is het probleem weg lijkt mij.

  Ik heb het zelfde zicht in mijn focus 2.1 harchback als ik naar rechts kijk maar ik stoor mij er niet aan.

  Misschien dat het ff wennen is

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
  Berrychello vindt dit leuk.
 6. Je foto verduidelijkt je probleem wel heel mooi. Snap dat je dit wel als lastig ervaart.
  Jammer dat jouw wagon geen optie "Cross-traffic alert" heeft. Dit werkt in dit soort situaties nl. feilloos.
   
 7. #7 Timstudio, 15 nov 2018
  Laatst bewerkt: 15 nov 2018
  Hoi Stephen, dat zou inderdaad logisch zijn maar heeft een aantal stomme praktische nadelen. Ik parkeer vaak in het donker, maar rijd weg in het licht. Daarnaast parkeer ik naast een muurtje met een opening erin naar het tuinpad. Bij andersom parkeren komen de portieren verkeerd uit ten opzichte van die opening. Dan hebben de kids binnen 2 dagen de deur vol moet deuken zitten. Kwestie van mee leren leven en aan wennen denk ik.
   
  StephenV en montagne vinden dit leuk.
 8. Ja, dat zal dan inderdaad wennen worden. Of toch eens kijken of je de passagiersstoel wat naar voren kan zetten?
   
 9. Was ook mijn idee, staat de passagiersstoel niet ver naar achteren.
   
 10. Die lijkt ver naar achter te staan, maar dat komt door de hoek waaronder je kijkt. Vanaf de zijkant staat hij precies op hoogte van de stijl. Anders zit je met je knieƫn tegen het dashboard (en mijn vrouw is maar 1,70m)
   
 11. Een simpele vraag, kan je de auto niet ergens anders zetten? Waar je beter zicht hebt in ieder geval.
   
 12. Heb in mijn Mk 2.1 ook opzij gekeken. Zie hetzelfde

  Verstuurd vanaf mijn ONE E1003 met Tapatalk
   
  StephenV vindt dit leuk.


 13. Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 14. Zie de lol niet

  Verstuurd vanaf mijn ONE E1003 met Tapatalk
   
 15. Zal wel door mijn manier van lezen zijn geweest

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 16. Ik bedoelde dat het niet het probleem van de Mk 3 is. Denk dat elke auto dit heeft en als je net datgene wil zien wat achter je hoofdsteun/B stijl zit dan zit die in de weg

  Verstuurd vanaf mijn ONE E1003 met Tapatalk
   
 17. Ik parkeer daar al jaren, en hiervoor ook in een Focus (oud model.) Nooit ergens last van gehad, en sinds ik deze heb valt het me op. Zal even wennen zijn en dan niet meer opvallen. Uiteraard wil ik graag op mijn eigen oprit blijven parkeren dus ergens anders is geen optie. Maar goed, het is ook geen probleem, alleen een constatering: ow, slecht zicht bij het wegrijden. That's it.
   
 18. bij het volgen van dit topic toch ook eens opgelet in mijn :focus2:
  en wat blijkt, precies hetzelfde als wat jij op de foto laat zien @Timstudio
  bij ons staat de leuning iets meer rechtop waardoor ik net even wat makkelijker achter of zelfs onder de hoofdsteun door kan kijken naar naderend verkeer.
   

Deel Deze Pagina