Ontwerp de header 2022

De afbeeldingen in de header moeten weer up-to-date worden. Heb je mooie afbeeldingen hiervoor? Zend hem dan in.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Werking elektrische handrem

Discussie in 'Electronica' gestart door Harold1, 1 feb 2019.

 1. Vandaag getest op de Mont Ventoux. Ging perfect. Er zit ook een automatische remmodus op, naast hillstart assist. Bedankt!
   
 2. Ben nog niet gewend aan de elektrische handrem de ene keer gaat hij wel automatisch eraf als je wegrijdt, en de andere keer kom je niet weg. Zal wel iets fout doen, maar geen idee wat.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 3. Bijzonder. Heb dat nog niet meegemaakt. Als ik de rem er zelf op zet (rood lampje uitroepteken) ik rij weg dan gaat deze er automatisch af. Als ik automatisch handrem op on heb staan gaat er een oranje lampje (uitroepteken) branden en bij gas geven gaat deze er ook automatisch af.
   
 4. Volgens mij heb ik geen automatische handrem (ben het tenminste nergens tegen gekomen) ook geen oranje lampje, alleen rood, maar al een aantal keren gehad, dat als ik weg rij de auto gewoon blijft staan..... En andere keer rijdt je zo weg..... Maar heb ook af en toe het idee dat de hill hold het niet doet.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 5. Ouderwetse handrem hendel of knop?
   
 6. De elektrische handrem moet toch automatisch lossen als je gaat rijden?
  Gaat bij de Focus de handrem er niet automatisch op als je het contact uitzet? De laatste keer dat ik een Focus 4 mee had als leenauto ging de handrem er wel automatisch op en af.

  Het is overigens best irritant dat niet alle fabrikanten de werking gelijk houden. De ene auto doet het zus en de andere zo. Een parkeerrem is toch niet echt hogere wiskunde zou je denken.
   
 7. Nee knop, is elektrisch, maar de ene keer kun je wel zo wegrijden en de andere keer niet

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 8. Kan er een verschil zijn bij het wegrijden of je bij het uitzetten zelf de handrem er opgezet hebt of dat deze automatisch er opgegaan is?
   
 9. Het is geen automatische handrem, je moet hem zelf activeren, maar volgens het instructie boek zou hij er met wegrijden wel vanzelf af moeten gaan.
  Maar dat lukt vaker niet dan wel, zal inderdaad met m'n rijgedrag te maken hebben (ben hartstikke blond)

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 10. Ah oké. Ik was onder de indruk dat hij er bij het uitzetten van het contact automatisch opgezet werd. Vreemd dat ze dat niet doen.
   
 11. Is bij Renault weer wel. Als ik die weggezet gaat automatisch de rem erop .
   
 12. Ik heb sinds een paar dagen mijn Focus (Mk4) en had ook even niet door waarom de handrem er niet op ging terwijl dit bij mijn 308 wel altijd het geval was.

  Maar.... dat lag kennelijk dus gewoon aan mezelf. :oops:
  Ik had de auto-hold (knop bij de handrem die ervoor zorgt dat je stil blijft staan bij het stoplicht en zo) waarschijnlijk per ongeluk uitgezet op dag 1 toen ik van alles aan het uitproberen was.
  Nu ik deze weer aan heb staan en bij parkeren op de rem trap - en de auto-hold dus aan gaat! - , dan gaat bij uitschakelen van de auto de handrem er wel altijd automatisch op.

  Dus als je handrem niet automatisch gaat:
  • staat de auto-hold functie aan?
  • Staat de auto op auto-hold (groen lichtje dashboard) als je hem uitzet?
  Met wegrijden nog geen probleem gehad, dan gaat hij er wel altijd af, of ik hem nu zelf aanzet of automatisch
   
 13. Ik zou echt nevernooit een elektrische handrem willen. Dat zou voor me echt een reden zijn om die auto niet te kopen..
   
 14. Kun je misschien uitleggen waarom niet? De auto-hold functie is ideaal bij een automaat en deze word ook elektrisch geregeld.
   
 15. Mmm heb geen auto hold knop, heb ook geen automaat, het enige groene lampje wat gaat branden is van het start stop systeem....

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 16. Ben veel te bang voor storingen. Ik gebruik sowieso bijna nooit de handrem, door oa het vastrotten/bevriezen, dus dan wil ik niet dat mijn auto hem er automatisch op gaat zetten.
  Ik ben hier toch echt meer oldscool denk ik haha.
   
 17. Autohold heeft je Kuga wel degelijk. Zodra hij voelt dat die achteruit rolt ( heuvel ) dan gaat de rem erop. Je rempedaal blijft hard als je de druk op het pedaal verminderd.
  Optie zit in menu.
   
 18. Old school, dus je hebt ook nog ramen die met de slinger open gaan :schater:
   
 19. Ja dat klopt dat heet hill hold, maar daar is geen knop voor....... Dat is gewoon het rempedaal in trappen en dan blijft de rem een paar seconden hangen, maar dat heeft geen knop en geen lampje.... Als hij gaat rollen dan gaat dat niet vanzelf op de rem.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 20. Hm.. volgens de folder die ik nog heb liggen heeft elke focus met elektrische handrem ook automatisch vasthouden, weet je het zeker?
  Voor de zekerheid:

  Knopjes:
  [​IMG]

  Indicator:
  [​IMG]
   

Deel Deze Pagina