Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waterlekkage in de bagageruimte

Discussie in 'Interieur' gestart door Fiesta2000, 8 dec 2008.

 1. Zoals de titel al zegt ook hier dus een gevalletje waterschade in de bagageruimte... :?

  Afgelopen weekend was het weer zover, heel de vloerbekleding van de kofferbak vochtig - zeg maar gerust nat - en ook onderaan de bekleding aan de zijkanten (links en rechts) en zelfs al een beetje schimmelvorming. Ik kwam er per toeval achter toen ik de antislipmat eruit haalde om deze even schoon te maken; was een lekkere zompige zooi daaronder.

  Enkele weken na de aanschaf van onze Focus merkte ik al dat de bekleding van de bagageruimte vaak wat muf rook en ook vochtig was. Ik ging er toen van uit dat dit werd veroorzaakt door het water wat bij het openen van de achterklep de bagageruimte inliep. Sinds enkele weken heb ik echter de watergeleiders op de achterruit gemonteerd en kan er zo geen water meer in de kofferbak lopen. Het water moet dus ergens anders vandaan komen en vermoedelijk komt het ergens van bovenaf en loopt het langs de d-stijl - weet niet of dat de juiste naam is, maar ik bedoel iig de laatste raamstijl bij de HB - naar beneden.

  Zou het dan toch te maken hebben met de scharnieren van de achterklep zoals bij Mangrove ook het geval was?

  Komende donderdag moet ik voor een tweetal andere probleempjes al met de Focus naar de garage, dus hier mogen ze ook meteen naar kijken...

  Vind het wel een beetje knullig dit soort lekkage problemen. :?
   
 2. :idea: Probeer het eens te zoeken achter je achterlichten..... hier lekt ook wel eens wat langs.
   
 3. Nou, ik heb afgelopen zondagmiddag de halve kofferbak maar eens gestript om na te gaan waar het water nu vandaan komt. Het lekt blijkbaar al een hele tijd - waarschijnlijk al vanaf het begin (2006) - want er zit gewoon een lekker schimmellaagje op de binnenkant van de zijbekleding en er is duidelijk roestvorming zichtbaar om een naad tussen twee plaatdelen in de d-stijl. :shock:

  Vannacht heeft het geregend en was er meteen alweer een klein plasje water te zien in de kofferbak. Vandaag staat de Focus bij mijn dealer in Veldhoven en gaan ze o.a. naar de lekkage kijken. Ben benieuwd of ze het lek boven kunnen krijgen...
   
 4. water

  ik heb er ook last van er lag bij mij een plas water in.
  Was bezig de nieuwe parkeer sensoren te plaatsen die ik nog had liggen.
  Tilde de mat op en zeiknat eronder.
  Ik even naar de garage toe en het eerste wat ze zeiden was zal wel bij de achterlichten wegkomen.(bekent probleem dus)
  Als ik terug ben uit finland gaan ze er wat aan doen zal hoop ik nog binnen de garantie vallen hij is net 2 week uit de garantie.
   
 5. Vanmiddag de Focus weer opgehaald bij de garage en ze hadden naar hun mening het "lek" gevonden. Het zou ergens aan de binnenkant van het zijscherm zitten - ik kan het al niet meer precies verwoorden - maar ik denk dat ze de afwatering bedoelen. Het zou volgens hen dus niet vanaf de achterlichten lekken.

  Eerlijk gezegd heb ik moeite met geloven dat daar daadwerkelijk het probleem van de lekkage zit. Maar goed, we zullen zien. Zodra het weer nat is in de kofferbak sta ik meteen weer bij ze op de stoep! :D

  Kan overigens morgen alweer terug, want kom net tot de ontdekking dat ze de achterbumper niet goed hebben teruggeplaatst. Zitten nu ontzettende kieren tussen de bumper en de carrosserie... grrr... :evil:
   
 6. Ja, dat is altijd zo. In zulk soort "lullige" maar vervelende klachten blijft het misgaan. De zogenaamde wet van murphy. Klacht op klacht op klacht.
  Maar laat je niet kennen. :wink:
   
 7. Deze foto heb ik zojuist nog even gemaakt en laat de onderkant van het plaatwerk zien in de d-stijl. Links zit de kunststof afwerking en rechts de pomp voor de curtain airbag.

  [​IMG]


  Vanmorgen was er alleen een bruine rand zichtbaar op de naad tussen de twee plaatdelen, nu de auto terug is van de garage zie je dat er overal bruine lopers zitten.

  Is dit nu roest die door water is "uitgelopen" of een of ander middeltje? Vaag he?
   
 8. Heb ik vorig jaar ook gehad.
  Onder garantie.
  Terug naar garage in Oirschot, v.d. Ven.
  Kwam volgens hun ook uit de naad van een van de wielkasten.
  Werd nat als je door de regen gereden had, dan gooide hij water door de wielkast naar binnen.
  Heel de bekleding verwijderd en alles opnieuw af gekit.
  Nu geen last meer gehad.
   
 9. Ben zojuist nog even langsgegaan bij de dealer om de achterbumper opnieuw te laten vastzetten; hij zit nog steeds niet helemáál goed maar goed, dat was daarvoor ook al niet het geval. Beter kan Ford het blijkbaar niet maken...

  Heb het met de monteur nog even gehad over de lekkage en die zou volgens hem moeten komen vanaf de bovenste bevestigingspunten van de achterbumper. Tijdens testen met water liep het daar blijkbaar naar binnen waardoor er al vrij snel een plasje water ontstond op de plek waar het afgelopen weekend ook erg nat was. Het zou nu opgelost moeten zijn. We houden het in de gate... :D

  Wat dat bruine spul betreft, dat blijkt dus vloeibare tectiel te zijn, het plakt ook een beetje. Gelukkig dus geen roest! Hadden ze gedaan uit voorzorg.
   
 10. Ik dacht ook al dat het bruine spul tectiel was.

  Ik ben benieuwd naar het vervolg....
   
 11. Ik weet niet of het bij de Focus mogelijk is, maar ik heb in mijn vorige Fiesta last gehad van lekkage door het 3e remlicht. Is begonnen doordat het schadebedrijf het 3e remlicht niet goed gemonteerd heeft na het vervangen van de achterklep. Ik heb er al meerderen gehoord die dit probleem kregen doordat het afsluitrubber gewoon een beetje was uitgedroogd, of niet goed meer afsloot na het vervangen van een lampje.
  Dat bruine is inderdaad gewoon een beetje tectyl, daar is niks mee aan de hand.
   
 12. Helaas, de waterlekkage is toch niet opgelost - ik was er al een beetje bang voor. :?

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben zaterdagmiddag even met de Focus door de wasstraat gereden - hij moest echt nodig gewassen worden en bij gebrek aan tijd dan toch maar gekozen voor de makkelijke weg - en toen ik thuis de kofferbak opendeed stond de halve bodem (rechts) weer blank en links waren druppels zichtbaar op het kunststof en plaatmateriaal en een klein plasje op de bodem. Balen dus!

  Ben maar weer eens op onderzoek uitgegaan en links druppelt er blijkbaar water van bovenaf de bak in. Het druppelt bij een bevestigingsclipje van de kabelboom onder het linker achterlicht (d-stijl) naar beneden dus het moet van (iets) hoger de auto in lekken. Meest verdacht is m.i. het bovenste bevestigingspunt van het achterlicht of misschien toch wel het scharnier van de achterklep.

  Rechts was het duidelijk veel natter dan links dus het kan goed zijn dat de reparatie van afgelopen week aan de linkerkant de lekkage deels heeft verholpen, maar in ieder geval niet helemaal. Rechts heb ik verder geen druppels kunnen zien die van bovenaf komen dus waarschijnlijk daar hetzelfde euvel als wat ik links heb laten repareren.

  Hoe dan ook, ik kan weer terug naar de garage... grrr. Zometeen maar bellen voor een vervolgafspraak. :?

  To be continued...

  *update* Maandag 29-12 staat ie weer bij de dealer geboekt voor een uitgebreid lekkage onderzoek. Hopelijk wordt het dan ook helemaal opgelost...
   
 13. Idd, hopelijk wordt het nu volledig opgelost!!!
   
 14. Ik heb dit probleem ook gehad. Bij mij kwam het vanaf de scharnieren naar binnen gelopen. Heb dit zelf opgelost door met een lakstiftje de kieren tussen het plaatwerk dicht te maken.
   
 15. Ik heb ook een waterlek gehad in mijn koffer.
  Het water kwam binnen via de waterafloop aan de bumper.
  Als je de kap afneemt van in je koffer (zie foto) dan zie je aan de zijkanten een gat. Nu, het water dat van je dak komt loopt af via je bumper de straat op (je hoort het lopen als je de wagen poetst), maar, in dat gat moet het afgekit zijn (zoals in een douche, silicoon). Bij mij was er een onderbreking in die kit. Met als gevolg dat water dat naar buiten moest binnensijpelde via dat gat, zo mijn koffer in, bij mijn reservewiel. Niet dat het water binnenstroomde. Er bleef in dat gat ook wat water staan.
  [​IMG]
  foto van de beschermkap. Kan je gewoon lostrekken.

  [​IMG]
  foto van de opening (gat) Daar moet het afgekit zijn.
   
 16. Nou, sinds gisteren staat mijn Focus inmiddels voor de derde keer bij de dealer aangezien het nog steeds lekt. :?

  Ze hebben 'em nu naar een schadeherstelbedrijf gebracht om 'em daar aan een grondig onderzoek te onderwerpen wat vrijwel zeker de hele week gaat duren en misschien wel tot ergens volgende week. In de tussentijd heb ik gelukkig wel de beschikking gekregen over een gratis leenauto (een Fusion+ uit 2008).

  Zoals blackfocus06 ook al zegt wordt de lekkage mijnsinziens met name veroorzaakt door water dat vanaf de achterkant, ter hoogte van de achterbumper, de bak in loopt. Het wordt namelijk nat als de auto gewoon stilstaat en er een langdurige regenbui is of als ie door de wasstraat gaat. Verder denk ik dat een van de bevestigingspunten van het linkerachterlicht niet helemaal waterdicht is i.v.m. de druppels die ontstaan op de binnenbekleding links.

  Hopelijk kunnen ze het probleem nu eindelijk eens oplossen, drie keer is scheepsrecht! Ben het nu echt beu! :x
   
 17. Veel succes!!!!!
   
 18. Nou, de Focus is weer thuis! De lekkage(s) zouden nu opgelost moeten zijn volgens het schadeherstelbedrijf.

  Ze hebben blijkbaar nog een lekkage gevonden bij de scharnierpunten van de achterklep - goh, dus toch het bekende euvel! :P - en aan de achterste uiteinden van de dakrails - die is nieuw voor mij :?: .

  Ze hebben nu de naden van de scharnierpunten helemaal afgekit en gelakt, wat ze bij de dakrails gedaan hebben heb ik echter nog niet kunnen zien.

  Tja, hopelijk is de lekkage daarmee nu eindelijk verholpen; tijd zal het leren...
   
 19. en? opgelost?
   
 20. Hoi Barry, ja daar ziet het wel naar uit; sinds de laatste reparatie heb ik gelukkig geen last meer gehad van waterlekkages :cheer: ... helaas wel nog verschillende keren naar de garage kunnen gaan - in de maanden mei, juni en juli - voor een lekkend aircosysteem :nocheer: maar ook dat lijkt opgelost te zijn.
   

Deel Deze Pagina