1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Voetverlichting mk3 titanium kleur aanpassen

Discussie in 'Interieur' gestart door Pjwolfs, 20 dec 2019.

 1. Eerst en vooral, even voorstellen. Ik ben Pieter-Jan uit Genk(België) ik ben sinds kort eigenaar van een focus mk3 titanium van 2011.Hiervoor ben ik lange rijd mk2-rijder geweest.
  Ik ben de afgelopen dagen al veel op dit forum aanwezig geweest zoekende naar antwoorden of tips over mijn wagen, maar volgend onderwerp heb ik niet gevonden/kunnen vinden.

  Ik zou graag de rode voetverlichting, die standaard in mijn wagen zit, vervangen door gewoon wit helder licht.
  Ik veronderstel dat dit mogelijk moet zijn, maar hoe doe ik dit?
   
 2. Als je niet de in kleur verstelbare binnenverlichting hebt zul je de leds moeten vervangen door de gewenste kleur.
   
 3. Bij de Focus is de voetverlichting voorzien van een printplaat met hierop de connector en een rode (of multicolor) SMD LED.


  Wanneer je van rode verlichting wil veranderen naar een andere kleur zal je de rode SMD LED van de printplaat moeten verwijderen (desolderen) en een nieuwe SMD LED in de gewenste kleur op de printplaat moeten solderen.

  Aandachtspunt hierbij is het feit dat de originele SMD LED is voorzien van 4 soldeerpunten waarvan er als ik het me goed herinner 3 negatief zijn en 1 positief (het kan ook andersom zijn). Dit terwijl de meeste SMD LED's 2 negatieve en 2 positieve soldeerpunten hebben. Om deze toe te passen moet er een modificatie worden gedaan op de printplaat.
   
 4. Merci voor de tip, ik dacht dat het gewoon simpel te vervangen was. Dus denk dat ik het gewoon ga laten gelijk het is
   
 5. Er heeft net iemand in een ander topic ledstrips van Ali ingebouwd, misschien in dat wat voor je. 10€ alle kleuren van de regenboog en 12v

  KSneyers Focus Mk4 Clipper ST-Line
   
  Pjwolfs vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina