1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vocht in zij knippers

Discussie in 'Exterieur' gestart door R.Zwiers, 1 okt 2018.

 1. Beste mensen,

  Nu het weer koud begint te worden (en vochtig met al die regen) Beginnen de aftermarket zijknippers toch wel een hoop last te krijgen van condens vorming...
  [​IMG]
  Ik heb ze gecontroleerd in een emmer water, en daar zag ik geen lucht ontsnappen. Ze leken goed te zijn maar nu na ongveer 4 dagen zijn ze sochtends mooi helder. Maar na een stukje rijden zag ik het condens weer ontstaan..

  Iemand enig idee hoe ik dit beter kan krijgen? De originele zijn lucht dicht. Deze nu ook. Alleen hoe het peertje er in gezet wordt is niet echt een aansluiting, dus heb ik die dicht gemaakt met vloeibare pakking. Maar nog steeds dus dit probleem.
  Nu las ik hier en daar dat als er goede ventilatie in zit dat t er zo uit is?
  Misschien in de richting van de voorkant van de auto en in de richting van de achter kant een mini gaatje te boren? zodat er lucht door kan stromen?

  Ik hoor het graag als jullie iets weten. De knippers waren maar 14.- dus dr in boren vind ik niet zon probleem haha
   
 2. Condens dat na 10mintuen gebruik (verlichting aan) weg is. Is op zich geen probleem. Echter led word denk niet warm genoeg om dit te doen.

  Condens komt door temperatuurverschil en luchtvochtigheid.
  In jouw geval kun je proberen een gaatje te boren maar dit zal denk ik niet het gewenste effect hebben. Proberen kan altijd nartuurlijk.

  In koplampen zit aan de binnenkant van het glas een speciale laag. Deze zorgt er al voor dat je geen condensvorming kan krijgen. Deze goedkope knippers hebben de laag dus niet erop zitten. Waardoor het zo aanslaat
   
 3. Het zijn alleen maar de behuizing. De lampjes zelf zijn gewoon de originele gloeilampjes.
  Het zijn idd goedkope. Dus misschien zijn het (net als mn koplampen) wel gewoon mooi weer/zomer knippers. Plaats ik voor de apk de oude wel weer even. Doe ik ook met de koplampen
   
 4. Is die gel coating niet te kopen: bestellen
   
 5. [​IMG]

  En er zijn nog verschillende andere merken die ook dergelijke dingen op de markt brengen. Ik heb alleen geen idee hoe goed ze werken.
   
 6. Ja zo iets kwam ik ook tegen idd. Ik had ook nog wel het radicale idee gewoon die hele knippers vol te spuiten met glasheldere lijm of kit. Zou dat wat zijn?
   
 7. :schater: nee joh.
  je kan ook die dichte lampjes/kapjes kopen waar dan 3 LEDjes in geïntegreerd zijn, zijn ze alleen wel oranje.
  zoiets bedoel ik,
  [​IMG]
   
 8. Ik heb van die zwarte knippers met drie oranje ledjes. Ziet er erg strak uit maar in 1 zit een klein scheurtje waardoor er veel condens aan de binnenkant zit. De leds zijn fel genoeg zodat het aan zichtbaarheid niet veel uit maakt maar het is minder mooi. Zoals met veel dingen: goedkoop is duurkoop, je kunt beter een setje goede bestellen, de goedkopere varianten gaan snel kapot of zijn slecht afgedicht met veel condens tot gevolg.
   
  gerardTDCI en R.Zwiers vinden dit leuk.
 9. Ik neig toch beetje naar die dingen open slopen. En dan vol kitten.. ja of gewiin wachten tot de winter voorbij is haha
   
 10. Oke waar heb jij ze weg dan? Ik kwam dexe toen toevallig tegen. Leuk voor t proberen. Maar t staat erg mooi dus als jij betere weet:)
   
 11. Ook via PB gestuurd maar misschien heeft iemand anders er nog iets aan.
  Deze heb ik.
  Fototje:

  [​IMG]
   
 12. En deze blijven dus alle jaargetijden wel vocht vrij?
   
 13. Even terug komend op dit.
  Ik wou toch nog eerst eens wat zelf proberen:
  [​IMG]
  Had ze toch open gemaakt. En was van plan glasheldere lijm er in te spuiten. Maar bij nader inzien eerst maar eens wat onderzoek doen en zoals robbert al zei eens zon 'no fog' middeltje gekocht.

  Het filmpje van chris fix op youtube wou ik t wel proberen.

  Ben voor rain x no fog gegaan.https://www.winparts.nl/schoonmaken...MI0vmn7qjt3QIVDNOyCh3aKwmwEAQYASABEgJawfD_BwE

  Ik heb het gewoon bij de brezan gehaald.

  En het verschil:
  [​IMG]
  3 keer raden welke behandeld is en welke niet. Werkt echt fantastisch dat spul. Ff op internet rond lezend smeren mensen dat rain x spul op de voorruit en daar blijft het maanden zitten. Zelfs met wasbeurten en regenbuien.

  Dus heb ik het idee dat dit binnenin die knipper wel eens een permanente oplossing zou kunnen wezen. heb het goed dik ingesmeerd. T glaasje binnen in, het hele binnen gebeuren, het glaasje aan de buiten kant en ook nog de binnenkant van de dome waar t lampje in komt.

  Ben wel erg benieuwd hoe lang dit nou echt stand houd.

  [​IMG]

  Morgen die andere eens open maken en t zelfde trucje toepassen
   

Deel Deze Pagina